AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda predstavlja posebno izdanje Nagisa 2024 za Mazdu3 i CX-30

Mazda predstavlja posebno izdanje Nagisa 2024 za Mazdu3 i CX-30

Mazda sa ponosom najavljuje predstavljanje novog posebnog izdanja Nagise za Mazdu3 hatchback¹ i model CX-30...

Nadovezujući se na uspeh izdanja Homura, predstavljenih 2022., i poboljšanja dodatih u okviru ažuriranja modela za 2024., Mazda je unela sportske elemente trendovske 'retro moderne' estetike kako bi stvorila posebno izdanje Nagisa.


Eksterijer Nagise donosi Zircon Sand Metallic kao glavnu boju karoserije u okviru dostupne palete2 usklađenu sa spoljnim crnim elementima za moderan izgled. U unutrašnjosti se ističu navlake za sedišta od veštačke kože u boji terakote sa centralnim delovima sedišta od crne brušene kože Leganu® koje pridaju kabini prefinjenost.


Zircon Sand Metallic je odabrana kao glavna boja za paletu boja Nagisa zbog svojih jedinstvenih kvaliteta. Na prvi pogled kada se vidi na putu ova boja ostavlja utisak čvrstine i staromodnog 'sportskog' izgleda. Međutim, nakon detaljnijeg pregleda, metalne karakteristike boje Zircon Sand Metallic postaju očite i dodaju osećaj sofisticiranosti i dubine eksterijeru ovog modela.

Mazda predstavlja posebno izdanje Nagisa 2024 za Mazdu3 i CX-30

Svetli delovi i senke koji nastaju zahvaljujući metalik završnom sloju naglašavaju strukturu karoserije, dok tvrdoća boje nalik mineralima, kao što i sugeriše njen naziv, dodaje utisak posebnosti. Uz crne točkove i bočne retrovizore, Nagisa se takođe ističe zatamnjenim prepoznatljivim krilom koje je prvi put uvedeno kod modela CX-30. Sve to pridaje spoljašnosti elegantan i aerodinamičan izgled koji je istovremeno i sportski i prefinjen.


U enterijeru Nagise prevladava terakota kao glavna boja presvlaka sedišta od veštačke kože što stvara retro utisak u kabini. Sve to upotpunjuju crna boja veštačke antilop kože na centralnim delovima sedišta i kontrolnoj tabli, kao i završni sloj metalne boje na ukrasnim delovima kao što su prstenovi rešetki i ručke na vratima. Rezultat je retro moderan, ali ipak sportski ambijent u kabini. Usklađeni detalji koji uključuju akcente crne kordovan kože na sredini sedišta i terakota šavove na kontrolnoj tabli upotpunjuju dizajn enterijera. Mazda3 takođe ima Leganu® antilop kožu na panelima vrata koji dodaju notu sofisticiranosti.

Mazda predstavlja posebno izdanje Nagisa 2024 za Mazdu3 i CX-30

Mazda3 i CX-30 2024. su opremljene naprednim sigurnosnim funkcijama, vrhunski izrađenim detaljima enterijera i inovativnom tehnologijom motora. Oba modela imaju unapređeni infotainment sistem, poboljšani sistem detekcije pešaka i poboljšane funkcije povezivanja. Oba vozila nude elektrifikovane pogonske sklopove, sa dostupnim motorima e-Skyactiv G i revolucionarnim motorima e-Skyactiv X.


Posebno izdanje Nagise je jedinstvena Mazdina opcija i biće dostupna u Mazdi3 hečbek i modelu CX-30.


¹dostupno samo za model Mazda3 sa hečbek karoserijom
²dostupne su i sve druge uobičajene boje karoserije


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje