AutoMAGAZIN - Testovi

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Najmanji crossover u ponudi Volkswagena stigao je u Srbiju. VW T-Cross nudi široke mogućnosti personalizacije i prilično prostran enterijer u ovom segmentu...

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

I pored činjenice da je namenjen mlađoj populaciji, VW T-Cross je uspeo da zadrži konzervativan dizajn i robusne linije. Prednji deo podseća na T-Roc.
 
 
Volkswagen nastavlja svoju "terensku" ofanzivu, koja je startovala 2016. godine dolaskom novog Tiguana. Usledio je Tiguan Allspace sa sedam sedišta i manji T-Roc. U Americi je debitovao veliki Atlas, u Kini Terramont, a u Evropu je stigao novi Touareg. To nije sve. Nemački proizvođač predstavio je T-Cross, koji stoji na platformi MQB, odnosno na platformi modela Polo i sestrinskog Seat Arona.
 
Pogledajte fotogaleriju: VW T-Cross stigao u Srbiju.

Sa gore pomenutim modelima, T-Cross deli i dimenzije - meri dužinu od 4.110 mm i visinu od 1.558 mm. To znači da je u poređenju sa Polom, model T-Cross za 54 mm duži i za 112 mm viši. Međuosivinsko rastojanje od 2.560 mm je isto kao kod Pola i Arone.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Međuosovinsko rastojanje od 2.560 milimetara je isto kao kod modela Polo. Zadnje svetlosne grupe su atraktivno dizajnirane.

 

Pogledajte: Test - Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion.

 

Prednjim delom dominira velika i atraktivna maska hladnjaka, koja podseća na onu koju smo videli na modelu T-Roc. Utisak robusnosti pojačavaju i bokovi automobila, posebno masivni zadnji C-stub. Njegov SUV izgled ističu i plastične obloge na blatobranima, pragovima i branicima. Zadnjim delom dominiraju atraktivna LED svetla, koja su spojena sa atraktivnim plastičnim elementrom koji se proteže celom širinom vrata prtljažnika.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Armaturna tabla je preuzeta iz Pola, ali sa nekoliko modifikacija, posebno u oblasti ispred suvozača. 
 
Kabina je preuzeta od modela Polo, ali je prostranija i praktičnija. Posada sedi za 100 milimetara više, a zadnja klupa je deljiva u razmeri 2:3 i moguće je pomerati je do 140 milimetara. Zapremina prtljažnika je varijabilna, u zavisnosti od položaja zadnje klupe, i može iznositi od 385 do 455 litara. Armaturna tabla takođe podseća na onu koju smo videli na modelu Polo, ali je modifikovana u skladu sa najnovijim trendovima u segmentu crossovera. Uz doplatu je moguće dobiti 10,3-inčni virtuelni kokpit i 8-inčni displej multimedijalnog sistema.

Digitalizovan i sa bogatim zvukom

Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je takođe i inovativno digitalizovan: a to znači da nećete imati samo funkciju bežičnog punjenja za vaš smartfon, već imate na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi) pa možete da puštate svoju omiljenu muziku direktno sa vašeg smartfona ili preko streaming platformi. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Infro Display).

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Uz doplatu se može dobiti virtuelni kokpit ispred vozača. 
 
 
Brojni sistemi za pomoć pri vožnji kao deo standardne opreme

Novi T-Cross donosi i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije.  Zajedno sa izvanrednim ponašanjem u slučaju sudara i izuzetnom zaštitom putnika, oni povećavaju sigurnost, smanjuju rizik od sudara i poboljšavaju udobnost u vožnji. Deo standardne opreme u svim paketima opreme je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Vladan Petrović pored VW T-Cross 
 
 
Efikasni motori

Novi T-Cross nudi izbor od dve vrste motora: dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 70 kW/95 KS ili 85 kW/115 KS.

Novi T-Cross se može testirati i pogledati u ovlašćenim servisno prodajnim salonima. Za početak prodaje pripremljna je i atraktivna cena za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS po ceni od 17,490 EUR a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena je 15,990 EUR.

Novi Volkswagen T-Cross je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Vladan Petrović i Milomir Bošković u Muzeju Iluzija. Novi T-Cross je pravo sa proizvodne trake Volkswagen fabrike stigao u Beograd gde se prvo upoznao i predstavio predstavnicima medija u Muzeju Iluzija.


Fotografije: Milomir Bošković

Testirali smo: Jaguar E-Pace D150 AWD (FOTO)

Testirali smo: Jaguar E-Pace D150 AWD (FOTO)

Jaguar je modelom E-Pace zacrtao stazu uspeha ovog brenda u SUV segmentu. To je prvi SUV u istoriji ove marke, koji je odmah zabeležio  velike uspehe i stigao do velikog broja kupaca širom sveta. Ovo su naši utisci...

12345678. . .35
Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje