AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Održiv, električni, inovativan – upoznaj i postani vlasnik automobila koje pruža iskustvo budućnosti

Održiv, električni, inovativan – upoznaj i postani vlasnik automobila koje pruža iskustvo budućnosti

Otkako se pojavio na tržištu, električni BMW i3 postao je sinonim za vozilo po meri potreba savremenog sveta u kome živimo. Ovo električno vozilo futurističkog dizajna donosi inovativne tehnologije, nultu emisiju izduvnih gasova i sve što je potrebno za savladavanje izazova moderne mobilnosti...

Ako želite da vam automobil bude saveznik na svakom putovanju, da vas informiše i vodi gde želite, i3 je pravi izbor. Njegov stil, dizajn i tehnološke performanse učiniće da vožnja BMW i3 bude iskustvo budućnosti nadohvat ruke.


Inovativni dizajn & tehnologija


Vozilo koje odlikuje izrazita individualnost i koje funkcionalnim detaljima, održivim materijalima i karakterom enterijera postavlja trendove. BMW i3 dolazi na odgovarajući način opremljen tehnologijom koja vozaču čini život lakim. Provereni i nedavno ažurirani iDrive sistem je jednostavan i intuitivan za korišćenje preko rotacionog kontrolera na centralnoj konzoli, a ekran prikazuje informacije na jasan način koji se lako prati. Komandna tabla dolazi sa sa hi-tech ekranima umesto konvencionalnih brojčanika i uz veliki digitalni displej u centru table.

Održiv, električni, inovativan – upoznaj i postani vlasnik automobila koje pruža iskustvo budućnosti

Pametno pakovanje


Nemojte da vas zavaraju kompaktne dimenzije BMW-a i3, jer pametno pakovanje znači da je automobil prilično prostran s obzirom na njegovu veličinu. Prostori za odlaganje uključuju držače za čaše, otvor ispod prednjeg naslona za ruke, pretinac za rukavice sa poklopcem i još jedan prostor u sredini kontrolne table.


Prtljažnik vozila je 260 litara, ali nema tovarnog pojasa za podizanje teških predmeta, a zadnja sedišta su podeljena na pola, što omogućava njegovo proširenje. Sa oborenim zadnjim sedištima, i3 nudi maksimalnu nosivost od 1.100 litara. Kabl za punjenje smešten je u malom prtljažnom delu ispod haube.


Performanse električnog motora – novo iskustvo vožnje


Performanse su nešto što i3 ne nedostaje – električna verzija može da ubrza od 0-100 km/h za 7,3 sekunde, a sve to bez ikakve buke motora, što donosi jedno novo, zanimljivo iskustvo za vozače. Vozilo smanjuje brzinu od 0-100 km/h na 6,9 sekundi, dodatno pojačavajući iskustvo.


Moderna mobilnost u tišini


BMW i3 ima sve što vam je potrebno da savladate sve izazove moderne mobilnosti - i da ih nadmašite u tišini. Puni 80 posto svoje visokonaponske baterije na stanici za brzo punjenje za oko 45 minuta. Njegovo inteligentno upravljanje energijom čini ga fleksibilnim i izuzetno efikasnim, kako u gradskom saobraćaju tako i na dalekim putovanjima.


Održivost kao vodilja


Održivost je protkana u svakom segmentu i čitav životni ciklus automobila strukturiran je po principu maksimalnog očuvanja resursa i održivosti. Egzotični i obnovljivi materijali u pojedinim verzijama unutrašnjosti vozila poput drveta eukaliptusa upotpunjuju prijatni ambijent i prate upravo načelo održivosti proizvođača.


Kako postati vlasnik BMW i3


U našoj zemlji još uvek se ne vozi veliki broj električnih automobila, pre svega zbog njihove cene. U januaru ove godine Vlada Srbije donela je uredbu o subvencionisanju vozila, koja se odnosi na kupovinu novih ekoloških, električnih i hibridinih vozila, a pravo na novac imaju fizička i pravna lica, kao i preduzetnici.


Do 5. jula, vlasnik novog i3 modela može postati i srećni dobitnik u velikoj nagradnoj igri koju organizuje kompanija VODAVODA. Kupovinom omiljenih VODAVODA pakovanja u vrednosti većoj od 200 dinara i slanjem SMS poruke na broj 3322 sa tekstom: VODAVODA, brojem brojača fiskalnog računa i imenom, prezimenom i mestom prebivališta, svi igrači ostvaruju mogućnost da postanu vlasnici ovog fantastičnog četvorotočkaša, pored brojnih drugih vrednih nagrada.


PR

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje