AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

ERC, Rally Antibes – Lista prijava

ERC, Rally Antibes – Lista prijava

Iako ni ove sezone Šampionatu Evrope ne cvetaju ruže i predstavlja šampionat drugorazrednog značaja u Evropi (mnogim timovima i vozačima na listi prioriteta ispred su i domaća prvenstva a ERC je tek usputna stanica) sezona 2008 završiće se u velikom stilu u Francuskoj na Rally Antibes – Cote d’Azur.

Lista prijava je tek objavljena i najavljuje odličnu borbu, pre svega između dva Italijana, aktuelnog lidera ERC Luce Rossettija i Renata Travaglije koji će na reliju nositi broj 1. Razlika u bodovima je celih 14, ali kako jedan vozač na trci ERC-a može osvojiti maksimalno 16, karte su još otvorene. Na listi su i Nicolas Vouilloz i Stephane Sarazzin koji se za Peugeot Total Team pripremaju za Monte Carlo Rally 2009-te kao i Bryan Bouffier koji će u akciji Svetu po prvi put predstaviti Proton Satriu S2000. U ERC se vraća i razočarani pobednik Delta Rally-a, Corrado Fontana, koji je svog Abartha zamenio Peugeotom 207 S2000 a Fiat Motorsport Turkey će po prvi put uz iskusnog Isika imati i drugog vozača u Grande Puntu S2000, Faith Karu. U globalu uz standardne Bettija, Doncheva i Solowowa Rally Antibes će biti jedno veoma zanimljivo takmičenje. Komletnu listu prijava možete pogledati klikom na LINK.

ERC, Rally Antibes – Lista prijava

Petar Janković - Automagazin

Rally Bugarska – Iliev Šampion!

Rally Bugarska – Iliev Šampion!

Peugeot 207 S2000 je stigao prekasno! Pet uzastopnih pobeda nije pomoglo Krumu Donchevu da se okiti titulom Šampiona Bugarske za sezonu 2008. Katastrofalni početak godine sa Subaru Imprezom N14 Tommi Makkinena ,vozač Prista Oil Teama nije mogao nadoknaditi ni odličnim nastupima ni superiornijim bolidom.
Rally Slovenija – Humar: U znaku gumidefekata

Rally Slovenija – Humar: U znaku gumidefekata

Kraj sezone 2008 u Šampionatu Slovenije za posadu Alex Humar – Edo Čuk protekao je u znaku probušenih pneumatika. Nakon završenog prvog dana relija Postojnska jama već na prvom današnjem brzinskom ispitu ponovo nije izdržala prednja guma pa i pored fantastičnih vožnji Humar nije mogao dalje od 14-tog mesta u generali.
WRC, Tour de Corse – Od početka do kraja Loeb

WRC, Tour de Corse – Od početka do kraja Loeb

Četiri brzinska ispita koja su preostala danas na reliju Korzika prošli su bez problema za Sebastiena Loeba koji je u Francuskoj vodio od prvog pa do poslednjeg brzinskog ispita (13 pobeda na 16 brzinaca), zabeleživši tako čak desetu pobedu u Šampionatu Sveta 2008.
Rally Slovenija – Turbulentan dan Alexa Humara

Rally Slovenija – Turbulentan dan Alexa Humara

Na žalost, poslovica “da se po jutru dan poznaje” ovoga puta nije važila za vozača Target Motorsporta Alexa Humara. Odličan start relija i odustajanje Tomaža Kaučiča na BI3 je na čelo relija Postojnska jama dovelo maleni Citroen C2R2 Max. Na žalost tehnički problemi i gumidefekti odvojili su posadu Humar/Čuk od vrhunskog rezultata.
Rally Slovenija – Kaučić odustao

Rally Slovenija – Kaučić odustao

Tehnički problemi odvojili su Tomaža Kaučiča od dobrog plasmana na reliju Postojnska jama i stopostotnog učinka u sezoni 2008 Šampionata Slovenije u reliju. Kaučič se nalazio na prvoj poziciji kada je nakon završetka BI 2 stao njegov Mitsubishi Lancer Evo IX.
WRC, Tour de Corse – Bez većih promena

WRC, Tour de Corse – Bez većih promena

Iz naslova već možete zaključiti da je drugi dan relija Korzika prošao bez većih iznenađenja. Lider relija je i dalje Sebastien Loeb iz Citroena čija se prednost nad drugoplasiranim Hirvonenom i trećeplasiranim Duvalom iz Forda popela na skoro celi minut.
Rally – Ford Fiesta WRC umesto Focusa WRC

Rally – Ford Fiesta WRC umesto Focusa WRC

Fordov motorsport direktor Mark Deans potvrdio je za Motorsport News da postoji šansa da aktuelni model Focus WRC od 2011-te godine zameni Fiesta WRC. Odluka još nije doneta a sve zavisi naravno od FIA-e i njihove tehničke komisije koja bi sa novim pravilima trebala da izađe u novembru ove godine.
WRC – Subaru sa novim amortizerima od relija Japan

WRC – Subaru sa novim amortizerima od relija Japan

Već duže vremena kruži priča da je glavni krivac za loše rezultate Subaru World Rally Teama poslednjih godina firma BOS, tačnije amortizeri koji dolaze od ovog proizvođača a već dugo se ugrađuju u trkačke Impreze. SWRT je već potpisao ugovor sa novim snabdevačom, Ohlinsom, a trkačku premijeru Impreza sa Ohlins amortizerima imaće na reliju Japan.
Rally Slovenija – Humar na domaćem terenu

Rally Slovenija – Humar na domaćem terenu

Poslednji reli sezone Alexa Humara i Eda Čuka, vozače Target Motorsporta, dovodi na domaći teren. Ipak mladi as tu činjenicu ne vidi kao prevelik plus ali nastup pred domaćom publikom na reliju Postojnska jama sigurno može doprineti pohodu ka trećem mestu generalnog plasmana šampionata Slovenije u reliju.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46