AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

Još na otvaranju ovogodišnje sezone, Sajamskom reliju, ljubitelji sporta su imali prilike da se upoznaju sa Borisom Đorđevićem i njegovim novim prevozom, Mitsubishi Lancerom Evo IX. Automobil je tada vožen u klasi A6, a Boris je stigao do petog mesta u konkurenciji srpskih vozača. Ovoga puta Đorđević se vraća u Srbiju mnogo spremniji na mnogo jači YU reli.

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

Boris, ili popularno Tajvanac, živi i radi na relaciji Hong-Kong – Kanada, i pored mnogobrojnih obaveza, iz čiste ljubavi prema reli sportu, svake godine "prevali" dalek put da bi se pojavio na nekoliko domaćih takmičenja. I prošle godine smo imali prilike da ga gledamo na prestižnom YU reliju za volanom, u poslednji čas spremljenog, Peugeota 206 RC. U iščekivanju povratka u zemlju, Boris veoma uspešno vozi karting u Kanadi gde je ovogodišnji šampion klase i sprema svog Evo IX u vrhunsku N mašinu.

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

“Mitsubishi je došao kao auto grupe A , ali zbog nedostatka konkurencije odlučio sam da se prebacim u N4. To znači nov motor, turbina, diferencijali, itd. Trebalo bi da sve bude gotovo do 12. septembra i da imam full grupe N auto sličan po snazi kao onaj Bugarina Illieva, bez velikih kocnica. Auto mi radi Silvan Lulik, legenda jugoslovenskog relija. Čovek ne samo da poznaje gradivo već je i odličan dasa za zezanje. U međuvremenu, dok se auto polako radi, uspevam da rentiram po Sloveniji i da pokrivam troškove razvoja, te se nadam da ćemo imati auto koji će biti konkurantan bar u Srbiji sa Vladom, Simićem i Topalovićem. Ako uspem da dođem ranije malo i treniram i auto bude spreman mogao bi lepo da se vozam na Yu reliju. Ako ne, onda će opet biti natezanje, ali tako je to kada nemaš vremena da se posvetiš treningu dovoljno. Učimo stazu na brzincima i družimo se. Auto će posle relija da ide nazad u Sloveniju da se rentira i da se otplaćuje.“ - izjavio je Boris Đorđević za Automagazin.

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

Boris nam ovom prilikom otkriva i još jednu eksluzivu - “Peugeot 206 RC je na doradi u Čačku (menjač, šper, roll cage, kompjuter itd...) i biće rentiran mom drugaru iz Kanade koji bi da dođe da vozi reli. Biće zanimljivo i sa njim jer on nema puno iskustva na reliju, ali se trkao u raznoraznim drugim trkalicama.“ U pitanju je Jay Esterer čovek čiji rad i bolid možete pogledati OVDE.

Domaći reli – Prvi srpski Mitsubishi Evo IX

Dosta lepih vesti iz daleke Kanade, a nama u Srbiji ostaje da pozdravimo Borisov dolazak i prvi „domaći“ trkački Mitsubishi Lancer Evo IX. Nadajmo se da će ih uskoro biti još više. Po poslednjim informacijama automobil iz Slovenije u Srbiju stiže 19. septembra, a Boris je, u trenutku kada ovo objavljujemo, već na putu ka domovini. Petar Janković - Automagazin

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje