AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bomba! Novi BMW serije 5 otkriven pre nego što je planirano (prva fotografija)

Bomba! Novi BMW serije 5 otkriven pre nego što je planirano (prva fotografija)

Nova generacija modela BMW serije 5 biće zvanično predstavljena 24. maja. Zahvaljujući špijunskim fotografima, već sada možemo videti neke detalje njegovog dizajna...

Na poljskom web portalu Autogalerija procurela je fotografija koja otkriva oblik zadnjeg dela nove limuzine. Na fotografiji možemo videti minimalističke svetlosne grupe, oblik C-stuba i zanimljivo dizajnirane ručke na vratima.

BMW će novu seriju 5 najpre predstaviti u električnoj verziji i5. U početku će biti dostupan u dve konfiguracije - eDrive40 i M60 xDrive. Slabiju verziju pogoniće elektromotor snage preko 300 konjskih snaga, čija bi autonomija trebala biti čak 475 kilometara. M60 xDrive će ponuditi dva elektromotora maksimalne snage od skoro 600 KS.


Što se tiče konvencionalnih agregata, BMW sebično čuva informacije. Ono o čemu se duže vreme spekuliše, jeste informacija, da bi najsnažniju verziju M5 trebao pokretati plug-in hibrid maksimalne snage oko 700 KS. U ponudi će biti i karavanska verzija, sa različitom ponudom motora, koja će debitovati nešto kasnije.


Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje