AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – Hirvonen: Pobediću Loeba!

WRC – Hirvonen: Pobediću Loeba!

WRC – Hirvonen: Pobediću Loeba!

Sigurno je više nego frustrirajuće biti posvećen reli sportu, biti brz, imati vrhunski bolid a opet nemoćan da se suprostaviš jednom čoveku. Mladićima kao što su Hirvonen i Latvala jedina nesreća je to što voze šampionat zajedno sa najboljim reli vozačem svih vremena koji uz to nastupa sa tako sjajnim bolidom. Ipak oni nisu klonuli duhom, naprotiv!
IRC, Rally Curitiba – Lista prijava

IRC, Rally Curitiba – Lista prijava

Nakon uzbudljivog otvaranja sezone Intercontinental Rally Challengea na legendarnom Monte Carlo reliju serija se seli u Južnu Ameriku, tačnije Brazil, gde se od 5. do 7. marta održava 29-to izdanje Rally-a Internacional de Curitiba. Tek objavljena LISTA PRIJAVA sa samo 33 posade je manje atraktivna od one u Monaku ali glavni akteri i “fajteri” IRC-a su tu.
PWRC, Rally Norway – Prva pobeda Sandella

PWRC, Rally Norway – Prva pobeda Sandella

Rally Norway 2009 zlatnim slovima će biti upisan kako u biografiji Patricka Sandella tako i u istoriji Škoda Motorsporta. Patrik Sandell/Emil Axelsson i Škoda Fabija S2000 kombinacija je koja je austrijskom RedBull Rally Teamu u saradnji sa BRR-om donela prvu pobedu u Production klasi Šampionata Sveta u reliju za sezonu 2009.
WRC, Rally Norway – Loeb najbrži i na snegu!

WRC, Rally Norway – Loeb najbrži i na snegu!

Sebastien Loeb je izdržao sve napade Finca Mikke Hirvonena i u velikom stilu Šampiona čeličnih živaca zabeležio pobedu u snegom okovanoj Norveškoj. Na cilju u Sligou konačna prednost Francuza iznosila je samo 9.8 sekundi. Hirvonenu ostaje uteha da je dao sve od sebe a kao dokaz tome ide u prilog i maksimalna brzina od 202 km/h na jednom od današnjih brzinskih ispita.
WRC, Rally Norway – Loeb povećao prednost

WRC, Rally Norway – Loeb povećao prednost

Iz samog naslova vesti možete naslutiti tok drugog dana relija Norveška. Sebastien Loeb i Mikko Hirvonen bili su ubedljivi toom prvog kruga današnjih brzinaca dok je drugi pripao Latvali i H.Solbergu. Kao i juče lideri su i dalje su usamljeni na vrhu generalnog plasmana sa razlikom da večeras Francuz u Citroenu ima 15 sekundi prednosti u odnosu na Finca u Fordu. Treći je i dalje Latvala.
WRC, Rally Norway – Loeb vs Hirvonen

WRC, Rally Norway – Loeb vs Hirvonen

Sebastien Loeb i Mikko Hirvonen danas su u Norveškoj vodili svoju bitku. Smenjujući se u vođstvu nekoliko puta, na kraju BI8 kao najbrži nakon prvog dana trkanja na snegu i ledu je izašao prvi vozač Citroena sa minimalnih 2.6 sekundi prednosti u odnosu na Mikku Hirvonena iz Forda.
WRC, Rally Norway – BI1 Petteru Solbergu!

WRC, Rally Norway – BI1 Petteru Solbergu!

Petter Solberg je ispraćen ovacijama sa hipodroma u Oslu gde je večeras održan BI1 relija Norveška! Reli fanovi su na kratkom brzinskom ispitu imali čast da prisustvuju fenomenalnom startu sezone ex-Subaru fabričkog vozača i njegove „nove“ mašine, Citroen Xsare WRC.
WRC, Rally Norway – Zimska idila

WRC, Rally Norway – Zimska idila

Temperature ispod 20 stepeni Celzijusa i obilje snega dočekalo je takmičarske posade na drugom takmičenju sezone 2009 Šampionata Sveta u reliju. Rally Norway danas pre podne je započeo shakedownom dok je za večeras nakon ceremonijalnog starta, u 20h zakazan superspecijal. Upoznajte se sa „planom i programom“ jedinog zimskog relija ove godine....
WRC, Rally Norway – Nesreća na recceu

WRC, Rally Norway – Nesreća na recceu

Reli u Norveškoj nije počeo baš najsrećnije. Vozilo sa dva mehaničara Stobart Ford Racinga koje je pratilo Heninga Solberga na prvom danu reccea direktno se sudarilo sa kamionom. Vozač automobila, 32-godišnji Francuz, helikopterom je prebačen u bolnicu sa teškim povredama. Na sreću, stanje povređenog je za sada stabilno.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46