AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Rally Argentina – Kiša donosi probleme!

WRC, Rally Argentina – Kiša donosi probleme!

Kraj marta u dalekoj Argentini predstavlja završetak leta što može dovesti do veoma promenjivih vremenskih (ne)prilika. Još na kraju sezone 2007 odlučeno je da će se na reliju Argentina voziti tvrđa smeša Pirelli Scorpion pneumatika što, upozoravaju iz timova, može dovesti do velikih problema u ekstremno vlažnim uslovima.

WRC, Rally Argentina – Kiša donosi probleme!

Iz Subaru WRT-a stižu informacije da ukoliko padne kiša vozači u subotu mogu očekivati veoma teške uslove što će dovesti do toga da glavni prioritet bude samo dolazak do cilja! Potvrda ovakve konstatacije dolazi i od samog Sebastiena Loeba - ”Uslovi u Meksiku i Argentini se veoma razlikuju, posebno po pitanju guma. Očekivano veoma toplo vreme odgovara tvrđoj smeši pneumatika. Ukoliko vreme bude hladnije imaćemo velikih problema.” - upozorava Sebastien. Petar Janković - Automagazin

Rally – Mark Higgins u MG S2000!

Rally – Mark Higgins u MG S2000!

Pomalo iznenađujuća vest dolazi iz Velike Britanije. Trostruki Šampion, Mark Higgins, sezonu započinje sa MG S2000 što uz Stuarta Jonesa predstavlja drugi S2000 bolid ovog proizvođača prijavljen za BRC 2008.
ERC - Prista Oil Team i Donchev u sezoni 2008.

ERC - Prista Oil Team i Donchev u sezoni 2008.

U Bugarskoj juče je predstavljen Prista Oil Team koji će se u sezoni 2008 boriti u reli šampionatima Evrope, Bugarske i Rumunije kao i na kružnim trkama u Bugarskoj. Ekipu sačinjavaju Bugari Krum Donchev i Boris Borisov (krug) i aktuelni šampion Rumunije Dan Girtofan. Obelodanjen je i ovogodišnji ERC program Kruma Doncheva.
WRC – Povratak korenima

WRC – Povratak korenima

Šef Citroen Total World Rally Teama, Olivier Quesnel, ima ideju koja će obradovati sve reli zaluđenike. Prema Olivieru reli treba vratiti onome što je nekada bio, otvoren za gledaoce. Fanovi ne žele da vide automobile samo u akciji na stazi već i da “osete” atmosferu u što neposrednijem kontaktu sa vozačima i mehaničarima.
PWRC – Subaru uzvraća udarac

PWRC – Subaru uzvraća udarac

Na prvom reliju sezone koji je bodovan za Šampionat u klasi Production Subaru se i nije proslavio jer je nakon tri dana trkanja u Švedskoj pet od prvih osam mesta pripalo glavnom rivalu, Mitsubishiju. Prema najavama dečije bolesti najnovije evolucije Impreze su iza japanskog proizvođača pa se sa razlogom očekuju i bolji rezultati
WRC – Brojke, diferencijal i menjač Subaru Impreze WRC

WRC – Brojke, diferencijal i menjač Subaru Impreze WRC

Daleko od očiju, gledaoci o diferencijalu i menjaču razmišljaju samo kada se desi neki kvar, kao Petteru Solbergu na poslednjem reliju u Meksiku. O kakvom se kompleksnom sklopu radi pogledajte u primeru Subaru Impreze WRC 2007, pripremljene od strane Prodrivea.
Cross Country – I BMW na startu u Mađarskoj

Cross Country – I BMW na startu u Mađarskoj

Nakon konkurenta Volkswagena i zemljaci iz BMW tima su potvrdili učešće na predstojećem Central European Rally-u kroz Mađarsku i Rumuniju. X-Raid Team startovaće u punoj postavi sa tri BMW X3CC prototipa pripremljena u Treburu, neposredno pored Frankfurta.
Rally – Dvadeset Hondi R3 na reli stazama

Rally – Dvadeset Hondi R3 na reli stazama

J.A.S. Motorsport i Honda na štandu Salona Automobila u Ženevi su izložili jedan pored drugog bolid Formule 1 i model Civic Type-R R3. Italijani sa razlogom mogu biti ponosni jer za samo godinu dana razvoja novi bolid klase R3 našao je put do 20 kupaca širom Evrope.
WRC – Mosley ukida 4WD u WRC-u?

WRC – Mosley ukida 4WD u WRC-u?

Najnoviji trač je procureo iz FIA-inog odeljenja za „razmišljanje“ a ideja prema istom izvoru potiče od samog Maxa Mosleya. Prema pisanju britanskog Auosporta, pogon na četiri točka će biti ukinut na šta je Richard Taylor odgovorio pretnjom o povlačenju Subarua iz Šampionata Sveta.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46