AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lidl pokreće prodaju automobila - u Nemačkoj je već realnost!

Lidl pokreće prodaju automobila - u Nemačkoj je već realnost!

Poznati trgovinski lanac vidi novu priliku u prodaji automobila. U Nemačkoj je pokrenuo pilot projekat operativnog lizinga, ponuda je ograničena, a cena privlačna...

Prvi automobil koji u svojoj ponudi nudi Lidl, jeste Fiat 500, koji pokreće atmosferski motor zapremine 1.2 litra, a opremljen je klimatizacijom i multimedijalnim sisemom UConnect. Kupci mogu izabrati između bele, sive i crvene boje karoserije, a formu operativnog lizinga mogu izabrati na period dve, tri ili četiri godine. Mesečni iznos lizinga iznosi 89 eura, a za osiguranje i održavanje potrebno je platiti dodatnih 68,29 evra. Oni koji se odluče na ovakav lizing, mogu godišnje prelaziti od 10.000 do 15.000 kilometara godišnje.

Lidl pokreće prodaju automobila - u Nemačkoj je već realnost!

Ukoliko ste zainteresovani za zamenu zimskih i letnjih pneumatika, potrebno je doplatiti dodatnih 6,23 evra. Kompletno "rentiranje" vozila na četiri godine iznosilo bi 7.872 evra. Zanimljivo je, da se kompletna procedura kupovine realizuje preko interneta i za veoma kratko vreme. Lidl tvrdi, da je za zaključenje ugovora, uključujući i proveru boniteta klijenta, potrebno samo 15 minuta. To je manje od vremena koje vam je često potrebno za kupovinu u supermarketu. Do "dilera" kupac mora otići samo da bi preuzeo automobil, u jednom od centara u Berlinu, Erfurtu ili Halleu.


Na ovom projektu, Lidl sarađuje sa lizing kompanijama Santadner i Vehiculum. Iskustva i interesovanje kupaca, odrediće budućnost ovog probnog projekta. Ukoliko interesovanje bude zadovoljavajuće, ponuda će se proširiti i na druge pokrajine u Nemačkoj. Ovaj početni program ograničen je na 1.000 automobila.


Automagazin.rs

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji kragujevačke kompanije Politek, renomiranog proizvođača nadgradnji na lakim i srednjim komercijalnim vozilima, od 10. do 12. oktobra u hali i na otvorenom prostoru Šumadijskog sajma u Kragujevcu održava se prva izložba vozila i opreme za drumski međunarodni transport - TRANSTEK 2019...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje