AutoMAGAZIN - Testovi

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Ohrabrena uspehom modela Captur, kompanija Renault nastavlja ofanzivu u segmentu crossover-a. Novi član porodice je Renault Kadjar, prvi crossover u C-segmentu, koji se šepuri atletskim dizajnom eksterijera i naprednom tehnikom. Veliki brat Captura, dostupan u verzijama 4x2 i 4x4, stigao je na naše tržište. Novi model francuskog proizvođača isprobali smo na terenima Deliblatske peščare - ovo su naši prvi utisci...

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Pogledajte fotografije: Renault Kadjar stigao u Srbiju.

 

Nasleđe

 

Posle modela Koleos, drugo vozilo ovog francuskog proizvođača iz serije crossover bio je Captur. Na uspeh nismo morali dugo da čekamo - Renault Captur je u 2014. godini bio najprodavaniji crossover segmenta B u Evropi, sa registrovanih 178.000 primeraka. Renault ne spava na lovorikama i nastavlja svoju ofanzivu u ovom segmentu na međunarodnom nivou. Sa modelom Kadjar, proširuje ponudu crossovera u C-segmentu, koji će biit pozicioniran između Captura i Koleosa. Kadjar, veliki brat modela Captur, donosi osveženje u segment - atletski dizajn, status, kvalitet enterijera (koji nismo imali priliku da vidimo u Parizu.

Kao što smo vas upoznali, Kadjar koristi platformu CMF C/D (Common Module Family) koju je zajedničkim snagama tokom četvorogodišnjeg vrednog rada razvila alijansa Renault-Nissan. Renault je uložio svoj know-how u oblasti koncepcije i proizvodnje zadnjeg oslanjanja i menjača. Sinergija kompanija Renault i Nissan omogućila je deljenje maksimalnog broja "nevidljivih" delova, kao što su blok motora, arhitektura navigacionog sistema i td. pri čemu je poštovan identitet, dizajn i oprema svakog partnera alijanse. 

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Dizajn


"Kadjar uživo izgleda robusnije i elegantnije nego na fotografijama. Ako nas pitate kojoj klasi pripada, to je teško reći. Zvanično, crossover C-segmenta, ali su i neke kolege na prezentaciji komentarisale da je Kadjar spojio karakteristike SUV-a i karavana. U ovom delu se mogu složiti sa njima. Već na prvi pogled smo mogli Kadjar zamisliti na ulici, na autoputu, ali i u prirodi, na lakom terenu. Prednja maska predstavlja robusnost i snagu. Hromirana lajsna na maski hladnjaka, koja se nastavlja kroz glavna svetla, optički povećava širinu vozila i ističe karakter Kadjara. Silueta automobila otkriva njegovu atletsku građu." - rekao je Vladan Petrović posle prvog susreta sa novim Renault modelom.

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Enterijer


Četvorostrukog reli šampiona Srbije pitali smo kako se sedi u Kadjaru. "Sedi se prijatno. Sedišta su idealnih dimenzija i pružaju odličnu podršku za sve delove tela, uključujući i podršku za butni deo nogu, što je važno za komfor na dužim putovanjima. Komande su raspoređene logično i skoro da nije potrebno privikavanje. Primetio sam da čak i u predelu nožnih komandi ima nadprosečno puno prostora, što je neobično u prvim momentima, ali brzo smo se navikli." - ističe Petrović.


Prtljažni prostor meri zapreminu 472 litra, što je za 71 litar više od zapremine prtljažnika modela Qashqai. Kada se obore nasloni zadnjih sedišta, zapremina prtljažnika raste na 1.478 litara. Uz doplatu se može dobiti i sistem za preklapanje naslona suvozačevog sedišta, čime se obezbeđuje prostor za transport predmeta dužine 2.653 mm.

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Motori


Renault Kadjar u ponudi je sa dva dizelska i jednim benzinskim motorom. Slabiji turbodizel Energy dCi 110 iz zapremine 1.5 litara postiže maksimalnih 81 kW (110 KS), može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatizovanim EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom. Snažniji Energy dCi130 pokreće 1.6 dCi motor snage 96 kw (130 Kw), pri čemu je ova motorizacija dostupna sa sistemom pogona na sve točkove.


Za one koji preferiraju benzinske motore, tu je 1.2 TCe agregat maksimalne snage 96 kW (130 KS), koji razvija maksimalni obrtni moment od 205 Nm. I ovaj motor je standardno spojen sa šestostepenim manuelnim menjačem.


Svi motori su veoma štedljivi, ali dovoljno snažni za automobil ove mase. "Svi motori su opremljeni turbopunjačem, što znači da se Renault odlučio za koncept "više vazduha, manje goriva". Možda "na papiru" deluju kao mali, ali u praksi se odlično pokazuju. Obezbeđuju odličnu elastičnost i skromnu potrošnju. Kadjar odlično vuče u svim režimima vožnje i uvek je spreman za preticanje." - kaže Petrović.

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Novi Renault Kadjar isprobali smo na atraktivnim terenima Deliblatske peščare. Vladan Petrović je zadovoljan onim što je Kadjar pokazao da može. "Klirens (visina od tla) iznosi 190 mm, što nas navodi na zaključak da će glavni "revir" ovog modela biti asfaltni putevi. Za njih je Kadjar najbolje opremljen, kako konstrukcijski, tako i sa sistemima aktivne i pasivne bezbednosti, kao što su sistem nadgledanja vozne trake, monitoring mrtvog ugla, parking asistent, kamera, sistem za očitavanje saobraćajnih znakova..." - objašnjava Petović. 

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Međutim, Kadjar uzdignute glave može da zagazi u prirodu, u čemu mu pomaže sistem pogona i još ponešto. "Jasno je da nije konstruisan za savladavanje teško pristupačnih terena. Međutim, primećujemo da njegov jednostavan 4x4 pogon izlazi tamo gde ostali zakažu već pri laganim zadacima. I ovaj sistem će sigurno najviše koristiti na klizavim i snegom prekrivenim putevima, kao i manjim izletima van asfalta." - zaključuje Petrović. U Deliblatskoj peščari se odlično pokazao i sistem pomoći pri polasku na usponu. Ova funkcija se automatski uključuje na 3 sekunde čim se konstatuje uspon veći od 5%. To sprečava vozilo da ide u rikverc, tako što je kočnica aktivna sve do trenutka dok vozač ne pokrene vozilo. 

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

R-Link 2

 

Opremljen sa uredjajem za raspoznavanje glasa, R-Link 2 omogućava sigurnu i bezbednu vožnju. On nudi jednostavan i intuitivan prilaz sledećim funkcijama i servisima:

- navigacija: kartografja TomTom sa opcijom “Birdeview” je prijatna i precizna za korišćenje,
- telefonija: mobilni se lako priključuju preko Bluetooth-a,
- radio: numerički audio kvalitet sa posebnim DAB (Digitalni Radio) sistemom obogaćuje iskustvo slušanja.
- aplikacije: dostupna je velika gama aplikacija i servisa koji su osmišljeni za upotrebu u kolima i dostupni uz pomoć klika, obogaćujući sadržaje u kolima.


Sa ovom novom verzijom ponuda aplikacija je kompletna i odnosi se na sve domene: automobile, turizam, informacije, društvene medije ali i praktična rešenja za svakodnevni život. Ponuda povezanosti R-Link 2 podrazumeva 12 meseci promocije za Tom Tom Saobraćaj, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu Tom Tom-a, od aktiviranja kartografje i od prilaska R-Link Prodavnici da bi se proverile aplikacije (besplatne ili one koje se plaćaju). U Evropi¹, u toku je promocija koja nudi 3 meseca Coyote servisa pomoći pri vožnji.

KADJAR takodje nudi i brojne mogućnosti priključivanja svih prisutnih i njihovih uredjaja sa 2 USB-a, priključak za 12 volti prve klase i jednim priključkom za 12 volti druge klase.

Renault Kadjar stigao u Srbiju - Naši prvi utisci

Renault Kadjar - specifikacija i cene u Srbiji:

 

 Motor  1.2 TCe  1.5 dCi 1.5 dCi   1.6 dCi 1.6 dCi 4WD 
 Zapremina (cm³)  1197  1461  1461  1598  1598
 Broj cilindara/ventila  4/4  4/2  4/2  4/4  4/4
 Max. snaga (kW/o/min)  96/5500  81/4000  81/4000  96/4000  96/4000
 Max. obrtni moment (Nm/o/min)  205/2000  260/1750  250/1750  320/1750  320/1750
 Menjač  6M  6M   EDC  6M  6M
 Max. brzina  192  182  181  190  190
 Ubrzanje 0-100 km/h (s)  10,1  11,9  11,7  9,9  10,5
 Prosečna potršnja (L/100 km)  5,6  3,8  3,8  3,9  4,4
 Cena LIFE  17.590 € 19.590 €  -  -  -
 Cena ZEN  18.590 €  20.590 €  -  -  -
 Cena XMOD  19.890 €  21.890 €  23.590 €  23.190 €  25.190 €
 Cena BOSE  21.890 €  23.890 €  25.590 €  25.190 €  27.190 €

 

Dodatne pogodnosti:

 

- Garancija 5 god / 100.000 pređenih kilometara

 

- 0 % finansiranje

 

- Dodatnih 500 € popusta za prve kupce

 

Tekst: Goran Sarić

Fotografije: Milomir Bošković

Vozili smo Volkswagen Golf GTE - prvi utisci Vladana Petrovića

Vozili smo Volkswagen Golf GTE - prvi utisci Vladana Petrovića

Hot-hatch sa hibridnih pogonom i sistemom punjenja na elektro-mreži? Kako vam to zvuči? Možda nije pravi sportista u srcu, ali ovaj Golf može nešto što GTI ili GTD nikada neće moći - zahvaljujući baterijama, sposoban je da pređe 50 kilometara na čistu električnu energiju. Ovo su naši utisci posle prve vožnje plug-in hibridnog Golfa na stazi NAVAK...

Novi Volkswagen Tiguan stigao u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Novi Volkswagen Tiguan stigao u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Nova generacija modela Volkswagen Tiguan je prvi SUV postavljen na platformu MQB, koja donosi seriju zanimljivih funkcija. Automobil smo prvi put isprobali juče, na relaciji Beograd - Zrenjanin, i uverili se u njegovu ozbiljnu tehniku, precizno upravljanje i strog izgled. Druga generacija Tiguana je na svim poljima značajno napredovala u odnosu na prethodnika...

Renault Talisman stigao u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Renault Talisman stigao u Srbiju - prvi naši utisci (FOTO)

Talisman, najnoviji član Renault porodice, zvanično je stigao na tržište Srbije. Mislim da sam se tokom jednodnevnog upoznavanja u Talisman zaljubio na prvi pogled, a sudeći po reakcijama kolega novinara iz naše zemlje i okruženja, mislim da nisam sam. Prema našim pvim utiscima, Škoda Superb ima puno razloga da bude zabrinuta...

Vozili smo BMW modele sa xDrive sistemom pogona (FOTO)

Vozili smo BMW modele sa xDrive sistemom pogona (FOTO)

BMW opisuje svoj sistem pogona na sve točkove - xDrive, kao najinteligentniji na tržištu. Mogućnost isprobavanja ovog naprednog pogona u luksuznim i dinamičnim SUV modelima, i to na klizavoj podlozi, sigurno je želja svakog vozača. Kompanija Delta Motors, u saradnji sa BMW Group, pružila nam je priliku koju smo sa zadovoljstvom iskoristili...

Volvo S90 - naši prvi utisci i cene u Srbiji (FOTO)

Volvo S90 - naši prvi utisci i cene u Srbiji (FOTO)

Nova generacija Volvoa XC 90 startovala je modelsku ofanzivu švedske kompanije, u okviru koje su predstavljeni Volvo S90 i njegov karavanski blizanac V90. Na regionalnoj promociji održanoj u Ljubljani, upoznali smo se oči u oči sa luksuznim švedskim sedanom, koji prosto pršti od luksuza i tehnološke prefinjenosti...

Testirali smo - Mercedes-Benz CLS 350 Bluetec

Testirali smo - Mercedes-Benz CLS 350 Bluetec

Voziti kupe sa četvoro vrata je pitanje prestiža, što potvrđuje i Mercedes-Benz CLS. Modernizacijom kroz koju je nedavno prošao, njegov aristokratski karakter dopunjen je osveženim dizajnom, novom tehnikom i još luksuznijim enterijerom. Posle višednevnog testa, naši utisci su samo pozitivni, što smo i očekivali od modela sa trokrakom zvezdom u znaku...

Novi Renault Megane (2016) - prvi naši utisci

Novi Renault Megane (2016) - prvi naši utisci

Imali smo priliku da prvi put isprobamo dugo očekivanu novu generaciju hatchback modela Megane. Novi Megane je lakši, štedjiviji, ima bogatiju opremu i nudi više prostora za putnike. Očekuje se i zanimljiva cena, a zanimljivo je da četvrta generacija ovog popularnog automobila dolazi samo u formi hatchbacka sa pet vrata. 

Testirali smo: Mercedes-Benz GLC 220d 4Matic

Testirali smo: Mercedes-Benz GLC 220d 4Matic

GLK više ne postoji u ponudi proizvođača sa trokrakom zvezdom u znaku. Njegov naslednik je dobio novo ime - GLC. Ali, nije samo ime novo. Nova je kompletna platforma i tehnologija, koja ovaj atraktivan model lansira u sami vrh klase SUV modela srednje veličine. Mercedes-Benz GLC isprobali smo na srpskim putevima, a ovo su naši utisci...

Testirali smo: Toyota RAV4 2.0 Valvematic AWD Multidrive S

Testirali smo: Toyota RAV4 2.0 Valvematic AWD Multidrive S

Toyota RAV4 četvrte generacije veoma je čest gost na našim ulicama, tako da je nije potrebno posebno predstavljati. Zato smo je isprobali u zanimljivoj kombinaciji pogona sa benzinskim 2-litarskim motorom, automatizovanim kontinualnim menjačem i sistemom pogona na sve točkove. Naši utisci su iznad očekivanja...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje