AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Zlatni volan 2021: CUPRA slavi u čak tri kategorije

Zlatni volan 2021: CUPRA slavi u čak tri kategorije

Na dodeli nagrade Zlatni volan 2021.godine u Berlinu brend CUPRA je osvojio nagradu u čak tri kategorije, čime je postao najuspešniji brend na jednom od najvažnijih svetskih takmičenja u automobilskoj industriji...

Zlatni volan 2021: CUPRA slavi u čak tri kategorije

CUPRA Leon osvojio je Zlatni volan u kategoriji „Mali i kompaktni automobili“, dok je CUPRA Born, prvi potpuno električni model brenda, osvojio prvo mesto u kategoriji „Mali i kompaktni električni automobili“.  Kao kruna uspeha, CUPRA Formentor VZ5 od 390 KS došao je na prvo mesto u„SUV” kategoriji. 

Zlatni volan 2021: CUPRA slavi u čak tri kategorije

„Pre tri godine, grupa entuzijasta je imala san da stvori potpuno drugačiji brend. Formentor VZ5 je pravi pokazatelj šta je CUPRA sposobna da postigne u svetu automobilizma. Trke su utkane u  DNK  CUPRA brenda  a plan nam je da nastavimo istim putem sa našim budućim električnim modelima: CUPRA Tavascan 2024.godine i modelom CUPRA Urban Rebel 2025.godine. Ove nagrade nam daju vetar u leđa i dokazuju da sve više kupaca želi da se pridruži klubu ljubitelja brenda CUPRA.” izjavio je Wayne Griffiths, izvršni direktor CUPRA.

Zlatni volan 2021: CUPRA slavi u čak tri kategorije

CUPRA Formentor VZ5 se suočio sa oštrom konkurencijom u „SUV“ kategoriji. Glasači su u prvoj fazi imali na raspolaganju ukupno 17 automobila od kojih je najmoćnija CUPRA impresionirala svojim petocilindričnim motorom, sa 390 KS snage i maksimalnim obrtnim momentom od 480 Nm. Dizajn, unutrašnjost, bezbednost i tehničke karakteristike takođe su doprineli da stručni žiri proglasi CUPRA Formentor VZ5 pobednikom.


U kategoriji „Mali i kompaktni električni automobili“, bilo je manje kandidata, ukupno pet, ali sva vozila renomiranih konkurenata.


„Verujemo da električna vozila ne bi trebalo da budu obična. Iz tog razloga smo razvili automobil sa snažnim CUPRA karakterom koji dokazuje da su elektrifikacija i sportske performanse savršeni spoj“, rekao je Dr Werner Tietz, zadužen za istraživanje i razvoj. „CUPRA Born je prvi 100% električni model brenda i impuls u EV sektoru. Predvodi ekspanziju brenda i označava ogroman pomak u industriji. CUPRA Born je vozilo koje menja igru; ekološki svestan, a sam po sebi dinamičan i uzbudljiv.”

 

CUPRA Leon je prvi Leon sa oznakom CUPRA i postavlja nove standarde u svom segmentu kada je u pitanju dizajn, povezanost i bezbednost. Čitaoci „Auto Bilda” birali su između 12 takmičara u ovoj kategoriji u kojoj je CUPRA Leon odneo pobedu. Takmičenje „Zlatni volan“ osnovala je izdavačka kuća Axel Springer 1976. godine. Ova nagrada ima dugu tradiciju a zahvaljujući odabiru kandidata i pobednika od strane novinara, urednika, čitaoca i eksperata iz auto industrije i iz tog razloga predstavlja veliku čast osvojiti je.


PR

Potpuno nova Toyota Corolla Cross

Potpuno nova Toyota Corolla Cross

Potpuno nova Toyota Corolla Cross u najprodavaniju gamu modela na svetu donosi prostranost, praktičnost, kao i moćan i snažan dizajn SUV automobila C segmenta...

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje