AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA ERC – ELPA Rally, lista prijava

FIA ERC – ELPA Rally, lista prijava

Šampionat Evrope u reliju ulazi u svoju završnu fazu. Predposlednja runda sezone voziće se u Grčkoj u terminu 5.- 7. oktobra i biće to 32 izdanje relija ELPA. Jedini reli sa mešovitom podlogom nam donosi relativno „mršavu“ listu prijava koja najviše odgovara Bugarinu Dimitru Ilijevu.

FIA ERC – ELPA Rally, lista prijava

Ono što je najvažnije, među prijavljenim učesnicima, iako se to očekivalo nakon Barum relija, nema vozača Peugeot Sport Spain, Enriqea Garcije Ojede, i lidera Šampionata Evrope. Španac, da Vas podsetimo, ima 51 poen, osam više od drugoplasiranog Ilieva. Peugeotova poslovnica iz Španije, za koju vozi i trećeplasirani Vouilloz očito ne vidi korist u tome da njihov vozač ove sezone ima velike šanse da osvoji dva šampionata, pa će se okrenuti samo jednom, onom medijski propraćenijem, Intercontinental Rally Challengeu.

FIA ERC – ELPA Rally, lista prijava

Iliev će tako biti jedan od samo osam stranih vozača koji će ove sezone nastupiti u Grčkoj. Najveći konkurenta sigurno će imati u Italijanu Travagliji i veteranu J.J. Simonu, dok će pored njih još nastupiti Bugarin Donchev, Poljaci Solowow i Czopik, Turčin Isik, Mađar Ficher i povratnik u ERC nakon pobede na Delta reliju i učešća na Bulgaria Rally-u, Hrvat Juraj Šebalj. Od domaćina najveću pretnju gostima predstavlja sigurno Aris Vovos koji vozi Mitsubishi Lancera devete evolucije, iznamljenog od italijanske poslovnice Ralliarta. Ono što ovogodišnje izdanje ELPA Rally-a izdvaja je da se nakon mnogo godina jedno takmičenje održava na mešovitoj podlozi, asfalt-makadam, što će u mnogo čemu učiniti ovaj reli napornijim i zanimljivijim. Kompletnu listu prijava možete pogledati ovde.

FIA ERC – ELPA Rally, lista prijava

Petar Janković - Automagazin

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje