AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia na autosalonu u Ženevi 2016

Dacia na autosalonu u Ženevi 2016

Dacia je doživela još jedan obećavajući početak godine. Nakon rekordne prodaje u 2015., broj obožavatelja marke na Facebooku upravo je prešao tri miliona, a članovi te brzorastuće zajednice i dalje dele svoju ljubav prema ovoj marki na internetu i izvan njega...

Uz najavu dostupnosti automatskog menjača Easy-R na verziji sa dizel motorom dCi 90, na Ženevskom salonu automobila 2016. Dacia predstavlja i nove verzije ograničene serije.


Duster Essential: prvi u nizu novih ograničenih serija Dacia-e


Na izložbenom prostoru Dacia-e na Ženevskom salonu automobila 2016. biće izložen Duster Essential koji najavljuje novi niz verzija ograničene serije Dustera, Sandera, Logana, Logana MCV, Dokkera i Lodgy-ja. Nazivi ove ograničene serije različiti su. U nekim će zemljama u proces odlučivanja o nazivu biti aktivno uključena i internet zajednica marke. U tim verzijama konkurentnih cena i ograničenih serija spojeni su privlačan izgled i povećana udobnost u vožnji. Spoljašnje karakteristike uključuju novu boju karoserije (smeđa Tourmaline) i nove aluminijske felne kao i posebne oznake i branike u boji karoserije. U unutrašnjosti automobila će putnici uživati zahvaljujući Bluetoothu i USB priključku, električnim prednjim prozorima i središnjem zaključavanju.


Kao i sve druge Dacia-e, ove verzije ograničene serije imaju garanciju od tri godine/100 000 km. Dacia-e ovih ograničenih serija biće dostupne na tržištima Austrije, Belgije, Hrvatske, Srbije, Češke Republike, Danske, Nemačke, Mađarske, Italije, Luksemburga, Holandije, Poljske, Portugala, Slovačke, Španije, Švedske, Švajcarske i Velike Britanije.

Automatski menjač Easy-R


Menjač Easy-R predstavljen je krajem 2015. na Dacia-inom benzinskom motoru TCe 90 Stop&Start. Dacia-in prvi automatski menjač je sada za istu cenu dostupan na verzijama Logana, Sandera, Sandera Stepway i Logana MCV opremljenima dizel motorom dCi 90 (zavisno od tržišta).


Kako bi povezao pouzdanost s nižim troškovima upotrebe, nova konstrukcija ovog automatskog menjača zasniva se na elektromehaničkoj, a ne na hidrauličnoj tehnologiji. Radi osiguranja najviših standarda kvaliteta, menjač Easy-R bio je podvrgnut testiranju u vožnji na putevima dužine 750 000 km, a sve se jedinice pre ugradnje pažljivo pregledaju. Automatski menjač Easy-R pouzdan je i pristupačan i zahvaljujući njemu nema potrebe za papučicom kvačila. Kalibriran je kako bi užitak u svakodnevnoj vožnji doveo na najviši nivo, posebno u gužvama i gradskim područjima. Promene brzina su neprimetne i automatske, a funkcija polaganog kretanja savršena je za manevrisanje ili sporo kretanje u saobraćajnim
gužvama, za šta je dovoljno samo otpustiti papučicu kočnice. Sastav isto tako drži vozilo na mestu radi lakšeg kretanja na uzbrdicama.


Menjač Easy-R mnogo je povoljniji od konvencionalnih automatskih menjača jer se odlikuje posebno niskim troškovima upotrebe.


Izložbeni prostor Dacia-e na Ženevskom salonu automobila, koji se otvara u utorak 1. marta, nalazi se u izložbenoj hali 2.


PR

Počela akcija

Počela akcija "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo"

Proverite u AMSS besplatno tehničku ispravnost vozila!
Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, organizuje od 04. do 09. jula tradicionalnu bezbednosno preventivnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Održana Balkanska MINIjada 2016.

Održana Balkanska MINIjada 2016.

Delta Motors, zvanični uvoznik i distributer MINI automobila, i ove godine je bilo jedan od glavnih pokrovitelja manifestacije Balkanska MINIjada koja je održana u Beogradu i na Srebrnom jezeru tokom proteklog vikenda (1-3 jul)...

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

“Kako, molim? Sve ovo treba da ponesemo sa sobom? Nemoguće!” Mnoge je strah već od same pomisli šta sve treba spakovati u automobil pre odlaska na porodični godišnji odmor. Sa individualnom Opelovom opremom, koja znači kraj takvom haosu, nema mesta strahu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje