AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Ott Tanak je izgleda loše spavao. U četvrtak je bio najbrži, a juče je pao na sedmu poziciju. Na brzinskim ispitima u petak, takmičari su mogli da odmere svoje snage na svim mogućim površinama. Najbolje se snašao Thierry Neuville...

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Sebastien Ogier (Citroën C3 WRC) već u ranoj fazi takmičenja preuzeo je vodeću poziciju. Ipak, do kraja relija ima još puno kilometara i biće potrebno mnogo znanja, veštine ali i sreće. 

 

Na tri različita brzinska ispita u jučerašnjem programu, smenile su se sve površine, suv i mokar asfalt, podloga prekrivena snegom, ali i nekoliko vrsta leda, uključujući i onaj "nevidljivi", takozvani crni led. 

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) nalazi se samo 2 sekunde iza Ogiera. To obećava puno uzbuđenja. Belgijanac je u drugu jučerašnju sekciju ušao kao vodeći, ali je na 7. brzincu napravio grešku i izleteo sa staze izgubivši oko 20 sekundi.

 

Već u prvoj sekciji, karte su dobrano promešane. Prvi jučerašnji brzinski ispit je otakazan zbog nedisciplinovane publike, što je dramatično uticalo na dalji tok takmičenja. Naime, oni vozači koji su za ovu sekciju na automobil montirali pneumatike sa "ekserima", bili su inferiorni, jer je najviše snega i leda bilo upravo na otakazanom brzincu. Među njima je bio i pomenuti Tanak. 

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) drži 4. mesto, ali s obzirom da se nalazi samo 7,4 sekunde iza trećeplasiranog Mikkelsena, jasno je da Finac sutra neće smanjivati tempo. 

 

Oni koji su se odlučili na nešto konzervativniju taktiku, najviše su profitirali. Među njima je i Sebastien Ogier. On je juče pobedio na dva brzinska ispita, što mu je donelo vođstvo u generalnom plasmanu. Iako je najbrži takmičar na stazi u petak bio Thierry Neuville, to je dovoljno za drugo mesto u generalnom plasmanu, zbog prednosti koju je Ogier napravio dan ranije. Garancija dobre borbe danas jeste činjenica da razlika između Ogiera i Neuvillea iznosi samo 2 sekunde!

Rallye Monte Carlo 2019 - Drugi dan promešao karte (VIDEO)

Čast Forda (pardon, M-Sporta) brani Elfyn Evans. Najbrži vozač M-Sporta se nalazi na šestoj poziciji. 

 

Pitate se, gde je Sebastien Loeb. Čini se da Francuz ima problem sa deficitom iskustva sa novom tehnikom, što je nakon nekoliko pogrešnih odluka u izboru pneumatika, dovoljno tek za petu poziciju, što je za tri mesta bolje nego dan ranije.


Njegov timski kolega u Hyundaiju, Andreas Mikkelsen, pametnom vožnjom stigao je do trećeg mesta u generalnom plasmanu, ali mu za vrat duvaju Jari-Matti Latvala (+7,4 s), a samo 0,8 sekundi iza Finca je Loeb. Šesto mesto drži Elfyn Evans, jedini vozač u Ford Fiesti RS WRC u TOP 10.


VIDEO 1:VIDEO 2:VIDEO 3:Rallye Monte Carlo 2019 - Plasman posle 8. brzinskog ispita:


1.  Ogier Sébastien - Ingrassia Julien Citroën C3 WRC 1:37:17.3
2. Neuville Thierry - Gilsoul Nicolas Hyundai i20 Coupe WRC +2.0
3. Mikkelsen Andreas - Jæger Anders Hyundai i20 Coupe WRC +1:17.7
4. Latvala Jari-Matti - Anttila Miikka Toyota Yaris WRC +1:25.1
5. Loeb Sébastien - Elena Daniel Hyundai i20 Coupe WRC +1:25.9
6. Evans Elfyn - Martin Scott Ford Fiesta WRC +1:47.5
7. Tänak Ott - Järveoja Martin Toyota Yaris WRC +2:34.9
8. Meeke Kris - Marshall Sebastian Toyota Yaris WRC +5:33.0
9. Greensmith Gus - Edmondson Elliott Ford Fiesta R5 +7:00.1
10.Bonato Yoann - Boulloud Benjamin Citroën C3 R5 +7:06.7


Automagazin.rs

Rally Sweden 2019 - Tanak i Toyota pobednici

Rally Sweden 2019 - Tanak i Toyota pobednici

Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) pobednik je ovogodišnjeg izdanja Rally Sweden. Estonac je suvereno kontrolisao reli, a vruća borba u finalu vođena je između Esapekka Lappija (Citroën C3 WRC) i Thierry Neuvilla (Hyundai i20 WRC)...

Rally Sweden 2019 - pripreme u punom jeku (VIDEO)

Rally Sweden 2019 - pripreme u punom jeku (VIDEO)

Rallye Monte Carlo 2019 je završen pre sedam dana, ali najbolji reli vozači na svetu nemaju vremena za odmor. U terminu od 14. do 17. februara održava se jedan od najbržih relija u kalendaru FIA Svetskom šampionatu, koji se održava na snegom prekrivenoj podlozi - Rally Sweden...

Rallye Monte Carlo 2019 - Kuglica je stala na broju 1!

Rallye Monte Carlo 2019 - Kuglica je stala na broju 1!

Šesti put zaredom, Sebastien Ogier je osvojio najkomplikovaniji reli u FIA Svetskom reli šampionatu - Rallye Monte Carlo. Bilo je neizvesno do poslednjeg brzinca, jer je razlika u odnosu na Thierry Neuvillea bila samo 2,2 sekunde. Na najniži stepenik podijuma popeo se Ott Tanak...

Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46