AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljen premijerni međunarodni Padel Belgrade Open BMW Delta Motors

Predstavljen premijerni međunarodni  Padel Belgrade Open BMW Delta Motors

Premijerni “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” za 2023. je najvažniji događaj u promociji jednog od najbrže rastućih sportova sveta u Srbiji – zajednička je konstatacija svih učesnika konferencije za medije koja je održana povodom organizacije najvećeg međunarodnog turnira u našoj zemlji do sada!

Održana u zgradi “Geozavoda” Beograd na void,  koja će ugostiti vrhunske igrače ovog globalno popularnog reket sporta u prelepom padel centru koji je podignut za potrebe takmičarskog programa turnira na obližnjem šetalištu – konferencija je predstavila govornike koji su ispred organizatora turnira preneli najvažnije informacije vezane za ovaj izuzetan sportski projekat. 

Predstavljen premijerni međunarodni  Padel Belgrade Open BMW Delta Motors

“Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” će u takmičarskom programu predviđenom za subotu 30.septembar od 12 časova predstaviti četvrtfinalne i polufinalne mečeve iz Masters kategorije, kao i učesnike polufinalnih mečeva Rekreativne kategorije turnira “Košutnjak Open” – dok će 1.oktobra od 12 časova biti igrani polufinalni mečevi i finale Miks kategorije, finalni meč Rekreativne kategorije, revijalni meč turnira i finale Masters kategorije. Učesnici turnira u Masters kategoriji biće gostujući timovi iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske – kao i dva reprezentativna tima iz naše zemlje, u kojima će nastupati direktor teniskog “Serbia Open-a ATP 250”, ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković (u paru sa Markom Boškovićem) i bivši teniski profesionalac i jedan od najboljih dubl-trenera na svetu Miki Janković (u paru sa Vasilijem Mikićem). Padel centar turnira priređen je na najvišem svetskom nivou i pored velikog centralnog stadiona sadrži i Zonu za navijače, VIP Zonu i odvojenu Zonu za takmičare  u kojima će posetioci i takmičari uživati u mečevima i prigodnom zabavnom programu tokom predstojećeg vikenda. 

Predstavljen premijerni međunarodni  Padel Belgrade Open BMW Delta Motors

Ulaz na turnir tokom oba takmičarska dana je u padel centar na šetalištu “Beograda na vodi” iza zgrade “Geozavoda” je – besplatan, uz direktan TV prenos svih mečeva na TV Arena Sport za one koji ne budu mogli da turnirska zbivanja proprate uživo. Važnu podršku realizaciji turnira pružili su grad Beograd i “Beograd na vodi”, čime je i na ovaj način potvrđen status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i ponosnog domaćina događaja najvišeg svetskog nivoa Expo 2027.


Prisutnim predstavnicima medija su se obratili direktor turnira Đorđe Mijailović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ambasador turnira i učesnik Đorđe Đoković i jedan od najvažnijih globalnih promotera i eksperata za padel Paskvale Rizo iz Italije.


“Jedan od najvažnijih ciljeva “Padel Belgrade Open-a” je dalja promocija razvoja ovog globalno popularnog sporta i u Srbiji u takmičarskom i rekreativnom segmentu, ali i klupskoj infrastrukturi širom zemlje što će omogućiti da se svi koji su zainteresovani za padel i oprobaju u ovom dinamičnom i atraktivnom sportu””, izjavio je direktor turnira Đorđe Mijailović.


“Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da u našem glavnom gradu – važnom regionalnom centru koji je ugostio brojne vrhunske međunarodne događaje - prisustvujemo rađanju jednog novog sporta koji je za veoma kratko vreme stekao veliku popularnost kod nas na svim nivoima takmičenja. Nadam se da će Srbija u skoroj budućnosti biti konkurentna i u ovom sportu kao što je slučaj i sa drugim primerima – i da će “Padel Belgrade Open” postati tradicionalni turnir koji bi u budćnosti prerastao i u turnir Masters serije”, naglasio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Predstavljen premijerni međunarodni  Padel Belgrade Open BMW Delta Motors

“Ponosan sam što mi je ukazana čast da učešćem u veoma jakoj konkurenciji na ovom turniru predstavljam naš glavni grad i državu na međunarodnoj sceni sporta sa najdinamičijim razvojem na svetu. Nadam da se će se što veći broj posetilaca odazvati pozivu da prisustvuje turniru predstojećeg vikenda i uživa u svim čarima ovog sporta”, istakao je ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković.


“Zahvalan sam na pozivu da svojim znanjem doprinesem uspešnoj organizaciji ovog važnog turnira za dalju popularizaciju padela u vašoj zemlji i regionu. Kod svih ljudi koji se bave padelom u Srbiji prepoznao sam pravu strast i posvećenost – što je iz mog dugogodišnjeg iskustva bavljenja padelom po celom svetu najvažnije za njegov razvoj u široj javnosti – ali i na najvišem takmičarskom nivou”, rekao je Paskvale “Pako” Rizo u najavi posebnog obilaska turnirskog centra i demonstracije padela posebno priređenih za predstavnike medija.

Dobro došli na “Belgrade Padel Open BMW Delta Motors” 2023!


PR

Renault Symbioz
Slika nedelje