AutoMAGAZIN - Testovi

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Najmanji crossover u ponudi Volkswagena stigao je u Srbiju. VW T-Cross nudi široke mogućnosti personalizacije i prilično prostran enterijer u ovom segmentu...

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

I pored činjenice da je namenjen mlađoj populaciji, VW T-Cross je uspeo da zadrži konzervativan dizajn i robusne linije. Prednji deo podseća na T-Roc.
 
 
Volkswagen nastavlja svoju "terensku" ofanzivu, koja je startovala 2016. godine dolaskom novog Tiguana. Usledio je Tiguan Allspace sa sedam sedišta i manji T-Roc. U Americi je debitovao veliki Atlas, u Kini Terramont, a u Evropu je stigao novi Touareg. To nije sve. Nemački proizvođač predstavio je T-Cross, koji stoji na platformi MQB, odnosno na platformi modela Polo i sestrinskog Seat Arona.
 
Pogledajte fotogaleriju: VW T-Cross stigao u Srbiju.

Sa gore pomenutim modelima, T-Cross deli i dimenzije - meri dužinu od 4.110 mm i visinu od 1.558 mm. To znači da je u poređenju sa Polom, model T-Cross za 54 mm duži i za 112 mm viši. Međuosivinsko rastojanje od 2.560 mm je isto kao kod Pola i Arone.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Međuosovinsko rastojanje od 2.560 milimetara je isto kao kod modela Polo. Zadnje svetlosne grupe su atraktivno dizajnirane.

 

Pogledajte: Test - Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion.

 

Prednjim delom dominira velika i atraktivna maska hladnjaka, koja podseća na onu koju smo videli na modelu T-Roc. Utisak robusnosti pojačavaju i bokovi automobila, posebno masivni zadnji C-stub. Njegov SUV izgled ističu i plastične obloge na blatobranima, pragovima i branicima. Zadnjim delom dominiraju atraktivna LED svetla, koja su spojena sa atraktivnim plastičnim elementrom koji se proteže celom širinom vrata prtljažnika.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Armaturna tabla je preuzeta iz Pola, ali sa nekoliko modifikacija, posebno u oblasti ispred suvozača. 
 
Kabina je preuzeta od modela Polo, ali je prostranija i praktičnija. Posada sedi za 100 milimetara više, a zadnja klupa je deljiva u razmeri 2:3 i moguće je pomerati je do 140 milimetara. Zapremina prtljažnika je varijabilna, u zavisnosti od položaja zadnje klupe, i može iznositi od 385 do 455 litara. Armaturna tabla takođe podseća na onu koju smo videli na modelu Polo, ali je modifikovana u skladu sa najnovijim trendovima u segmentu crossovera. Uz doplatu je moguće dobiti 10,3-inčni virtuelni kokpit i 8-inčni displej multimedijalnog sistema.

Digitalizovan i sa bogatim zvukom

Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je takođe i inovativno digitalizovan: a to znači da nećete imati samo funkciju bežičnog punjenja za vaš smartfon, već imate na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi) pa možete da puštate svoju omiljenu muziku direktno sa vašeg smartfona ili preko streaming platformi. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Infro Display).

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Uz doplatu se može dobiti virtuelni kokpit ispred vozača. 
 
 
Brojni sistemi za pomoć pri vožnji kao deo standardne opreme

Novi T-Cross donosi i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije.  Zajedno sa izvanrednim ponašanjem u slučaju sudara i izuzetnom zaštitom putnika, oni povećavaju sigurnost, smanjuju rizik od sudara i poboljšavaju udobnost u vožnji. Deo standardne opreme u svim paketima opreme je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Vladan Petrović pored VW T-Cross 
 
 
Efikasni motori

Novi T-Cross nudi izbor od dve vrste motora: dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 70 kW/95 KS ili 85 kW/115 KS.

Novi T-Cross se može testirati i pogledati u ovlašćenim servisno prodajnim salonima. Za početak prodaje pripremljna je i atraktivna cena za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS po ceni od 17,490 EUR a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena je 15,990 EUR.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Vladan Petrović i Milomir Bošković u Muzeju Iluzija. Novi T-Cross je pravo sa proizvodne trake Volkswagen fabrike stigao u Beograd gde se prvo upoznao i predstavio predstavnicima medija u Muzeju Iluzija.


Fotografije: Milomir Bošković

Testirali smo: Toyota Yaris 1.0 VVT-i (FOTO)

Testirali smo: Toyota Yaris 1.0 VVT-i (FOTO)

Na višednevnom testu smo imali Evropski automobil godine 2021. Toyota je novim Yarisom uspela da pogodi potrebe Evropljana, a pritom da zadovolji i želje zahtevnih vozača, koji će uživati u radostima vožnje i bogatstvu opreme...

Testirali smo: Mercedes-Benz GLA 200d (FOTO)

Testirali smo: Mercedes-Benz GLA 200d (FOTO)

Druga generacija najmanjeg crossovera (pardon, SUV-a) sa trokrakom zvezdom na maski je u svakom pogledu mnogo bolji automobil. Na testu smo imali dizelsku verziju ovog kvalitetnog automobila, kojeg krasi dinamičan stil...

Testirali smo: Range Rover Evoque D180 AWD (FOTO)

Testirali smo: Range Rover Evoque D180 AWD (FOTO)

Iako je praktično potpuno nova, druga generacija najmanjeg Range Rovera je ostala verna tradicionalnim vrednostima koje neguje ovaj britanski brend. Na testu smo imali Evoque D180, opremljen automatskim menjačem i sistemom pogona na sve točkove...

Toyota Supra 2.0 Turbo stigla u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Toyota Supra 2.0 Turbo stigla u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Posle reinkarnacije legendarnog modela Supra, Toyota je ove godine proširila ponudu motora sa 2.0-litarskim Turbo agregatom, koji obezbeđuje visoku snagu ali i manju masu automobila. Na stazi Nacionalne vozačke akademije (NAVAK), isprobali smo petu generaciju modela Supra sa najmodernijom tehnikom...

Testirali smo: Jaguar E-Pace D150 AWD (FOTO)

Testirali smo: Jaguar E-Pace D150 AWD (FOTO)

Jaguar je modelom E-Pace zacrtao stazu uspeha ovog brenda u SUV segmentu. To je prvi SUV u istoriji ove marke, koji je odmah zabeležio  velike uspehe i stigao do velikog broja kupaca širom sveta. Ovo su naši utisci...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje