AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

PWRC – Programi Sandella, Hanninena i Novikova

PWRC – Programi Sandella, Hanninena i Novikova

U istom danu imamo tri najave učešća u Production World Rally Championship-u trojice perspektivnih mladih trkača. Iz Švedske, Finske i Rusije stižu prijave Patrika Sandella, Juhe Hanninena i Evgenija Novikova.

PWRC – Programi Sandella, Hanninena i Novikova

Šampion Sveta u konkurenciji Juniora 2006-te i prošlogodišnji gost Srbije na Interspeed Rally-u, Patrik Sandell, objavio je da će u sezoni 2008 nastupati sa Peugeotom 207 S2000 u okviru Production klase Šampionata Sveta. Patrik Sandell će tako biti deo Peugeot Sport Sweden a svoju kampanju započinje na domaćem terenu, relijem u Švedskoj. Sandell tako menja prošlogodišnjeg člana tima, Jimmya Jogea, a na mestu suvozača sedeće Emil Axelsson. Patrik je za sada jedini takmičar u PWRC-u najavljen sa bolidom klase S2000.

PWRC – Programi Sandella, Hanninena i Novikova

Finac Juho Hanninen je prošle sezone već učestvovao u PWRC-u i čak imao nastupe sa Mitsubishi Lancerom WRC. Ove godine Juho ostaje veran japanskoj fabrici i namerava da sezonu započne sa Lancerom Evo IX, da bi najverovatnije već od relija Novi Zeland među prvima seo u novu “desetku”.

PWRC – Programi Sandella, Hanninena i Novikova

17-stogodišnje “čudo” iz Rusije, Evgeni Novikov, će za moskovski E-Art Team nastupiti na relijima Argentina, Grčka, Turska, Novi Zeland, Japan i Vels začinivši tako do kraja nastupajuću PWRC sezonu koja će “prštati” od dvoboja mladosti i iskustva. Što se tiče bolida sa kojim Novikov nastupa, još uvek su u opciji i Mitsubishi i Subaru. Prema najavama, Novikov neće biti jedini Rus u PWRC-u 2008 jer je najavljeno učešće i Evgeni Aksakova (Red Wings Rally Team) i Evgeni Vertunova (Subaru Rally Team Russia). Petar Janković - Automagazin

WRC – FIA odobrila Škorpiona

WRC – FIA odobrila Škorpiona

Italijanski proizvođač pneumatika objavio je da je njihov najnovi proizvod, guma Scorpion, dobila odobrenje FIA-e za korišćenje u WRC-u narednih sezona. Da Vas podsetimo “Škorpion” je Pirellijeva oznaka pneumatika za makadamsku podlogu.
IRC – Bez Safari relija u 2008. godini

IRC – Bez Safari relija u 2008. godini

Očekivano se dogodilo. Ne želeći da rizikuju bezbednost takmičara zbog nestabilne situacije u Keniji, a verovatno i zbog malog broja zainteresovanih posada, organizatori Intercontinental Rally Chalengea su iz kalendara za 2008-mu godinu izbacili legendarni Safari reli.
WRC – Nove boje Forda

WRC – Nove boje Forda

Juče, na Autosport International Showu u Birminghamu, Ford Focus RS World Rally Team je predstavio svoje nove boje. U stilu novog imena tima prikazan je bolid koji kao da je izašao iz jedne od Šeherezadinih priča tokom 1001-ne noći.
WRC – Richards želi rezultate

WRC – Richards želi rezultate

Nakon predstavljanja novog WRC bolida, kasnije tokom sezone, Subaru World Rally Team neće imati više nikakvih izgovora za neuspehe, mišljenje je Davida Richardsa izneto juče na Autosport Showu u Birmingemu.
JWRC – Holanđani u nacionalnom timu

JWRC – Holanđani u nacionalnom timu

Iz zemlje lala stiže interesantna vest o projektu koji bi kao pozitivan primer mogle uzeti mnoge zemlje pa i naša. U pitanju je osnivanje KNAF Talent First Team Holland za koji će u Šampionatu Sveta za Juniore nastupiti dva mlada talenta, Hans Weijs Junior i Kevin Abbring.
WRC – Pirelli testovi

WRC – Pirelli testovi

Nezavisno od WRC timova koji pokušavaju da set-up svojih bolida što bolje prilagode novim pneumaticima, i sam Pirelli intenzivno testira svoje gume. Za volanom Bozian Peugeota 307 WRC je Paolo Andreucci u čijim rukama “kit” (whale – kako su navijači nazvali 307-micu) ne izgleda tako nezgrapno. Uostalom pogledajte sami....
WRC – Suzuki, zimski testovi

WRC – Suzuki, zimski testovi

Nakon probe novog bolida i njegove postavke za otvaranje sezone u Monte Carlu, Suzuki World Rally Team se preselio u Švedsku. Zimski testovi po snegom prekrivenim stazama održaće se od 8.- 11. januara.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46