AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – P.G. Andresson testira Ford Focus WRC 09

WRC – P.G. Andresson testira Ford Focus WRC 09

Da li je Malcolm Wilson konačno rešio da svom fabričkom timu pruži podršku kakvu Citroen ima od strane svojih “juniora” Ogiera i Raikkonena kao i privatnika Pettera Solberga? Ken Block, Henning Solberg, Villagra i Wilson mlađi (koga navijači od milja zovu WilSLOW – slow, na engleskom spor) daleko su od konkurecije. Da li je Andresson pravi čovek za zadatak?

Šveđanin ove godine nastupa u SWRC šampionatu za volanom Škode Fabije S2000 i još jednom je dokazao koliko je zapravo brz i kvalitetan vozač koji i pored dve JWRC titule i nastupa za fabrički tim Suzukija i dalje ima probleme da nađe stalni angažman u vrhu reli sporta. Poziv od M-Sporta je prvo upućen za nastup sa Fiestom R2 da bi odmah zatim bilo potvrđeno da će se Andersson naći i u kokpitu Focusa WRC. Za sada i jedna druga strana tvrde da je u pitanju samo neobavezan “test izlet” ali svetska reli javnost već odavno kritikuje Wilsona koji je zarad plaćenih mesta vozača slabijih kvaliteta izgubio trku sa Citroenom. Sa druge strane Citroenov prvi tim je ove godine iz pozadine podržavan pre svega fenomenalnim Sebastienom Ogierom kao i Petterom Solbergom koji za volanom C4 WRC drži Fordove daleko od pozicija na vrhu. Zarad kvaliteta takmičenja nadajmo se da će M-Sport ovoga puta razmisliti i postupiti ispravno. U suprotnom već sada je izvesno da je i nakon samo četiri održana relija u Šampionatu Sveta borba sa francuskim gigantom za Ford unapred izgubljena.

WRC – P.G. Andresson testira Ford Focus WRC 09

Petar Janković – Automagazin portal

Rally, Bugarska – Rally Trayanovi Vrata VIDEO

Rally, Bugarska – Rally Trayanovi Vrata VIDEO

Svi ljubitelji reli sporta u Srbiji sa posebnim zanimanjem prate dešavanja u susednoj Bugarskoj. Naravno, pre svega zbog gostovanja komšija na našem Serbia Rally-u. O pobedi Kruma Doncheva i razočarenju za Ilieva već smo pisali a ovoga puta na “pokretnim slikama” pogledajmo atraktivne prolaze najboljih reli vozača Bugarske sa otvaranja sezone.
Rally, Bugarska – Donchev do trijumfa, Iliev odustao

Rally, Bugarska – Donchev do trijumfa, Iliev odustao

Aktuelni Šampion Bugarske u reliju, Krum Donchev, pobedom je započeo odbranu naslova. Najveći konkurent, Dimitar Iliev, reli Trayanovi Vrata završio je negde na polovini, na trećem brzinskom ispitu nakon oštećenja zadnjeg desnog amortizera nove Škode Fabije S2000.
ERC, Rally 1000 Miglia – Andreucci i Rossetti pobednici + VIDEO

ERC, Rally 1000 Miglia – Andreucci i Rossetti pobednici + VIDEO

Nakon dva dana bespoštedne borbe putevima u okolini Breše, Paolo Andreucci u Peugeotu 207 S2000 trijumfovao je na reliju 1000 Milja. Drugo mesto Luce Rossettija koji nastupa u fabričkom Abarth Grande Puntu S2000 bilo je dovoljno da se Italijan okiti titulom najbržeg u konkurenciji vozača prijavljenih za Šampionat Evrope.
Race of Champions 2010 u Nemačkoj

Race of Champions 2010 u Nemačkoj

Kruna svake sezone autosporta već mnogo godina u nazad je Race of Champions, spektakl na kome se jedan na jedan „bore“ najbolji svetski automobilisti iz različitih disciplina ali ovoga puta u istim mašinama. Pored takmičenja u pojedinačnoj, poseban značaj ima i Race of Nations gde se u parovima piloti bore za boje svoje nacije.
IRC, Rally Islas Canarias – Najava + VIDEO

IRC, Rally Islas Canarias – Najava + VIDEO

Nakon dva relija u Južnoj Americi i mesec dana pauze, Intercontinental Rally Challenge se vraća u Evropu i na asfaltnu podlogu. Tačnije na špansko ostrvo Canarias gde se u terminu 29. april – 1. maj 2010 održava Rally Islas Canarias, četvrto takmičenje IRC serije ove godine.
Rally – Abarth predstavio tim za sezonu 2010

Rally – Abarth predstavio tim za sezonu 2010

Pred sam početak Šampionata Evrope i Šampionata Italije u reliju, Abarth je predstavio svoj reli tim za sezonu 2010. Promena u sastavu nema pa će počev od relija 1000 Miglia boje Abarth Rally Teama braniti Italijani Giandomenico Basso i Luca Rosseti. Jedina novost su nove boje Abarth Grande Punta S2000.
Ken Block predstavio auto za Gymkhana 3 projekat

Ken Block predstavio auto za Gymkhana 3 projekat

Šou se nastavlja! Internet fenomen koji je na You Tube-u pogledan 30 miliona puta, Gymkhana, projekat Amerikanca Kena Blocka dobija svoj treći zvanični nastavak. Za početak, u San Francisku pompezno je predstavljen novi automobil koji će pored Blocka imati glavnu ulogu u ovom šou programu. U pitanju je Ford Fiesta poslednje generacije.
WRC, Rally of Turkey – Video

WRC, Rally of Turkey – Video

Za sve one koji su propustili pogledati četvrti reli Šampionata Sveta za sezonu 2010 ili u prevodu još jedan trijumf Sebastiena Loeba i Citroena, predstavljamo video u kome su sažeti svi najzanimljiviji detalji takmičenja u Turskoj. Uživajte...
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46