AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Tesla planira novu evropsku fabriku - Španija kao moguća destinacija

Tesla planira novu evropsku fabriku - Španija kao moguća destinacija

Krajem prošle godine, Tesla je otvorila svoju prvu fabriku u Evropi, megafabriku u Nemačkoj. Planovi na širenju proizvodne mreže u Evropi se nastavljaju, a sledeća "stanica" bi mogla biti Valensija, gde Tesla planira da investira preko 5 milijardi dolara...

Španija je trenutno drugi najveći proizvođač automobila u Evropi i novim investicijama će sigurno ojačati svoju poziciju na evropskoj ali i svetskoj automobilskoj mapi. Novim investicijama, Valensija bi mogla postati centar evropske elektro-mobilnosti.


Nemački koncern Volkswagen je pre izvesnog vremena najavio da planira da uloži tri milijarde evra u fabriku baterija u gradu Sagunto u regionu Valensije. Tesla trenutno pregovara sa čelnicima regionalne vlade o izgradnji svoje druge evropske fabrike. Podsetimo, Tesla i Volkswagen žele da se nametnu kao globalni lideri u oblasti električnih autombila.


Podsetimo, Tesla trenutno proizvodi crossover Model Y nedaleko od Berlina i upravo je ovo bio najprodavaniji automobili u Evropi u prvom kvartalu. Jačanje Tesline proizvodnje u Evropi je logično, s obzirom na to kakav cenovni "rat" je Tesla pokrenula u Evropi. Tesla Model Y i Model 3 prodaju se po cenama, koje njihovi direktni evropski konkurenti ne mogu da prate.


Automagazin.rs

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje