AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Tesla opet trpi kritike zbog volana - sada je problem crvić (FOTO)

Tesla opet trpi kritike zbog volana -  sada je problem crvić (FOTO)

Kada je kompanija Tesla predstavila novi volan "Yoke" u modelima Model S i Model X, usledila je lavina kritika, pre svega na račun njegove funkcionalnosti, a kasnije i na sam kvalitet. Tesla je brzo reagovala i predstavila novu verziju volana. Međutim, vlasnici Tesle sada imaju nove zamerke...

Pogledajte: Testirali smo - Mazda CX-60 2.5 e-Skyactiv PHEV (FOTO).

 

Prve kritike upućene na račun Yoke volana bile su usmerene na njegovu lošu ergonomiju i funkcionalnost, jer se nisu svi vozači najbolje snašli. Ono što je tokom eksploatacije mnoge vlasnike šokiralo, jeste loš kvalitet volana, jer je obloga volana počela da se ljušti. Njegovi vlasnici to nisu očekivali od jednog premium automobila. 

Tesla opet trpi kritike zbog volana -  sada je problem crvić (FOTO)

Pogledajte: Testirali smo potpuno električnu Toyotu bZ4X AWD.

 

Predstavivši drugu generaciju volana, Tesla je rešila probleme. Međutim, počeo je da se javlja novi problem, koji je istovremeno dobio prikladno ime - Tesla Worm, što u prevodu znači Tesla crv. Problem je vezan za zakrivljenu izbočinu u centralnom delu volana, koja prolazi kroz natpis Tesla, tačno između slova L i A. U to smo se uverili listajući fotografije na fotografijama koje se gomilaciju na mreži Reddit. 

Tesla opet trpi kritike zbog volana -  sada je problem crvić (FOTO)

Pogledajte: Testirali smo - Dacia Duster Journey 1.5 Blue dCi 115 4x4 (FOTO).

 

S obzirom na lokaciju "crva" i njegov oblik, mogli bismo pretpostaviti da se radi o poznatom "zarezu" povezanim sa vazdušnim jastukom (linijom kojom se volan otvara prilikom iskakanja vazdušnog jastuka). Prema nezvaničnim informacijama, stručnjaci u Tesli znaju za ovu liniju i s obzirom da ne utiče na funkciju volana, istakli su da se "crvićem" neće dalje baviti.


Automagazin.rs

Foto: Reddit

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Novi, potpuno električni MINI Cooper pete generacije predstavlja spoj prepoznatljive tradicije i aktuelnih inovacija, čime MINI jasno sledi svoju strategiju da do 2030. godine postane brend sa svim potpuno električnim modelima...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje