AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai Motor najavio 10-godišnju saradnju sa muzejem umetnosti iz LA

Hyundai Motor najavio 10-godišnju saradnju sa muzejem umetnosti iz LA

Kompanija Hyundai Motor i muzej umetnosti Los Andjelesa (LACMA) su danas najavili 10-godišnje partnerstvo pod nazivom ‘’Projekat Hyundai" koji će podsticati snažnije veze između sveta umetnosti i tehnologije, kao i veće razumevanje umetnost Koreje kao i povećanje svesti o savremenim umetnicima Koreje.

Hyundai Motor najavio 10-godišnju saradnju sa muzejem umetnosti iz LA

Tokom naredne decenije, Hyundai Motor i LACMA će zajednički podržati obnovljeni program pod nazivom ‘’Umetnost + tehnologija kao i potpuno nov program i inicijativu stipendiranja umetnika.


Muzej umetnosti je smešten u samom centru i kreativnom središtu Los Anđelesa, LACMA se za 50 godina koliko postoji razvio u potpunosti, i predstavlja renomiran muzej na Zapadnoj obali. Zbog svojih korena koje vuče iz muzeja istorije, nauke i umetnosti Los Anđelesa, LACMA je posvećena umetničkim delima različitih kultura i istorija, i sada je najveći muzej umetnosti u zapadnoj Americi. Hyundai Motor i LACMA dele zajedničko verovanje u vrednosti otvorenosti, fleksibilnosti i kreativnog mišljenja što je upravo obezbedilo idealne uslove za početak ove desetogodišnje saradnje.


Povratak projekta ,, Umetnost + tehnologija’’, program ovog muzeja iz kasnih šezdesetih godina, koji spaja umetnost i tehnologiju, jasno govori o ambicijama ove dve organizacije da prošire svoju maštu.

Kao prvi korak, Hyundai Motor


će podržati predstavljanje Robert Irvin-a sa svojom izložbom ,,Miracle Mile’’ (2013), koja se trenutno nalazi na postavci muzeja umetnosti u Vašingtonu, kao i predstavljanje Džejmsa Turrell-a sa svojom izložbom pod nazivom ,, Light Reignfall’’ (2011). Ove dve postavke umetničkih dela su od posebnog značaja, s obzirom da su oba umetnika bili učesnici originalnog programa tokom šezdesetih godina prošlog veka.


Hyundai Motor, će u budućnosti podržati niz inovativnih izložbi umetnika svetskog glasa, koji spajaju umetnost sa tehnologijom. Multimedijalni umetnik, Dajana Thater će svojom izložbom pod nazivom "Diana Thater: Simpathetic Imagination", koja će biti otvorena 22. novembra 2015 biti pokretač ove inicijative. Hyundai Motor će takođe biti korporativni sponzor projekta ,,Umetnost + Tehnološka laboratorija”, u okviru kog će biti promovisani umetnici ,,sledeće generacije’’ , i kroz koji će ovim umetnicima biti omogućeno da istražuju nove mogućnosti spajanja umetnosti sa tehnologijom kako bi javnosti bila pružena prilika da steknu uvid u nove trendove u savremenoj umetnosti.

Hyundai Motor najavio 10-godišnju saradnju sa muzejem umetnosti iz LA

Program stipendiranja umetnika je potpuno nov program, osmišljen da podstakne studije korejske umetnosti van Koreje. Ovim programom je zamišljeno da se nadomesti nedostatak sistematskog istraživanja u istoriji umetnosti Koreje, u poređenju sa dosadašnjim saznanjima o umetnosti Koreje. LACMA otvorila svoje korejski galerije u 1999. i nastavlja da istražuje istoriju umetnosti ove zemlje , i upravo je najprikladnija institucija za promociju korejske umetnosti sa svetski priznatim naučnicima iz ove oblasti. Hyundai Motor će biti pokrovitelj izložbi, stručnih simpozijuma i publikacija, čime će se uspostaviti dugoročna platforma za afirmaciju korejske umetnosti u Los Anđelesu.


