AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – Škola pre relija

WRC – Škola pre relija

Andreas Mikkelsen je sebi postavio ciljeve možda pomalo čudne za današnje mlađe naraštaje. Objavljivanje njegovog reli programa za narednu sezonu je stopirano sve dok škola koju ovaj 18-godišnjak pohađa ne objavi tačne datume njegovih ispita.

WRC – Škola pre relija

Naravno ne sumnjamo da će se kompromis naći a mladić će po svoj prilici imati veoma popunjenu sezonu. Pored najave nastupa u domaćem šampionatu (Norveške) kao i na 7-9 evropskih WRC relija, tata je odlučio da mu “pokloni” i nastupe u Šampionatu Irske. Tu negde treba “uglaviti” i poneki školski čas! Petar Janković - Automagazin

Rally – Prvi evropski Mitsubishi Evo X

Rally – Prvi evropski Mitsubishi Evo X

Nismo morali dugo čekati da se posle japanske premijere najnovija perjanica Mitsubishi Motorsa pojavi i u Evropi. Prvi od dva Lancera desete evolucije su stigla u italijanski Top Run Racing gde je dočekan kao pravi božićni poklon.
Bettega Memorial Rally – Markko Martin pobednik

Bettega Memorial Rally – Markko Martin pobednik

U izuzetno zanimljivoj završnici Bettega Memorial Rallysprint-a Estonac Marko Martin u Subaru Imprezi WRC za “dlaku” je bio brži od novoimenovanog prvog vozača Suzukija, Tonija Gardemeistera, ovoga puta za volanom Peugeota 307 WRC.
Rally – Janner reli otvara sezonu

Rally – Janner reli otvara sezonu

Ljubitelji reli sporta neće dugo čekati da ponovo gledaju uzbudljive borbe. Već 3. januara 2008. startuje nova sezona u Evropi 26-tim izdanjem IQ-Janner Rally-a u Austriji. Organizatori su prezentovali impozantnu listu prijava sa 131 posadom i nekoliko svetski poznatih imena.
WRC – Latvala drugi vozač Forda!

WRC – Latvala drugi vozač Forda!

Desilo se ono što su svi i očekivali a sada je samo potvrđeno od strane BP Ford Abu Dhabi Rally Teama. Jari-Matti Latvala je zvanično od juče uveče drugi vozač tima. Ford tako nastavlja uspešnu “All-Finland” kombinaciju.
WRC – Marcus Gronholm – Bez reči, treći deo

WRC – Marcus Gronholm – Bez reči, treći deo

Harizma i smisao za humor koji ima Marcus Gronholm uvek su ga izdvajali od ostalih vozača WRC-a.Govorimo o čoveku koji je na pitanje novinara kako pobediti Sebastiena Loeba odgovorio kratko - ”Kupiću mu novi bicikl” - aludirajući na povredu Francusa iz 2006-te. Ovim i završavamo “trilogiju” zanimljivih fotografija iz karijere velikog Bosse-a.
Renault Symbioz
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46