AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Rally ‘d Itaia – Galli najbrži na shakedownu-u

WRC, Rally ‘d Itaia – Galli najbrži na shakedownu-u

Apetiti Italijana su porasli! Galli je pre početka relija koji se vozi na “njegovoj teritoriji” najavljivao ulazak u Top 5 ali nakon najbržeg vremena na danas održanom shakedown-u navijački nastrojeni Italijani očekuju “bar” jednu od prve tri pozicije.

Gigi Galli je 3.75 kilometara dugu stazu prošao za 3:19.00, 0.8 sekundi brže od Sebastiena Loeba i velikih 1.8 sekundi od Sorda i Latvale koji su postigli indentično vreme. ”Pogodili smo pravi setap, bolid se ponaša odlično. Ciljam sam vrh!” - izjavio je Galli. Reli startuje sutra u 10h23 sa prvim od šest brzinskih ispita od kojih je najduži 34 km dugi Crastazza.

WRC, Rally ‘d Itaia – Galli najbrži na shakedownu-u

Rezultati shakedown-a: 1 Gigi Galli Stobart VK Ford Focus WRC 07 3mins 19.0secs 2. Sebastien Loeb Citroen Total WRT C4 WRC 3mins 19.8secs 3. Daniel Sordo Citroen Total WRT C4 WRC 3mins 21.8secs = Jari-Matti Latvala BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 07 3mins 21.8secs 5. Petter Solberg Subaru WRT Impreza WRC 2007 3mins 22.9secs 6. Mikko Hirvonen BP Ford Abu Dhabi Focus RS WRC 07 3mins 25.5secs 7. Chris Atkinson Subaru WRT Impreza WRC 2007 3mins 26.3secs 8. Henning Solberg Munchi's Ford Focus WRC 07 3mins 26.4secs 9. Toni Gardemeister Suzuki WRT SX4 WRC 3mins 27.4secs 10. Matthew Wilson Stobart VK Ford Focus WRC 07 3mins 28.5secs Petar Janković - Automagazin

WRC – Ford odlučuje u avgustu

WRC – Ford odlučuje u avgustu

Nakon najave odlaska Citroena i priča da i Suzuki Team namerava da napusti WRC pre nego što je valjano i počeo karijeru, stižu vesti i od samog vrha Forda. Prema najavi Marka Deansa, direktora Ford Motorsporta, odluka o nastavku učešća Forda u WRC-u biće doneta u avgustu a u mnogo čemu će zavisiti od onoga što FIA iznese u izmenama pravilnika.
WRC – Odložen debi Impreze S14

WRC – Odložen debi Impreze S14

Ubrzani testovi, Solberg i Atkinson za volanom, sve je govorilo da se debi Subaru Impreze WRC S14 neumitno približio. Na žalost, neimenovani izvor iz SWRT-a je potvrdio da iako je “ciljan” reli Acropolis za premijeru, od toga ipak nema ništa!
PWRC, Acropolis Rally – Jereb ponovo u Grčkoj

PWRC, Acropolis Rally – Jereb ponovo u Grčkoj

Nakon relija u Argentini, slovenačka posada Andrej Jereb/Miran Kacin nastupiće na čuvenom Akropolis reliju u Grčkoj. Biće to drugi ovogodišnji nastup Slovenaca u Prodiction klasi Šampionata Sveta u Subaru Imprezi N12 za italijanski Motoring Club.
ERC, Delta Rally – Lista prijava

ERC, Delta Rally – Lista prijava

Sedam vozača sa FIA B prioritetom, četiri S2000 bolida i ukupno 59 prijavljenih posada iz deset zemalja ukratko je suma liste prijava za Delta Rally, drugo takmičenje Šampionata Evrope za sezonu 2008. Na žalost među njima nema takmičara iz Srbije i pored najava na početku godine.
Dakar 2009 – Od okeana do okeana

Dakar 2009 – Od okeana do okeana

Pariz i Theatre Marigny bili su juče popodne domaćini zvanične prezentacije Dakar Rally-a koji će se 2009-te godine održati u Argentini i Čileu. Uz funkcionere Amaury Sport Organisation, koji organizuju ovo takmičenje, i mnogobrojne visoke zvanice iz Francuske i obe zemlje domaćina, predstavljen je reli koji će 3. januara startovati iz Buenos Airesa.
WRC – Ford na Sardiniji, Citroen u Grčkoj

WRC – Ford na Sardiniji, Citroen u Grčkoj

Dva vodeća tima Šampionata Sveta u reliju iskoristili su predhodni vikend da se “pozabave” dodatnim testiranjima pred naredna takmičenja WRC-a. Ford se zaputio u Italiju, tačnije Sardiniju, dok je Citroen isprobao postavke bolida za reli Acropolis.
IRC – Rossetti ponovo na Ypres Rally-u

IRC – Rossetti ponovo na Ypres Rally-u

Gigi Galli sigurno ima ogromnu armiju obožavalaca ali Luca Rossetti polako, ali sigurno preti da mu preotme titulu najobožavanijeg Italijana na svetskoj reli sceni. Zvezda u usponu, Rossetti, je potvrdio da će se naći na startu i trećeg relija ovogodišnje sezone IRC-a, velikog belgijskog Ypres-a.
WRC, Acropolis rally – Priznanje Colinu McRaeu

WRC, Acropolis rally – Priznanje Colinu McRaeu

Organizatori relija Acropolis u Grčkoj su odličili da na poseban način odaju priznanje tragično nastradalom Colinu McRae-u, čoveku koji u istoriji ovog takmičenja ima najviše, pet pobeda. McRae je 1996-te i 1998-me slavio sa Subaru Imprezom a 2000-te, 2001-ve i 2002-ge sa Ford Focusom WRC.
Najduži brzinac Carlosa Sainza

Najduži brzinac Carlosa Sainza

U okviru priprema za trku 24 sata Nurburgringa i premijeru novog VW Sciroccoa, tim koji sačinjavaju Carlos Sainz, Giniel de Villiers i Hans-Joachim Stuck, odvozili su četvoročasovnu trku na istoj stazi sa Volkswagen Golfom GTI i osvojili četvrto mesto u klasi.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46