AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Video: 10 najboljih automobilskih reklama u poslednjih 25 godina

Video: 10 najboljih automobilskih reklama u poslednjih 25 godina

Detroitski salon automobila bio je mesto premijere niza svetskih noviteta. Ali, veliki sajmovi automobila ne služe samo za predstavljanje novih modela, već i za razne propratne akcije. Za jednu takvu akciju se postarala kompanija The One Show...

Pred početak međunarodnog sajma automobila u Detroitu, ova kompanija je sastavila žiri, koji su činili automobilski novinari i stručnjaci za oglašavanje. Žiri je imao samo jedan cilj, a to je da izabere deset najboljih automobilskih reklamnih spotova iz poslednjih 25 godina. Najbolji reklamni spotovi su emitovani i tokom sajma u Detroitu.

Pogledajmo 10 najboljih reklama u poslednjih 25 godina.

10. Snow Covered, Jeep/Chrysler, 1994.

Jeep kroz svoj reklamni spot, ističe odlične vozne osobine svojih vozila u surovim snežnim uslovima. Reklama je snimljena 1994. godine i najstarija je u TOP 10 plasmanu.

VIDEO:



9. Milky Way, Volkswagen, 1999.

Deveto mesto je zauzeo spot, na kojem je promovisan VW Golf Cabrio iz 1999. godine. Za muziku se postarala grupa The Church.

VIDEO:



8. Lamp Post, Volkswagen, 1998.

U ovom izboru, Volkswagen je bio veoma popularan. Osmo mesto je zauzela reklama, koja promoviše nisk cenu modela Polo iz 1998. godine. Ovako jednostavan i zabavan spot, možda je zaslužio i višu ocenu.

VIDEO:



7. Toys, Nissan, 1997.

Nissan je dobio pohvale za reklamu iz 1997. godine. Umesto živih glumaca, stručnjaci za marketing u japanskoj kompaniji su izabrali igračke, koje na veoma maštovit način promovišu zabavu za volanom.

VIDEO:



6. Born of Fire, Chrysler, 2011.

Uzbudljivu atmosferu su uspeli da dočaraju tvorci reklamne kampanje za model Chrysler 200. Pored automobila, glavnu ulogu u spotu igra i slavni Eminem. Šesto mesto je zasluženo.

VIDEO:



5. Sheet Metal, Saturn, 2002.

Kompanija Saturn, u našem regionu nije dovoljno poznata. Za tržišta na kojima se ovi automobili prodaju, 2002. godine je lansirala zanimljivu reklamu. Inženjeri ove marke na automobile gledaju kao na ljude, koji će se u njima voziti.

VIDEO:



4. The Hire, BMW, 2001.

Za reklamni spot iz 2001. godine, BMW je "pomešao" najvatrenije scene iz akcionih filmova. U reklamnom spotu se pojavljuje nekoliko poznatih glumaca i pevača, među kojima je i Madona.

VIDEO:



3. The Force, Volkswagen, 2011.

Ideja je preuzeta iz legendarnih "Ratova zvezda". U reklami se prikazuje mali dečak koji nosi kostim zlikovca Darta Vejdera. On vežba svoje čarobnjačke veštine ispred kuće i iznenađen je iznenadnom reakcijom automobila. Da li postoji ljubitelj automobila, koji nije video ovu reklamu?

VIDEO:



2. Cog, Honda, 2003.

Na drugom mestu je veoma poznata reklama Honde, koja ima milionsku gledanost samo na internetu. Japanci promovišu svoj proizvod pomoću temeljno osmišljene reklame, koja po mnogima treba da zauzme prvu poziciju u ovom izboru.

VIDEO:



1. Grr, Honda, 2004.

Najbolja reklama, koja se u poslednjih 25 godina pojavila na našim ekranima, prema mišljenju stručnjaka iz kompanije The One Show, jeste reklama pod nazivom Grr, koju je javnost prvi put imala priliku da vidi 2004. godine. U ovom spotu, Honda posebno ističe prednosti svog i-DTEC motora, ali sa akcentom na očuvanje životne okoline.

VIDEO:



Automagazin.rs

Video test: Pagani Huayra protiv Ferrarija F12

Video test: Pagani Huayra protiv Ferrarija F12

Gde je mogao biti sačinjen ovaj zanimljiv video snimak, uključujući i zvuk supersnažnih mašina od kojih se diže kosa na glavi, nego u italijanskoj Modeni. Pogledajte šta se dešava, kada se na takmičarskoj stazi oči u oči pogledaju Pagani Huayra i Ferrari F12. Uživajte!

Škoda Octavia RS Combi snimljena u saobraćaju

Škoda Octavia RS Combi snimljena u saobraćaju

Do predstavljanja nove generacije modela Škoda Octavia Combi (karavan) nije ostalo puno vremena, a svakog trenutka možemo očekivati i premijera sportskog modela Octavia RS. U poslednje vreme, često na internet mreži nalazimo špijunske fotografije nove Octavie Combi, a sada je pred nama i RS verzija kvalitetnog karavana...

BMW potvrdio 2-cilindarski motor u modelu i3 REx

BMW potvrdio 2-cilindarski motor u modelu i3 REx

BMW u poslednjem kvartalu tekuće godine na tržište uvodi svoj elektrini miniauto i3, ali prema najnovijim informacijama, to neće biti samo elektromobil. Uporedo sa električnom verzijom, prodavaće se i verzija i3 REx, koja ima produženu autonomiju, zahvaljujući benzinskom motoru, koji služi za punjenje Li-Ion baterija...

Aktivnosti Subarua u auto-moto sportu u 2013. godini

Aktivnosti Subarua u auto-moto sportu u 2013. godini

Proizvođač automobila Subaru – “Fudži teška industrija” i njena sportska podružnica STI objavili su raspored aktivnosti Subarua u auto-moto sportu za 2013. godinu. Subaru će u ovoj godini nastupati na takmičenjima izdržljivosti, u GT seriji, ali i na klasičnim reli takmičenjima...

Bosch - Reorganizacija poslovanja u oblasti kočionih sistema

Bosch - Reorganizacija poslovanja u oblasti kočionih sistema

Bosch grupa planira da svoju proizvodnju osnovnog kočionog programa proda novoosnovanoj kćerki firmi kompanije KPS Capital Partners. KPS Capital Partners je vodeće globalno društvo za investiranje kapitala, sa sedištem u Njujorku (SAD). Odgovarajući ugovori potpisani su 9. januara 2012., a transakciju je odobrila služba za nadzor kartela...

Inicijativa Volkswagen radnika - Šansa za igru

Inicijativa Volkswagen radnika - Šansa za igru

Radnički savet Volkswagen Grupe i agencija za prava dece “terre des hommes” pomažu unapređenju budućnosti dece i mladih u siromašnim naseljima Brazila sa inicijativom “A chance to play” (“Šansa za igru”).  Ova inicijativa pruža podršku hiljadama devojčica i dečaka...

Lexus NX: Mali SUV stiže na jesen

Lexus NX: Mali SUV stiže na jesen

Prodajni uspesi modela Range Rover Evoque, potvrdili su procene, da vlada veliko interesovanje klijenata za luksuzni kompaktni SUV model. U ovaj segment ulazi i Lexus, a ranije registrovana oznaka, najavila je da će se novi SUV marke Lexus zvati NX...

Aston Martin Vanquish doleteo na krov hotela Burj Al Arab

Aston Martin Vanquish doleteo na krov hotela Burj Al Arab

Kompanij Astron Martin je osnovana 15. januara 1913. godine i ove godine slavi 100. godina postojanja. Jedna od marketinških akcija bila je izlaganje modela Aston Martin Vanquish na krov hotela Burj Al Arab, kako bi pojačala vezu između engleske marke i arapskih klijnata...

Renault Symbioz
Slika nedelje