AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Nissanova napredna tehnologija i inovacije biće zvezde ovogodišnjeg Ženevskog salona automobila; Nissan će po prvi puta predstaviti svoju viziju inteligentne mobilnosti i prikazati konceptni automobil IDS Concept evropskim kupcima...

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Dinamičnim prikazom Nissanove vizije budućnosti mobilnosti, Nissanov izložbeni prostor će oživeti tehnologije sutrašnjice. Od uvida u Nissanovu viziju budućnosti mobilnosti do istraživanja upečatljivog dizajna Nissanovih crossovera u novim verzijama Premium Concept, Nissanov izložbeni prostor još jednom dokazuje zašto je Nissan jedna od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki u automobilskoj industriji.


S ciljem budućnosti bez emisija i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama, Nissanova vizija inteligentne mobilnosti vodiće razvoj proizvoda i tehnologije, ključne odluke o izvorima energije koji će pokretati automobile, način na koji se automobili voze i kako se automobil mogu integrisati u društvo.

Temelj Nissanove inteligentne mobilnosti čine tri stuba inovacija:

  • Nissan Intelligent Driving – stvaranje veće sigurnosti vozača, na čelu s Nissanovom tehnologijom za autonomnu vožnju Piloted Drive. 
  • Nissan Intelligent Power – veća efikasnost, više snage, na čelu sa električnim vozilima 
  • Nissan Intelligent Integration – nove poveznice između vozila i društva


Vizija inteligentne mobilnosti nadahnuta je konceptnim automobilom IDS Concept koji će evropsku premijeru imati na Ženevskom salonu automobila. Kao predstavnik Nissanove vizije budućnosti električnih vozila i autonomne vožnje, IDS Concept direktno se ističe naprednom tehnologijom električnog pogona, naprednim aerodinamičkim svojstvima, snažnim ubrzanjima i naprednom veštačkom inteligencijom.


Spreman da iz temelja izmeni odnos vozača i automobila, novi koncept još jednom dokazuje da je Nissan predvodnik razvoja automobilske tehnologije u području tehnologije autonomne vožnje koja se može primeniti u stvarnom životu. Nissan donosi inovacije i uzbuđenje širokom krugu kupaca.

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Najbolji primer toga je Nissanov nagrađivani crossover Qashqai. Kad krene u proizvodnju sledeće godine, crossover Qashqai biće Nissanovo prvo vozilo za evropsko tržište opremljeno tehnologijom autonomne vožnje. Osveženi Qashqai koji će se proizvoditi u britanskoj fabrici u Sunderlandu biće opremljen sistemom za autonomnu vožnju „Piloted Drive 1.0” u jednoj traci koji omogućava sigurnu vožnju unutar brzinskih ograničenja u gustom prometu na autoputevima.


Od tehnologija autonomne vožnje do potpuno novog pristupa premium dizajnu, Ženevski salon automobila bio je mesto premijere Nissanovih crossovera u verziji „Premium Concept”. Nissan je prikazao dve upečatljive posebne verzije svojih uspešnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. Na osnovi postojećih modela, Nissan je na temelju istraživanja otkrio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna, njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijim čak i širem krugu kupaca.


Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu sa konceptom gradskog istraživača, svaka verzija je Premium Concept izvedba na drugačiji način i namenjena je različitim kupcima. Qashqai Premium Concept je opremljen i tehnologijom autonomne vožnje Piloted Drive 1.0, istom tehnologijom koja će se od 2017. ugrađivati u evropsku verziju Nissana Qashqai.

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Nissan izlaže na Ženevskom salonu automobila nakon još jedne, šeste uzastopne, godine rasta i rekordne prodaje u Evropi, gde je do kraja 2015. prodao 715.623 automobila. Uz zadržavanje tržišnog udela od 4,0 % i rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su Španija, Italija, Velika Britanija i Nemačka, Nissan postavlja još veće ciljeve.


Ovo će biti prelomna godina za Nissanove fabrike: fabrika u Sunderlandu obeležava 30 godina rada, a fabrika u Sankt Petersburgu deset. To je još jedan dokaz da se kontinuirano ulaganje u lokalnu proizvodnju na ključnim tržištima itekako isplati.


Nissanov posebni tim za društvene medije sve vreme će pratiti salon i uživo prenositi sa štanda. Novosti će se uživo objavljivati preko Twittera na nalogu @nissaneurope, a i vi možete učestvovati u razgovoru uz upotrebu hashtaga #NissanLive. Najnovije vesti sa Nissanovog štanda možete pratiti na Nissanovoj Facebook stranici: www.facebook.com/Nissan. Za više informacija o Nissanu i Nissanovim proizvodima posetite: www.nissan.eu/experience-nissan.html.

 

Nissanov izložbeni prostor (4150) nalazi se u hali 4.


PR

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

Klasični pick-up modeli sve su popularniji i na Starom kontinentu, na šta su reagovali i proizvođači, koji do sada nisu imali automobil u ovoj kategoriji. Svoj novi model juče je predstavio Renault - njegovo ime je Alaskan...

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia je protekle nedelje proslavila veliki jubilej - 4 miliona prodatih automobila. Ovaj događaj obeležen je u Francuskoj, na tradicionalnom pikniku ove marke, u kojem je i ove godine učestvovalo mnogo ljudi...

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept je je bio među najpoželjnijim zvezdama ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi. Naslednik legendarnog Opel Experimentala GT impresionirao je prisutne predstavnike medija, kao i posetioce koji pristigli iz čitave Evrope...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje