AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

U Evropi će u prvoj polovici sledeće godine krenuti prodaja znatno poboljšane verzije Mazdinog modernog, prostranog i dinamičnog SUV-a CX-5...

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

Mazda CX-5 2022 će nuditi izbor modova vožnje Mi-Drive, poboljšanu voznu dinamiku, novi dizajn i snažniju diferencijaciju između nivoa opreme, poboljšanu izradu unutrašnjosti, više praktičnosti i širi raspon sigurnosnih funkcija.


Sa modelom CX-5 2022 biće predstavljen Mazdin ‘Intelligent Drive select’ (Mi-Drive), koji vozaču omogućuje izbor najprikladnijeg moda vožnje jednim dodirom prekidača. Neke verzije opremljene i-Activ pogonom na sva četiri točka dodatno imaju Off-Road mod, koji osećaj vožnje čini prirodnijim na neobrađenim i klizavim površinama.

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

Mazdina Skyactiv arhitektura vozila nove generacije sada je primenjena na CX-5 2022, dalje razvijajući karoserijsku strukturu, vešanje i sedišta u cilju poboljšanja udobnosti vožnje i smanjenja umora. Buka sa puta je takođe znatno smanjena, posebno pri vožnji po grubim površinama poput makadama.


Napred se CX-5 2022 odlikuje moćnom novom, trodimenzionalnijom rešetkom i novim dizajnom karakterističnih Mazdinih 'krila'. Prednja i zadnja svetla su takođe redizajnirana, a dodata je i nova boja karoserije Cirkon Sand. Tri nova nivoa opreme sadrže suptilne razlike kako bi definisale svoje prepoznatljive karaktere.

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

Oprema Newground se odlikuje srebrnom zaštitno-ukrasnom oblogom prednjeg i zadnjeg branika i ukrasnim lajsnama na vratima, crnim kućištima spoljnih retrovizora, limeta zelenim detaljima na prednjoj rešetki i 19-inčnim posebno obrađenim aluminijumskim felnama. Unutrašnjost je kombinacija presvlake od antilopa sa limeta zelenim šavovima i okvirima otvora ventilacije.


Oprema Homura se ističe sportskom, sjajno crno lakiranom prednjom maskom, crnim karakterističnim Mazdinim 'krilom', donjim delom branika i rubovima blatobrana, kao i crnim ukrasnim lajsnama na vratima i kućištima retrovizora, što karoseriji daje robusniji, sportski izgled. Njene 19-inčne aluminijumske felne su lakirane u crnu metalik boju, a prednja rešetka uključuje crvene detalje. Crveni šavovi ukrašavaju crna kožna sedišta, upravljač, ručicu menjača i obloge vrata.

Mazda CX-5 2022: više pefinjenosti i nova struktura paketa opeme

Oprema Takumi Plus kombinuje jedinstvenu, jednobojnu spoljašnjost koja ističe lepotu dinamičnih oblika dizajna Kodo. Briljantno sjajna srebrna boja 19-inčnih felni naglašava ‘metalni’ izgled automobila. Unutrašnjost odlikuje meka Nappa koža i luksuzne teksture obloga od pravog drveta.


U unutrašnjosti CX-5 2022 sada nudi i mogućnost bežičnog Qi punjenja telefona na centralnoj konzoli. Dvodelna podnica prtljažnika, koja može da se preokrene, i prag prtljažnika su u istoj ravni zbog lakšeg utovara. Modeli sa opremom Newground takođe imaju podnicu prtljažnika sa vodootpornom stranom za mokre ili prljave predmete.
Poboljšanja na sigurnosnim sistemima i-Activsense sada uključuju Cruising & Traffic Support (CTS). CTS pomaže smanjenju umora vozača pomažući pri ubrzavanju, kočenju i upravljanju kada se zaglavi u saobraćajnim gužvama. Konačno, adaptivna LED prednja svetla (ALH) su takođe poboljšana kako bi pružila bolju kontrolu nad raspodelom svetla.

 


Uzastopna unapređenja i poboljšanja svakog aspekta vozila dovela su do toga da CX-5 preraste u ključni Mazdin model koji čini oko 21% prodaje kompanije u Evropi.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje