AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Sportage je auto godine u Španiji i Grčkoj

Kia Sportage je auto godine u Španiji i Grčkoj

Kia Sportage pete generacije je prošle sedmice proglašen autom godine u dve evropske zemlje. Kijin kompaktni SUV završio je vrlo uspešnu godinu pobedom u Španiji gde je postao 'ABC auto godine u 2023. godini', a takođe je pobedio i u Grčkoj...

Pogledajte: Testirali smo: novi Kia Sportage 1.6 T-GDI (FOTO).

 

To je prvi put da je Kia osvojila špansku nagradu za auto godine revije ABC. Nagrada ABC auto godine o kojoj su odlučivala 34 ugledna automobilska novinara kao i pretplatnici i čitaoci revije ABC je najprestižnija automobilska nagrada u Španiji. Ova nagrada je deo šire priče o uspehu modela Sportage u Španiji gde je u poslednjih deset godina prodatih više od 160.000 Sportage-a koji je Kijin najprodavaniji model.


Priznanje je vrhunac izuzetne prošle sedmice za Sportage jer je špansko priznanje stiglo tek nekoliko dana nakon što je ovaj model osvojio nagradu "auto godine" u Grčkoj. Priznanje dodeljuje Grčki institut koji čini 25 novinara iz vodećih specijalizovanih medija.


Sportage je članove žirija oduševio svojom kombinacijom vrhunskih inovacija i funkcija povezanih sa bezbednošću i najsavremenijim tehnologijama. Vozilo su pohvalili i zbog kvaliteta, šarolikosti ponude, prijatnog iskustva u vožnji, modernog dizajna i niskog ekološkog otiska.


Sportage ove godine i 'ženski svetski auto godine'


U martu ove godine je potpuno novi Sportage pobedio u kategoriji 'porodični SUV' za prestižne nagrade za ženski svetski auto godine. Ugledna ekipa od 56 automobilističkih novinarki iz 40 zemalja s pet kontinenata ocenila je najnovije porodične SUV-ove pri čemu je Sportage pohvaljen na više područja.


Elektrifikovana ponuda sada uključuje blagi hibrid, hibrid i plug-in hibrid
Najnoviji u Sportage-ovoj ponudi je plug-in hibrid (PHEV, Plug-in Hybrid) koji pruža električnu mobilnost uz vrlo malu potrošnju goriva. Udružuje snagu i performanse s kombinovanom potrošnjom goriva od 1,1 I/100 km i dometom vožnje bez emisija do 78 kilometara u gradskoj vožnji (WLTP) što je dovoljno za većinu dnevnih vožnji. Na raspolaganju su i blagi hibridni (MHEV) i hibridni (HEV) pogonski sklop. Inteligentni raspored u kabini pruža najviše prostora za noge i glave u svom razredu, dok visokotehnološke funkcije za vožnju i komfor putnicima omogućuju uživanje u udobnoj i povezanoj vožnji.


U julu ove godine je Euro NCAP, vodeća evropska nezavisna organizacija za ocenjivanje bezbednosti u sudarima, modelu Sportage podelio najvišu ocenu ꟷ pet zvezdica. Kijin najprodavaniji model je u celom procesu testiranja dostigao visoke standarde što dokazuje izuzetna svojstva pasivne bezbednosti vozila i govori o njegovom zbiru naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS).


Kia će do 2027. godine u skladu sa strategijom Plan S na evropskom tržištu lansirati 14 potpuno novih električnih modela. Prvi model nam stiže već na jesen iduće godine i to dugo očekivani veliki luksuzni SUV EV9 koji je takođe napravljen na Kijinoj novoj modularnoj platformi (E-GMP). Kia tako i dalje nastavlja da uspešno utire put u novo doba sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.


PR

Kia pokazala prve obrise novog električnog SUV-a EV9

Kia pokazala prve obrise novog električnog SUV-a EV9

Korporacija Kia je razotkrila nekoliko video snimaka svog dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a. Veliki sportski terenac Kia EV9 trebao bi u doba elektrifikacije da ubrza preobražaj brenda kao pružaoca rešenja održive mobilnosti...

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Kompanija Mazda Motor Corporation ponosno objavljuje da je osvežila svoju perjanicu Mazdu6. Osveženje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th anniversary Edition kako bi obeležili 20. godišnjicu prve generacije modela Mazda6...

Svi srpski putevi prohodni

Svi srpski putevi prohodni

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da  autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda kao i  prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima  su prohodni za saobraćaj na celoj teritoriji Srbije...

BMW X6 2023
Slika nedelje