AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Rally Catalunya - shakedown

WRC - Rally Catalunya - shakedown

Na današnjem "protresanju" pred WRC rundu u Španiji, najbrži je bio Sebastien Loeb, koji je uspeo na samo 3,98 km dugačkoj stazi da nadmaši svog "anđela čuvara", Francois Duvala za velikih 1,8 s. Treće vreme postavio je Marcus Gronholm...

WRC - Rally Catalunya - shakedown

Citroen od WRC trke u Španiji očekuje mnogo, što potvrđuje angažovanje svih raspoloživih snaga, uključujući i Francois Duvala, koji ponovo treba da čuva leđa Sebastienu Loebu, u borbi sa Marcusom Gronholmom. U Nemačkoj mu je to uspelo, a da li će i u Španiji, videćemo već sutra.

WRC - Rally Catalunya - shakedown

Rezultati shakedowna: 1. Sebastien Loeb (Citroen C4 WRC) 2:32,7 2. Francois Duval (Citroen Xsara WRC) 2:34,5 3. Marcus Grönholm (Ford Focus RS WRC 07) 2:34,7 4. Dani Sordo (Citroen C4 WRC) 2:34,9 5. Xavier Pons (Subaru Impreza WRC 07) 2:35,3 6. Jari-Matti Latvala (Ford Focus RS WRC 06) 2:35,5 7. Chris Atkinson (Subaru Impreza WRC 07) 2:36,1 8. Petter Solberg (Subaru Impreza WRC 07) 2:36,9 8. Mikko Hirvonen (Ford Focus RS WRC 07) 2:36,9 10. Jan Kopecký (Škoda Fabia WRC) 2:37,8 11. Manred Stohl (Citroen Xsara WRC) 2:38,2 12. Henning Solberg (Ford Focus RS WRC 06) 2:40,6 13. Mathew Wilson (Ford Focus RS WRC 06) 2:41,1 Goran Sarić - Automagazin

WRC, Rally Catalunya – Loeba zanima samo pobeda

WRC, Rally Catalunya – Loeba zanima samo pobeda

”Hoćemo pobedu i nadamo se da ćemo to i ostvariti.” - izjavio je Sebastien Loeb, branilac titule i glavni favorit na španskoj rundi WRC-a koja se vozi ovog vikenda. Nakon pet nedelja pauze biće to reli nakon koga će se biti mnogo jasnije da li Francuz ima šanse da odbrani titulu Šampiona Sveta.
WRC – Pirelli, spremni za asfalt

WRC – Pirelli, spremni za asfalt

Zvanični snabdevač WRC-a pneumaticima od sezone 2008, italijanski gigant Pirelli, objavio je da je za asfalne relije spremna nova guma, inovativna i ekološka. Takmičari će već na narednom Monte Carlo reliju “preobuti” svoje bolide iz BF Goodricha u Pireli.
Rally – Tanev napušta rally?

Rally – Tanev napušta rally?

Mladi Bugarin Georgi Tanev je imao velike planove za sezonu 2007. Pored Šampionata Bugarske planirano je i učešće na više relija Šampionata Evrope, ali na žalost sve je prekinuo incident u Hrvatskoj, pred INA Delta reli. Teška nesreća je Georgija odvojila od reli sporta ove sezone i kako nezvanično saznajemo i od karijere reli vozača.
FIA IRC – Rosseti se nada nastupu u Švajcarskoj

FIA IRC – Rosseti se nada nastupu u Švajcarskoj

Italijan Luca Rosseti, koji je definitnovno jedan od onih koji su obeleželi ovu sezonu Intercontinental Rally Challenge-a, nada se budžetu koji će mu omogućiti put na Rallye du Valais u Švajcarskoj i šansu za fenomenalne tri pobede na tri nastupa.
WRC – Oproštaj od Colina McRae-a

WRC – Oproštaj od Colina McRae-a

Preko 15000 fanova iz celog sveta okupilo se u malenom gradu Lanark u Južnoj Škotskoj da se oprosti od svog idola Colina McRae-a i njegovog petogodišnjeg sina Johnny-a, nesrećno nastradalim pre dve nedelje u helikopterskoj nesreći.
Rally – Druga Loebova pobeda u Irskoj

Rally – Druga Loebova pobeda u Irskoj

Murphy Constructions Cork 20 International Rally poslužio je Citroenu i Fordu da se još jednom “upoznaju” sa irskim asfaltom. Citroen je ovoga puta bio više nego dominantan a posebno aktuelni Šampion Sveta Sebastien Loeb.
FIA ERC, Elpa Rally – Šebalj i Klinc u Grčkoj

FIA ERC, Elpa Rally – Šebalj i Klinc u Grčkoj

Kao što smo najavili hrvatska posada Juraj Šebalj/ Toni Klinc će po treći put ove sezone izaći u Evropu. Nakon pobede na domaćem Delta reliju, solidnog desetog mesta u Bugarskoj, najnoviji izazov za Hrvate biće makadamsko/asfaltni reli u Grčkoj, Elpa. Na žalost zbog učešća na samo tri relija Hrvati na kraju sezone neće biti uvršćeni u generalni plasman Šampionata Evrope.
FIA IRC, Sanremo Rally – Rosseti do kraja

FIA IRC, Sanremo Rally – Rosseti do kraja

Luca Rosseti se ove godine neće okititi ni jednom titulom. U Šampionatu Italije je konstantnom vožnjom pobedio za dlaku brži Giandomenico Basso. U Intercontinental Rally Chalenge-u zbog nedostatka sredstava je učestvovao samo na dva relija, i na oba pobedio! Rezultati vredni pomena koji bi trebalo da skrenu pažnju šefova velikih timova na ovog Italijana.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46