AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

BMW polako skida maskirnu foliju sa svog prototipa i otkriva nam "na kašikicu" kako će izgledati nova generacija modela BMW serije 1...

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Nova generacija BMW "jedinice" dolazi nam sa novom platformom FAAR (Frontantriebsarchitektur), koju koriste i BMW X1 i Mini Countryman. Sa novom koncepcijom nova serija 1 se približila klasičnim hatchback modelima, tako da će direktno konkurisati modelima kao što je Mercedes-Benz A-Klasa.

Prostor za noge putnika na zadnjim sedištima povećan je za 33 mm, a iznad glava će imati za 19 mm više prostora. Prtljažni prostor imaće bolji pristup i veću praktičnost, a njegova zapremina je porasla za 20 litara, na konačnih 380 L.

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje


Novi BMW serije 1 biće opremljen Full LED svetlosnim grupama, u svim nivoima oprema sa adaptivnom funkcijom. Unutra možemo očekivati i potpuno digitalizovanu instrument tablu.

Automobil će u ekvivalentnoj specifikaciji biti za 20 kilograma lakši od prethodnika, a u verziji sa pogonom na sve točkove i za 25 kg lakši. Iz minhenske kompanije ističu, da su u isto vreme postgli značajno veću čvrstoću karoserije.

Ponuda motora uključivaće i turbo benzinski 3-cilindarski motor zapremine 1,5 litara, koji u verziji 118i razvija maksimalnu snagu od 103 kW. Ovaj agregat može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim robotizovanim menjačem. U ponudi će biti i benzinski 2.0-litarski motori sa četiri cilindra. Među turbodizelima najpopularniji će biti 2.0-litarski 120d, koji razvija maksimalnu snagu od 140 kW. U ponudi se očekuje i plug-in hybrid.

Novi BMW serije 1 - otkrivanje počinje

Možemo očekivati i vrhunsku verziju M135i xDrive, kojeg pogoni turbo 2.0-litarski motor, koji će biti najsnažniji 4-cilindarski motor u istoriji marke, sa maksimalnom snagom od 225 kW. Da bi motor "izdržao" ovoliku snagu, opremljen je pojačanom "radilicom" i novim klipovima. Tu je i veliki turbo i optimizovano ubrizgavanje. Šestocilindarski motor nije u planu.

Premijeru novog BMW serije 1 sa internom oznakom F40 možemo očekivati na međunarodnom autosalonu u Frankfurtu nad Majnom. U ponudi će biti samo kao petovratni hatchback, dok se verzija sa troja vrata, zbog pada interesovanja za nju, ne očekuje.

Automagazin.rs
BMW

U Beogradu otvoren novi GAZ prodajno-servisni centar

U Beogradu otvoren novi GAZ prodajno-servisni centar

U prisustvu uglednih zvanica, poslovnih partnera i prijatelja, 13. juna u glavnom gradu Srbije, Beogradu, naporom ovlašćenog uvoznika i servisera GAZ vozila, kompanije Interauto Čačak i tima zaposlenih u kompaniji GAZ otvoren je novi prodajno-servisni centar za komercijalna vozila čuvenog ruskog proizvođača GAZ...

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Karavan BMW serije 3 sa tradicionalnom oznakom Touring svetsku premijeru će imati 25. juna u Minhenu. Do prvih kupaca, nova generacija BMW serije 3 karavan stiže na jesen. Pred nama su prve fotografije i informacije...

Ponuda godine u svim Kia salonima

Ponuda godine u svim Kia salonima

Kompanija „Kia Auto“, ovlašćeni uvoznik i distributer za vozila iz programa Kia Motors za Srbiju, pokrenula je novu prodajnu akciju u celoj zastupničkoj mreži Kije u Srbiji...

Renault Symbioz
Slika nedelje