AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane Sedan - potvrđena prodaja na tržištu Srbije

Renault Megane Sedan - potvrđena prodaja na tržištu Srbije

Renault Fluence odlazi u istoriju. Troprostorna karoserijska verzija modela Megane ponovo je na sceni, a na radost mnogobrojnih ljubitelja sedana u našoj zemlji, potvrđeno je da će se prodavati i u Srbiji...

Renault Megane Sedan - potvrđena prodaja na tržištu Srbije

Pogledajte: Novi Renault Megane (2016) - prvi naši utisci.

 

U zvaničnom press saopštenju francuskog proizvođača, navodi se, da će se novi Megane sedan prodavati na sledećim tržištima: Alžir, Saudijska Arabija, Australija, Bugarska, Hrvatska, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Estonia, Mađarska, Irska, Italija, Izrael, Letonija, Liban, Litvanija, Maroko, Poljska, Češka Republika, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Tunis, Turska i Ukrajina. Podsetimo, novi Megane sedan proizvodiće se u Turskoj, u fabrici u Bursi. 

Novi Renault Megane Sedan razlikue se od hatchback-a i karavana samo u zadnjem delu, dok je prednji deo automobila zadržao sve detalje koji su karakteristični za ovaj atraktivni model, kao to su prednja LED svetla i dnevna svetla u obliku slova "C". Iz francuske kompanije javljaju, da zapremina prtljažnog prostora iznosi 508 litara. Pretpostavljamo da je zadržano međuosovinsko rastojanje od 2.712 mm, dok je kod hatchbacka za 43 mm kraće. Kao i kod drugih karoserijskih verzija, i sedan koristi platformu CMF C/D. 

Renault Megane Sedan - potvrđena prodaja na tržištu Srbije

Pogledajte: Renault Talisman stigao u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO).

 

Ponuda motora razlikovaće se u zavisnosti od tržišta. U ponudi će biti i atmosferski benzinski motor SCe 115 (1.6, 84 kW), koji je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem ili varijabilnim CVT. Turbo benzinski TCe 130 (1.2, 97 kW) može biti unapren sa sedmostepenim EDC menjačem ili manuelnim menjačem sa šest stepeni prenosa. Turbodizeli dCi 90 (1.46, 66 kW), 110 (1.46, 81 kW) i 130 (1,6, 96 kW) upareni su sa šestostepenim menuelnim menjačem, a agregat srednje snage biće dostupan sa EDC6 menjačem. 

Renault Megane Sedan - potvrđena prodaja na tržištu Srbije

Novi Megane sedan biće opremljen multimedijalnim sistemom R-Link 2, sa velikim "tabletom", zatim head-up displejom u boji i svim modernim sistemima asistencije, za kočenje, monitoring kretanja u voznoj traci, parking asistencije... Uz doplatu će moći da se dobije i panorama krov. Poklopac prtljažnika moći će da se otvori i jednostavnim potezom noge ispod zadnjeg branika.


Svetska premijera modela Renault Megane sedan biće održana na autosalonu u Perizu 2016.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje