AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Tesla planira novu evropsku fabriku - Španija kao moguća destinacija

Tesla planira novu evropsku fabriku - Španija kao moguća destinacija

Krajem prošle godine, Tesla je otvorila svoju prvu fabriku u Evropi, megafabriku u Nemačkoj. Planovi na širenju proizvodne mreže u Evropi se nastavljaju, a sledeća "stanica" bi mogla biti Valensija, gde Tesla planira da investira preko 5 milijardi dolara...

Španija je trenutno drugi najveći proizvođač automobila u Evropi i novim investicijama će sigurno ojačati svoju poziciju na evropskoj ali i svetskoj automobilskoj mapi. Novim investicijama, Valensija bi mogla postati centar evropske elektro-mobilnosti.


Nemački koncern Volkswagen je pre izvesnog vremena najavio da planira da uloži tri milijarde evra u fabriku baterija u gradu Sagunto u regionu Valensije. Tesla trenutno pregovara sa čelnicima regionalne vlade o izgradnji svoje druge evropske fabrike. Podsetimo, Tesla i Volkswagen žele da se nametnu kao globalni lideri u oblasti električnih autombila.


Podsetimo, Tesla trenutno proizvodi crossover Model Y nedaleko od Berlina i upravo je ovo bio najprodavaniji automobili u Evropi u prvom kvartalu. Jačanje Tesline proizvodnje u Evropi je logično, s obzirom na to kakav cenovni "rat" je Tesla pokrenula u Evropi. Tesla Model Y i Model 3 prodaju se po cenama, koje njihovi direktni evropski konkurenti ne mogu da prate.


Automagazin.rs

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Novi, potpuno električni MINI Cooper pete generacije predstavlja spoj prepoznatljive tradicije i aktuelnih inovacija, čime MINI jasno sledi svoju strategiju da do 2030. godine postane brend sa svim potpuno električnim modelima...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje