AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Kompanija Mazda Motor Corporation ponosno objavljuje da je osvežila svoju perjanicu Mazdu6. Osveženje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th anniversary Edition kako bi obeležili 20. godišnjicu prve generacije modela Mazda6...

Ovo osveženje uključuje usavršene performanse vožnje, dodatak funkcija za pomoć vozaču i praktičnih funkcija asortimanu modela, kao i dodavanje novog posebnog izdanja modela Mazda6 20th anniversary edition i poboljšanu verziju Homura. Takođe su osveženi i paketi opreme.

 

Mazda6 simbolizuje slogan Mazde „Zoom-Zoom". Još otkako je prva generacija modela Mazde6 (u Japanu poznatog kao Mazda Atenza) izbačena na tržište u maju 2002. u Japanu, ovaj automobil srednje veličine u potpunosti je otelotvorio Mazdin užitak vožnje. Mazda6 je prošla kroz dva sveobuhvatna redizajna, ali konstantno otelotvoravajući užitak vožnje u potrazi za univerzalnom i urođenom vrednošću koju automobil može da pruži.

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

U spomen na ovu 20. godišnjicu, Mazda predstavlja izdanje modela Mazda6 20th anniversary edition kako bi izrazila zahvalnost kompanije odanim kupcima Mazda automobila. Ovo posebno izdanje i dalje otelotvoruje Mazdin užitak vožnje. Vrhunska izrada i moderan dizajn pobuđuju dostojanstvenu prisutnost i sofisticirane performanse vožnje koje su se sistemski razvijale tokom 20-godišnje istorije ovog modela, da bi kulminirale izvanrednim vozilom čija je unutrašnjost podignuta na nivo prefinjene elegancije.


Osveženi paket opreme Homura predstavlja dalji razvoj ovog popularnog paketa opreme, a na tržište je stavljen krajem 2020. Uz posebne funkcije u unutrašnjosti i na spoljašnjosti na aktuelnom modelu Homura, osveženi paket uključuje crna prednja i zadnja karakteristična krilca, ukras na donjoj rešetki prednjeg branika i krovne nosače*1, naglašavajući sportski utisak vozila.


Mazda nastoji da postane marka koja stvara snažnu povezanost sa kupcima usredsređujući se na čistu suštinu automobila — užitak vožnje— i obavezujući se na očuvanje naše prelepe Zemlje i obogaćivanje ljudskih života.

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Posebno izdanje modela Mazda6 20th anniversary edition

 

Ovo posebno izdanje je izraz zahvalnosti kupcima Mazda automobila u spomen na 20 godina od izdanja prve generacije modela Mazda Atenza u maju 2002.


Nova boja karoserije Artisan Red Premium, četvrta koja je proizvedena pomoću Mazdine zaštićene tehnologije farbanja Takuminuri*2, po prvi put je dostupna ekskluzivno na izdanju modela Mazda6 20th anniversary edition. Usklađivanjem transparentnosti i prefinjene, ali izrazite dubine, ova crvena boja dokazuje vrhunsku vrednost. (Treća boja tehnologije Takuminuri*2 pod nazivom Rhodium White Premium takođe je dostupna kao opcija na izdanju modela Mazda6 20th anniversary edition.*4)


Sledeće funkcije su dostupne kao standardna oprema izdanja 20th anniversary edition (na osnovu paketa opreme Takumi).


Ekskluzivna spoljašnjost: ekskluzivni ukras (prednja oznaka na blatobranu), prednja rešetka (srebrne boje), aluminijumske felne od 19 inča (visokog sjaja/ekskluzivna funkcija)


Ekskluzivna unutrašnjost: u naslone za glavu na prednjim sedištima utisnut je logotip 20th anniversary, unutrašnja obloga (tkanina Leganu/boje kože), sedišta od napa kože (bočne strane: napa koža/boja kože; sredina: tkanina Leganu/boja kože), ukrasna ploča na instrument tabli (završna obrada tankim crtama mat smeđe boje)

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Paket opreme Homura


Osveženi paket Homura je dalja evolucija dosadašnjeg paketa popularnog među kupcima od izlaska na tržište krajem 2020.


Spoljašnjost osveženog paketa Homura ima crne metalik 19" aluminijumske felne i poklopce za retrovizore (sjajne crne boje) kao i na aktuelnom modelu, ali uključuje i crna prednja i zadnja karakteristična krilca, ukras na donjoj rešetki prednjeg branika i krovne nosače*1, čime se dodatno naglašava sportski utisak modela Mazda6.


Kontinuirani razvoj vozila

 

Svi modeli imaju poboljšane karakteristike servo upravljanja uz pomoć motora, poboljšanu reakciju pri srednjim i velikim brzinama i dodatno povećanje užitka upravljanja vašim novim vozilom.


Nova je i funkcija pomoći u vožnji Cruising & Traffic Support*5. Funkcije kontrole sigurnog razmaka među vozilima i pomoći pri upravljanju pomažu da se smanji umor vozača tokom saobraćajnih gužvi ili nekih drugih situacija.
Nove funkcije su bežični Apple CarPlay i punjenje (Qi). *6
Dostupne boje karoserije su osvežene dodatkom dveju novih boja: Rhodium White Premium i Platinum Quartz.

 

Mazda6 2023 se već može naručiti kod ovlašćenih zastupnika vozila Mazda. Početna cena je 33.490 € za verziju G145 Attraction nemetalik. Posebno izdanje modela Mazda6 povodom 20. godišnjice je dostupno samo u ograničenom broju primeraka, a početna cena je 41.990 €. Prva vozila stižu krajem prvog tromesečja 2023.

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

*1 Krovni nosači su dostupni samo na modelu karavana.

*2 Takuminuri, što znači „Majstorska boja," je Mazdina tehnologija boja kojom se dobija precizna, visokokvalitetna završna boja koja deluje kao da su je naneli vešti majstori u asortimanu automobila za masovnu proizvodnju. Nova boja Artisan Red Premium je četvrta takva boja posle boja Soul Red Crystal, Machine Gray Premium i Rhodium White Premium.

*3 U asortimanu modela Mazda6, Artisan Red Premium je dostupna opcija samo na izdanju modela Mazda6 20th anniversary

*4 Artisan Red Premium i Rhodium White Premium su dve boje karoserije koje se nude na izdanju modela Mazda6 20th anniversary

*5 Podrška u vožnji Cruising & Traffic Support predstavlja sistem pomoći vozačima u sigurnom upravljanju vozilom i ublažavanju štete u slučaju nezgode, kao i ublažavanju umora tokom vožnje. U skladu sa time, taj sistem ima svoja ograničenja. U zavisnosti od površine puta, vremenskih uslova i drugih faktora, možda neće funkcionisati. Nemojte se potpuno oslanjati na taj sistem i obavezno vozite sigurno. Za više informacija posetite zvaničnu internet stranicu kompanije Mazda. Podrška u vožnji Cruising & Traffic Support je dostupna kao standardna funkcija počevši od srednjeg nivoa opreme.

*6 Dostupno od višeg paketa opreme


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje