AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Nissanova napredna tehnologija i inovacije biće zvezde ovogodišnjeg Ženevskog salona automobila; Nissan će po prvi puta predstaviti svoju viziju inteligentne mobilnosti i prikazati konceptni automobil IDS Concept evropskim kupcima...

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Dinamičnim prikazom Nissanove vizije budućnosti mobilnosti, Nissanov izložbeni prostor će oživeti tehnologije sutrašnjice. Od uvida u Nissanovu viziju budućnosti mobilnosti do istraživanja upečatljivog dizajna Nissanovih crossovera u novim verzijama Premium Concept, Nissanov izložbeni prostor još jednom dokazuje zašto je Nissan jedna od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki u automobilskoj industriji.


S ciljem budućnosti bez emisija i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama, Nissanova vizija inteligentne mobilnosti vodiće razvoj proizvoda i tehnologije, ključne odluke o izvorima energije koji će pokretati automobile, način na koji se automobili voze i kako se automobil mogu integrisati u društvo.

Temelj Nissanove inteligentne mobilnosti čine tri stuba inovacija:

  • Nissan Intelligent Driving – stvaranje veće sigurnosti vozača, na čelu s Nissanovom tehnologijom za autonomnu vožnju Piloted Drive. 
  • Nissan Intelligent Power – veća efikasnost, više snage, na čelu sa električnim vozilima 
  • Nissan Intelligent Integration – nove poveznice između vozila i društva


Vizija inteligentne mobilnosti nadahnuta je konceptnim automobilom IDS Concept koji će evropsku premijeru imati na Ženevskom salonu automobila. Kao predstavnik Nissanove vizije budućnosti električnih vozila i autonomne vožnje, IDS Concept direktno se ističe naprednom tehnologijom električnog pogona, naprednim aerodinamičkim svojstvima, snažnim ubrzanjima i naprednom veštačkom inteligencijom.


Spreman da iz temelja izmeni odnos vozača i automobila, novi koncept još jednom dokazuje da je Nissan predvodnik razvoja automobilske tehnologije u području tehnologije autonomne vožnje koja se može primeniti u stvarnom životu. Nissan donosi inovacije i uzbuđenje širokom krugu kupaca.

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Najbolji primer toga je Nissanov nagrađivani crossover Qashqai. Kad krene u proizvodnju sledeće godine, crossover Qashqai biće Nissanovo prvo vozilo za evropsko tržište opremljeno tehnologijom autonomne vožnje. Osveženi Qashqai koji će se proizvoditi u britanskoj fabrici u Sunderlandu biće opremljen sistemom za autonomnu vožnju „Piloted Drive 1.0” u jednoj traci koji omogućava sigurnu vožnju unutar brzinskih ograničenja u gustom prometu na autoputevima.


Od tehnologija autonomne vožnje do potpuno novog pristupa premium dizajnu, Ženevski salon automobila bio je mesto premijere Nissanovih crossovera u verziji „Premium Concept”. Nissan je prikazao dve upečatljive posebne verzije svojih uspešnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. Na osnovi postojećih modela, Nissan je na temelju istraživanja otkrio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna, njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijim čak i širem krugu kupaca.


Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu sa konceptom gradskog istraživača, svaka verzija je Premium Concept izvedba na drugačiji način i namenjena je različitim kupcima. Qashqai Premium Concept je opremljen i tehnologijom autonomne vožnje Piloted Drive 1.0, istom tehnologijom koja će se od 2017. ugrađivati u evropsku verziju Nissana Qashqai.

Ženeva 2016 - Nissan ubrzava ka budućnosti

Nissan izlaže na Ženevskom salonu automobila nakon još jedne, šeste uzastopne, godine rasta i rekordne prodaje u Evropi, gde je do kraja 2015. prodao 715.623 automobila. Uz zadržavanje tržišnog udela od 4,0 % i rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su Španija, Italija, Velika Britanija i Nemačka, Nissan postavlja još veće ciljeve.


Ovo će biti prelomna godina za Nissanove fabrike: fabrika u Sunderlandu obeležava 30 godina rada, a fabrika u Sankt Petersburgu deset. To je još jedan dokaz da se kontinuirano ulaganje u lokalnu proizvodnju na ključnim tržištima itekako isplati.


Nissanov posebni tim za društvene medije sve vreme će pratiti salon i uživo prenositi sa štanda. Novosti će se uživo objavljivati preko Twittera na nalogu @nissaneurope, a i vi možete učestvovati u razgovoru uz upotrebu hashtaga #NissanLive. Najnovije vesti sa Nissanovog štanda možete pratiti na Nissanovoj Facebook stranici: www.facebook.com/Nissan. Za više informacija o Nissanu i Nissanovim proizvodima posetite: www.nissan.eu/experience-nissan.html.

 

Nissanov izložbeni prostor (4150) nalazi se u hali 4.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje