AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Ford B-MAX postiže najmanju potrošnju goriva u klasi

Novi Ford B-MAX postiže najmanju potrošnju goriva u klasi

Potpuno nov Ford B-MAX – univerzalno, svestrano aktivno vozilo koje debituje ove godine – uspostavlja nove standarde u svojoj klasi za ekonomičnost u potrošnji goriva i emisiju ugljen-dioksida (CO2), zahvaljujući Fordovim najnovijim benzinskim i dizel motorima...

Novi Ford B-MAX postiže najmanju potrošnju goriva u klasi

Novi B-MAX pokretan 1,6-litarskim TDCi dizel motorom emituje 104 g/km CO2 i troši 4,0 l/100 km (70,6 mpg). Ovo je uporedivio sa konkurentskim svestrano aktivnim vozilima na tržištu koja emituju između 109 i 119 g/km CO2 i troše između 4,1 i 4,6 l/100 km.

B-MAX sa 1,0-litarskim EcoBoost benzinskim motorom (120 KS) će ponuditi emisiju CO2 od 114 g/km i potrošnju goriva od 4,9 l/100 km (57,6 mpg). Vlasnici mogu uštedeti oko 340* evra godišnje u poređenju sa B-MAX-ovim rivalima pokretanim benzinskim motorima, a koji kaskaju sa emisijom CO2 od 134-149 g/km i potrošnjom goriva od 5,7–6,4 l/100 km.

“Naš cilj sa B-MAX-om je bio da redefinišemo segment kroz primenu novih tehnologija i dovitljivost, a to uključuje najbolju ekonomičnost u potrošnji goriva”, kaže Barb Samardzich, potpredsednik za razvoj proizvoda u Ford Evropa.

B-MAX poseduje čitav niz tehnologija koje smanjuju potrošnju goriva i emisiju CO2. One uključuju Auto-Start-Stop sistem, koji automatski isključuje („gasi“) motor kada je vozilo u stanju mirovanja; Ford Eco Mode informacioni sistem za vozača, koji pomaže vozaču da usvoji ekonomičniji stil vožnje; indikator za promenu stepena prenosa, kako bi se ostvario najefikasniji trenutak za promenu „brzine“ i pametno regenerativno punjenje, koje puni bateriju (akumulator) u najekonomičnijem trenutku tokom putovanja.

Dovođenje B-MAX-a do proizvodne faze zahtevalo je novi pristup konstrukciji vrata, koji je rezultirao širokim pristupom u kabinu – za vozača, putnike i prtljag; sa centralnim stubovima integrisanim u sama vrata. B-MAX će takođe imati superioran nivo izrade i visok kvalitet ugrađenih materijala koji se retko pronalaze u pristupačnom kompaktnom automobilu, zajedno sa fleksibilnim sedenjem i vodećim u klasi prostorom za prtljag.

Potpuno novi B-MAX će debitovati na salonu automobila u Ženevi (Geneva Motor Show), narednog meseca, a u prodaju širom Evrope kreće kasnije ove godine.

Novi Ford B-MAX postiže najmanju potrošnju goriva u klasi

Grand Motors

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje