AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Nakon uspeha koji je prošle godine imao snimak Ballerina Stunt (koji cirkuliše internetom) sa akrobatkinjom, Volvo Trucks je prepustio volan svog poslednjeg novog kamiona, modela Volvo FMX, jednom kućnom ljubimcu – hrčku...

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Pogledajte vest: Novi Volvo FMX: izvanredno ponašanje na putu u svim uslovima.

 

U ovoj vratolomiji, hrčak Čarli upravlja kamionom od podnožja do vrha opasnim stazama kamenoloma – demonstrirajući koliko je lako upravljati građevinskim vozilom od 15 tona. Film je snimljen u Španiji, režirao ga je Džejmi Refn /Jamie Rafn/, poznat po svom spotu Šetnja /Walk/, snimljenom u jednom kadru.

Pogledajte vest Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

 

Potpredsednik Lars Terling kaže da je snimanje filmova u kojima se prikazuju akrobacije deo strategije da se test vožnje izvode uživo, kako bi se posredstvom ovog medijuma prikazale tehničke inovacije kompanije Volvo Trucks. U ovom spotu, naglasak je na Volvo dinamičkom upravljanju, revolucionarnoj inovaciji koja smanjuje zamor vozača prilikom okretanja volana. Terling otkriva da će verovatno biti još test vožnji obavljenih uživo.

Pogledajte film:



Čarli je dresiran hrčak iz Velike Britanije. Kamion kojim treba da upravlja je novi Volvo FMX, model koji se koristi u rudarstvu, građevinarstvu i drugim teškim uslovima.

Epizodnu ulogu ima test vozač Šon Rodžers /Seon Rogers/. On pomera pedale i u ruci drži šargarepu kojom navodi Čarlija da kamion ne bi skliznuo sa puta.

Film je sniman u zatvorenom kamenolomu u mestu Los Tres Cunjados, u Španiji.

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Pogledajte vest: Predsednik kompanije Volvo u ulozi kaskadera + VIDEO.

 

Izjave

Lars Terling, potpredsednik za marketinške komunikacije, u kompaniji Volvo Trucks:

"U početku smo bili veoma skeptični iako smo istovremeno videli da bi to mogao da bude zabavan način da se pokaže koliko je jednostavno upravljati uz pomoć Volvo dinamičkog upravljanja."

"Svestan sam da je teško poverovati da hrčak može da vozi kamion, ali hrčak Čarli je to  uradio. Ono što vidite u filmu se zaista i desilo.''

"To je potpuno novi način upravljanja koji će promeniti živote vozača kamiona širom sveta - mnogima će sačuvati leđa''.

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Volvo Trucks Serbia

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje