AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Kia Motors na 66. salonu automobila u Frankfurtu predstavlja dva potpuno nova modela - Sportage i Optima. Pored dva najvažnija noviteta Kia predstavlja i unapređenog cee’da i svoje najveće tehnološke novosti – novi 1.0 T-GDI motor i novi 7-stepeni menjač s dvostrukim kvačilom DCT.

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Globalna premijera nove generacije Kia Sportage

U svojoj četvrtoj generaciji novi Kia Sportage strankama nudi inovativan i moderan paket u vrlo konkurentskom razredu kompaktnih sportskih terenaca.

Novi Sportage će svoje mesto pod automobilskim suncem graditi na fantastičnom prodajnom uspehu prethodnika, a strankama se predstavlja atraktivnim, potpuno novim izgledom, brojnim naprednim tehnologijama i za stepenicu višim kvalitetom.

Zahvaljujući novim i dorađenim motorima i menjačima Sportage se može pohvaliti još većom ekonomičnošću i boljim performansama kao i poboljšanom upravljivošću. Prvi put će Sportage nuditi i sportsku liniju ‘GT Line’, koja će ljubiteljima sportskih vozačkih iskustava pružati svestranost običnog Sportaga i lepši, dinamičniji spoljni izgled.

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Novi Sportage, kojeg očekujemo početkom iduće godine, i dalje ostaje Kijin najprodavaniji model u Evropi i predstavlja više od četvrtine Kijine evropske prodaje. Nova Optima prilagođena Evropi Evropska premijera nove Optime označava njen novi početak i vidniju ulogu, koju će od sada zauzimati u Kijinoj evropskoj gami modela, jer s njom najstariji korejski proizvođač automobila ima puno ambicioznije planove nego pre.

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Optima strankama u klasi srednje velikih limuzina svojim modernim spoljnim izgledom, drskom unutrašnjošću i brojnim novim tehnologijama i motorima nudi nešto sveže i drugačije, a svoju samouverenost crpi iz globalnog uspeha prethodnice. Nova Optima na evropske ceste stiže početkom jeseni, a sledeće godine je možemo očekivati i u atraktivnoj karavanskoj varijanti s konceptnim imenom SPORTSPACE (Ženeva 2015.), a po prvi put i u nabrijanoj ‘GT’ varijanti.

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Milion prodatih cee’dova u Evropi: dolazi unapređeni cee’d

Kia Motors Europe je temeljito unapredila omiljenog cee’da u njegovim brojnim varijantama karoserije.

S obzirom na cee’dov svež izgled Kijini evropski dizjaneri nisu puno posezali u spoljni izgled. Zato je toliko više pažnje namenjeno pomagalima za veći komfor i sigurnost i motorima i menjačima. Poboljšanja između ostalog donose novi 3-cilindrični 1.0 T-GDI benzinski motor i 7-stepeni menjač s dvostrukim kvačilom. Promene se odnose na sve cee’dove izvedbe: 5-vratni hatchback cee’d, karavanski Sportswagon i 3-vratni pro_cee’d. Dorade su obuhvatile i nabrijane cee’d GT i pro_cee’d GT, koji su doživeli vizuelne i dinamične promene i nesumnjivo spadaju među najatraktivnije ‘hot hatch’ predstavnike C klase.

Cee’d će kupcima nuditi i sportsku notu ‘GT Line’, koja je na raspolaganju kod sve tri izvedbe karoserije i pruža sportski izgled i dinamičnost GT modela, ali istovremeno i svestranost »obične« porodice cee’d.

Od decembra 2006. do maja 2015. su u Kijinoj slovačkoj fabrici proizveli već milion cee’dova, koji je tako postao jedan od njenih ključnih modela u Evropi. Unapređenog cee’da i varijante GT Line kod nas i drugde po Evropi očekujemo krajem ovog meseca.

Kia u Frankfurtu predstavlja Sportage i Optimu

Tehnološke novosti: novi 1.0 T-GDI motor i 7-stepeni DCT

Kijina najveća tehnološka novost ovogodišnjeg Frankfurta je 3-cilindrični 1.0 T-GDI benzinski motor snage 100 ili 120 KS, koji je razvijen u Kijinom R&D centru u korejskom Namyangu.

Novi motor se može pohvaliti svojom štedljivošću i niskim emisijama CO2, ali istovremeno pruža izvanredne performanse i trenutni odaziv. To je Kijin evropski debi na području downsized motora, a premijerno će se pojaviti kod unapređenog cee’da, a ubuduće ga možemo očekivati u njihovoj celokupnoj evropskoj gami modela. cee’d premijerno predstavlja i novi 7-stepeni DCT menjač s dvostrukim kvačilom, koji kod cee'da dolazi s 1,6-litarskim CRDi dizelskim motorom.

Novi menjač će omogućavati veliki obrtni moment – do 300 Nm kod cee’da – i nudiće optimalan spoj performansi i ekonomičnosti. DCT će ubuduće biti deo ponude većine Kijinih modela, između ostalog kod novajlija Sportaga i Optime.

PR

Partnerstvom do bezbednosti motociklista

Partnerstvom do bezbednosti motociklista

U organizaciji Auto Moto Saveza Srbije (AMSS), Moto Saveza Srbije (MSS) i Agencije za Bezbednost Saobraćaja, a uz podršku rukovodstva grada Kraljeva, danas je na Beranovcu u Kraljevu održano takmičenje “Partnerstvom do bezbednosti motociklista”...

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Opelova "korsa" najpopularniji je automobil u Srbiji! U 2. izboru za automobil godine, "Zlatni auto", koji se održava u organizaciji magazina "Auto Bild", posetioci portala blic.rs, čitaoci magazina i članovi stručnog žirija dodeli su najviše poena novitetu nemačkog proizvođača.

Matthias Muller novi šef Volkswagena

Matthias Muller novi šef Volkswagena

Nadzorni odbor kompanije Volkswagen, u petak je doneo odluku o imenovanju novog generalnog direktora. Prema očekivanjima, to je Matthias Müller, koji trenutno vodi marku Porsche...

Kada Brabus prepravi kombi, to izgleda ovako (foto)

Kada Brabus prepravi kombi, to izgleda ovako (foto)

Brabus je poznat po svojim kreacijama supersportskih automobila, od kojih neretko pravi rakete na točkovima. Ovoga puta, iz Bottropa nam stiže modifikovani Mercedes-Benz Sprinter, koji predstavlja pravi luksuzni salon na točkovima...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje