AutoMAGAZIN - Saveti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pažljivo za vreme uskršnjih praznika!

Pažljivo za vreme uskršnjih praznika!

Dok se građani širom Republike Srbije pripremaju da obeleže uskršnje praznike, Agencija za bezbednost saobraćaja poziva vozače na oprez u saobraćaju! Kao i prethodnih nekoliko godina, i ove godine očekuje se pojačan saobraćaj u danima pre i nakon Uskrsa, pa stoga apelujemo na vozače za strpljenje i poštovanje ostalih učesnika u saobraćaju.

Naime, zbog velikog broja građana koji putuju u različite delove zemlje da bi obeležili praznik u krugu najmilijih, stvaranje gužvi na putevima je gotovo neizbežno, te je neophodno da se vozači pripreme za ovakve uslove saobraćaja i da ne dozvole da na putu izgube strpljenje i koncentraciju. Pored toga, veliki broj stranih državljana ovih dana tranzitira kroz Srbiju, pa na naplatnim rampama, kao i ukrštanjima prometnih puteva možemo očekivati povećan broj vozila i zastoje u saobraćaju.

Ističemo da je poštovanje propisa, pre svega onih koji se tiču brzine kretanja, preticanja i izvođenja drugih radnji vozilom na putu i nekonzumiranja alkohola, preduslov za pravilno učešće u saobraćaju, dok korišćenje sigurnosnog pojasa uz obavezu predstavlja i deo saobraćajne kulture jednog naroda.

Želimo vam srećne predstojeće praznike i da se bezbedno prevezete do planiranih destinacija! Provedimo ih tako da niko ne bude tužan.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Vaskrs na putevima - alkohol, stres ili bahatost?

Vaskrs na putevima - alkohol, stres ili bahatost?

Iako je Vaskrs važan hrišćanski praznik, za većinu nas je povezan sa veseljem i proslavama uz velike količine alkohola. Nažalost, to sve utiče i na naše ponašanje u saobraćaju, koji ponekada izgleda kao derbi na asfaltu...

U kojim državama su obavezni zimski pneumatici, a u kojima nisu?

U kojim državama su obavezni zimski pneumatici, a u kojima nisu?

Niske temperatire stigle su i kod nas, što je za sve vozače znak da svoje automobile treba da oprme zimskim pneumaticima. To treba učiniti prvenstveno zbog bezbednosti, kako svoje, tako i drugih učesnika u saobraćaju. Pogledajte u kojim državama morate imati zimske pneumatike na svom automobilu...

Da li je vaš automobil opremljen neispravnim Takata vazdušnim jastucima?

Da li je vaš automobil opremljen neispravnim Takata vazdušnim jastucima?

Više automobilskih kompanija nedavno su objavile, da u svetu na vanredan servis pozivaju vlasnike nekoliko desetina miliona automobila, zbog greške na vazdušnim jastucima firme Takata. Kako da saznate, da li je vaš automobil u Srbiji opremljen problematičnim vazdušnim jastucima? Da li znate, kako treba da postupite ukoliko je vaš automobil obuhvaćen ovom akcijom?

Saveti - Zašto je potrebno da zamenite zimske pneumatike letnjim?

Saveti - Zašto je potrebno da zamenite zimske pneumatike letnjim?

O tome koliko je nebezbedno učestvovati u saobraćaju na letnjim pneumaticima u zimskim uslovima, pisali smo već nekoliko puta. 1. aprila prestala je obaveza korišćenja zimskih pneumatika (m+s) kada je na kolovozu sneg, led i poledica. Sada vozači imaju novu dilemu - koliko je opasno koristiti zimske pneumatike u letnjim uslovima?

Pažnja! M+S nije oznaka za pneumatike za sva godišnja doba

Pažnja! M+S nije oznaka za pneumatike za sva godišnja doba

Bliži se 1. novembar, a sa ovim datumom i obaveza, i što je još važnije potreba za montiranjem zimskih pneumatika. I odmah da razjasnimo, oznaka na pneumatiku M+S jeste oznaka za zimski pneumatik, a ne za pneumatik za sva godišnja doba, kako se to navodi ovih dana u medijima...

Bez alkohola i oprezno u Novu 2014. godinu!

Bez alkohola i oprezno u Novu 2014. godinu!

Kako se 2013. godina bliži kraju, širom zemlje se planiraju novogodišnja slavlja. Tokom ovog uzbudljivog perioda putovanja i provoda, veoma je važno imati na umu bezbedno ponašanje u saobraćaju. Razlozi su u činjenici da se svake godine, u periodu oko Nove godine i Božića desi veliki broj saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje