AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza, posle dočeka Nove godine. Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol.

Takođe, nije bezbedno niti dozvoljeno prevoziti osobe pod dejstvom alkohola na prednjem sedištu. Vožnja pod dejstvom alkohola, ne samo da negativno utiče na vid i reflekse, već utiče i na pogrešno rasuđivanje, koje dovodi do veoma rizičnih ponašanja na putu.

Svake godine u danima novogodišnjih i božićnih praznika događaju se saobraćajne nezgode sa najtežim posledicama. Broj poginulih i teško povređenih u toku novogodišnje noći varira od godine do godine, ali se nezgode sa teškim posledicama uvek događaju u ovo vreme! Poštovani vozači, vreme predviđeno za proslavu najluđe noći, nekome od nas može postati košmar. Ne dozvolite da u prvom novogodišnjem jutarnjem programu budete pomenuti kao jedan od aktera saobraćajne nezgode sa teškim posledicama. Svesni smo činjenice da u danima novogodišnjih i božićnih praznika popijemo poneku čašicu više, ali isto tako moramo biti svesni činjenice da vožnja klizavim kolovozima, u zimskim uslovima, pod dejstvom alkohola stvara dodatnu opasnost i povećava rizik za nastanak saobraćajne nezgode. Na ovaj način ugrožavamo i svoj i tuđe živote, pa se noć koja je trebala da bude najlepša, može pretvoriti u noćnu moru.

Posebno skrećemo pažnju mladim vozačima da za vreme novogodišnje noći odustanu od upravljanja vozilom, s obzirom na podatke Agencije za bezbednost saobraćaja, da u nezgodama koje nastaju pod dejstvom alkohola, češće učestvuju mladi vozači. Napominjemo da je svim vozačima koji imaju probnu vozačku dozvolu zabranjeno da upravljaju vozilom od 23,00 do 05,00 časova. Stoga posebno apelujemo na roditelje da utiču na svoju decu koja imaju probnu vozačku dozvolu, da u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima novogodišnjih praznika, ne upravljaju vozilom.


Molimo i sve one vozače koji su iz raznih delova Evrope i sveta stigli u Srbiju i nameravaju da sa porodicom i prijateljima proslave novogodišnje i božićne praznike, da imaju na umu da i u Srbiji važe slični saobraćajni propisi o zabrani upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, ograničenju brzine kretanja vozila i poštovanju drugih pravila saobraćaja na putu, kao i u inostranstvu.

Poštovani vozači! Budite svesni svoje odgovornosti za bezbednost saobraćaja! Za dobro svih nas. Dočekajmo Novu godinu i božićne praznike, tako da niko ne bude tužan!

Agencija za bezbednost saobraćaja želi Vam srećnu i bezbednu 2016. godinu, uz što manje neželjenih situacija u saobraćaju!

PR

Renault Symbioz
Slika nedelje