Jedan od ključnih principa na kojem se zasniva ,,The Hyundai Project', kao deo Hyundai Motor globalne podrške umetnosti i kulture je, poštovanje umetničke zajednice i njenog kreativnog pristupa. Programi i izložbe su planirani i zamišljeni da se odvijaju kroz interne diskusije sa kustosima muzeja kroz koje Hyundai Motor neće imati bilo kakav komercijalni pristup, uz poštovanje i imanje poverenja u kulturno nasleđe ovog muzeja.


Hyundai Motor se nada da će ova kulturološka saradnja otvoriti nove vidike javnosti u svet umetnosti.


Euisun Chung, podpredsednik Hyundai Motor kompanije , rekao je: ,,Umetnost je kreativno izražavanje ljudskih vrednosti koje ne poznaje starost, pol, rasu i kulturu. Projekat kompanije Hyundai i muzeja ima za cilj podrži umetničke zajednice sveta u oblasti tehnologije i umetnosti Koreje. Uveren sam da će ovaj vid saradnje omogućiti ostvarivanje naših međusobnih ciljeva kao i produbljivanje svesti kod ljudi,o našoj kulturi i našem društvu. ‘’

 


Pozdravljajući novu saradnju, Michael Govan, izvršni direktor LACMA muzeja i Wallis Annenberg umetnički direktor muzeja, prokomentarisali su : ,, Saradnja Hyundai Motor kompanije i LACMA muzeja je značajna, ne samo iz razloga što se radi o dugogodišnjem programu već zbog posvećenosti da se podrži inventivnost, vrlo bitan faktor u umetnosti. LACMA je već postala lider iz oblasti korejske umetnosti i ova podrška kompanije Hyundai Motor omogućava nam da promovišemo stipendiranje umetnika u nedovoljno zastupljenim oblastima studija. Njihova podrška našim naporima u projektu ,, Umetnost + tehnologija’’ je takođe od neverovatnog značaja u prepoznavanju pionirskih umetnika, poput Roberta Irvina, Dianae Thater i James Turell-a.


Hyundai Motor će kroz ovu saradnju iz oblasti umetnosti širiti svoju prisutnost kao i stvarati prisnije veze sa kupcima, a sve u svrhu pružanja više od očekivanog svojim klijentima kao deo svoje 'Modern Premium' vrednosti i boljeg pozicioniranja brenda. Hyundai ima za cilj da se angažuju u zajednicama različitih regiona, kao što su Južna Amerika, Istočna Evropa, Azija, kroz razne obrazovne i kulturne programe u saradnji sa svojim partnerima.

Partnerstvo izmedju kompanije Hyundai Motors sa LACMA muzejom ima kao zajedničko i to što je deo prethodno utvrđenih programa sponzorstva iz oblasti umetnosti u smislu dugoročne i nekomercijalne podrške.  Nova veza i saradnja sa LACMA muzejom predstavlja treći muzej sa kojim je Hyundai Motor uspostavio saradnju, nakon partnerstva sa Nacionalnim Muzejem moderne i savremene umetnosti (Seul, Koreja) u 2013. i Tate Modern (London, England) u 2014.


Hyundai Projekat: Umetnost + Tehnologija u muzeju LACMA


• Umetnost + tehnološka laboratorija
Inspirisan na temeljima LACMA programa , začetom još u period od 1967.-71.


Program koji spaja svetske istaknute umetnike kao što su Claes Oldenberg i Andy Warhol sa velikim korporacijama. Uz pomoć ovog programa LACMA razvija umetničke projekte koji objedinjuju nauku i tehnologiju. Projekat se finansira kroz razne donacije i robnu razmenu, a sama zgrada i zdanje Muzeja se koristi kao prostor za izlaganje novih projekata koji uzimaju smislene rizike i podstiču inovacije i blisku saradnju između disciplina.


O LACMA Muzeju


Od svog osnivanja 1965. godine, Los Angeles Counti Museum of Art (LACMA) je posvećen je prikupljanju umetničkih dela koja obuhvataju i istoriju i geografiju. Danas je LACMA najveći muzej umetnosti u zapadnoj Americi, sa kolekcijom od više od 120.000 predmeta koji datiraju iz antike do danas. Muzej u svojoj kolekciji sadrži i kolekcije umetničkih dela azijske umetnosti, kao i Latinske Amerike, i to iz perioda od pre Kolumba, remek dela vodećih modernih i savremenenika umetnosti , kao i dela islamske umetnosti, a LACMA je i vlasnik jedne od najznačajnijih kolekcija na svetu.


Muzej svetskog formata kao i vitalni deo južne Kalifornije, LACMA deli svoje ogromne kolekcije kroz izložbe, javne programe i istraživačke centre koji privlače više od milion posetilaca godišnje, takodje milioni pregladaju njenu digitalne prezentaciju. Bavi se izdavanjem, naučnih i umetničkih publikacija kao i interaktivnim angažovanjem. Muzej se nalazi u Hancock Parku koji se prostire na površini većoj od 20 hektara, u samom srcu Los Anđelesa.


PR

Vozači, oprez! Traktori na putu

Vozači, oprez! Traktori na putu

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, podseća sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja propisa i neophodnu dodatnu opreznost na putevima kojima traktori često saobraćaju. Sa početkom proleća povećava se njihovo učešće u saobraćaju, pre svega zbog prolećnih poljoprivrednih radova.

Great Wall širi dilersku mrežu

Great Wall širi dilersku mrežu

Potpisivanjem ugovora sa auto kućom „Raavex Group“ iz Niša, kompanija Great Wall proširila je dilersku mrežu na teritoriju cele Srbije. „Raavex Group“ je auto kuća sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji i servisiranju najvećih automobilskih brendova. 

Bosch metlice brisača su osvojile 1. i 2. mesto na ADAC testiranju

Bosch metlice brisača su osvojile 1. i 2. mesto na ADAC testiranju

Ukupnom ocenom od 2,0 (na lestvici od 1 do 6, pri čemu je 1 najbolji mogući rezultat) Bosch ravna metlica brisača Aerotwin Multi-Clip je "sa lakoćom" pobedila na ovogodišnjem ADAC testiranju metlica. Druga Bosch metlica je osvojila drugo mesto sa ukupnim rezultatom od 2,2: standardna metlica Twin Spoiler...

Opel Corsa - novi protagonista u kreacijama Martija Kupera (foto+video)

Opel Corsa - novi protagonista u kreacijama Martija Kupera (foto+video)

Nakon uspešne saradnje sa „Vine“ gigantom Zakom Kingom (Zach King), koja je rezultirala nekim fascinantnim video klipovima u kojima je učesnik Opel ADAM, proizvođač iz Riselshajma je obezbedio usluge još jednog internet fenomena u cilju promovisanja Opel Corse – Martija Kupera (Marty Cooper) aka Hombre McSteez.

TOYOTA na dohvat ruke i u aprilu!

TOYOTA na dohvat ruke i u aprilu!

Toyota Srbija objavljuje produžetak važenja sajamske ponude. Svi posebni uslovi za kupovinu koji su važili za vreme 52. Međunarodnog salona automobila, važe i do kraja meseca aprila. Paketi opreme Terra i Luna kod modela Toyota Corolla sa benzinskim motorima 1,33 Dual VVT-i i 1,6 Valvematic, po važećim cenama uključuju i aluminijumske naplatke...

BMW Stories - Postoje milioni BMW priča. Koja je tvoja?

BMW Stories - Postoje milioni BMW priča. Koja je tvoja?

BMW Srbija je u sklopu globalne BMW kampanje pokrenuo nagradni konkurs pod nazivom   „#BMW Stories“ kojim se pozivaju svi ljubitelji ovog automobilskog brenda da od 01. aprila do 31. decembra 2015. godine ispričaju svoju BMW priču putem društvenih mreža i na taj način podele svoju strast koju gaje prema BMW automobilima.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje