AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – Citroen sa tri automobila u sezoni 2011?

WRC – Citroen sa tri automobila u sezoni 2011?

Prema informacijama koje su stigle od Danija Sorda, Citroen WRT planira da u sezoni 2011 nastupi sa tri fabrička bolida DS3 WRC. Pored Španca tim bi sačinjavali Sebastien Loeb i Sebastien Ogier. Želje mladog Sorda ili istina, ostaje da vidimo u narednim danima.

”Šef Citroen Racinga, Olivier Quesnel mi je rekao da želi takvu koncepciju tima u narednog godini. Nadam se da će tako i biti jer naravno da želim da ostanem u Citroenu.” - izjavio je Sordo kome nakon četiri godine nastupa za francuski tim na kraju ove sezone ističe važeći ugovor. Petar Janković – Automagazin portal

IRC – Sebastien Ogier startuje na Rally Italia-Sardegna

IRC – Sebastien Ogier startuje na Rally Italia-Sardegna

Pre nekoliko dana videli smo najavu učešća Mikke Hirvonena na IRC reliju u Belgiji, ovoga puta slična vest dolazi od još jednog mladog vozača WRC-a. Mlada zvezda Citroena, Sebastien Ogier, početkom juna u Peugeotu 207 S2000 starovaće na sledećoj rundi IRC-a, reliju Sardinija u Italiji.
Hrvatska, Rally - Jemrić na Croatia rally-u zabeležio dve pobede

Hrvatska, Rally - Jemrić na Croatia rally-u zabeležio dve pobede

Reli posada Branko Jemrić-Zdravko Draženović proteklog vikenda ostvarila je dve pobede u svom premijernom nastupu u novom automobilu Škoda Octavia 4x4 turbo grupe S na Croatia rally-u 2010, koji se bodovao za prvenstvo Evrope. Croatia rally se za prvenstvo Hrvatske bodovao kao dva relija i to prvi i drugi dan kao jedan reli, a treći dan kao drugi reli.
Alain Prost debituje na Race of Champions 2010

Alain Prost debituje na Race of Champions 2010

Na Trci Šampiona koja se na kraju ove sezone održava u Nemačkoj, tačnije u Dizeldorfu krajem novembra, po prvi put će nastupiti legenda Formule 1 i svetskog automobilizma, Alain Prost. Francuz će tako imati priliku da se na stazi ponovo „sukobi“ sa jedinim čovekom koji ima više F1 pobeda od njega, Michaelom Schumacherom.
WRC, Rally de Espana – I asfalt i makadam

WRC, Rally de Espana – I asfalt i makadam

Do sada smo imali priliku da gledamo makadamske relije sa asfaltnim brzinskim ispitima. Organizatori Rally de Espana ovaj put predstavljaju drugačiji koncept i po prvi put tradicionalno asfaltni reli uparili su sa makadamom. Gotovo ceo prvi dan takmičenja u Španiji biće vožen rastresitom podlogom.
Rally – Block havarisao Ford Fiestu

Rally – Block havarisao Ford Fiestu

Treći reli Šampionata USA u reliju za posadu Monster WRT-a, Block-Gelsomino, završio se pre vremena na drugom danu takmičenja. Pokušavajući da nadoknadi vreme izgubljeno na prvom brzincu zbog gumidefekta, Ken Block je precenio svoje i mogućnosti Ford Fieste sa kojom nastupa pa je nakon prevrtanja reli završio pored staze.
ERC, Croatia Rally – VIDEO

ERC, Croatia Rally – VIDEO

Tri dana trkanja prelepom okolinom Rijeke viđene kroz objektiv vrhunske produkcije Cricket Filma. Dominantna vožnja Abarthove zvezde Rossettija, duel između Bettija i Fontane, ali i loši vremenski uslovi, obeležili su ovogodišnje izdanje Croatia Rally-a koje se boduje za prestižni Šampionat Evrope.
IRC – Mikko Hirvonen na reliju Ypres?

IRC – Mikko Hirvonen na reliju Ypres?

Zajedno sa šefom M-Sporta Malcolmom Wilsonom, prva zvezda Ford WRT-a Mikko Hirvonen planira da se krajem juna pojavi na Ypres Rally-u u pokušaju da ponovi uspeh sa početka sezone. Naime na otvaranju IRC serije u Monte Karlu Hirvonen je na debi nastupu Ford Fieste S2000 uspeo da zabeleži pobedu.
ERC, Croatia Rally – Rosseti, klasa iznad!

ERC, Croatia Rally – Rosseti, klasa iznad!

Italijan Luca Rossetti protutnjao je brzinskim ispitima Croatia Rally-a 2010 dokazavši da je klasu (i više) iznad svih učesnika druge runde ERC-a. Nakon 15 brzinskih ispita vozač Abarth Grande Punta S2000 je za tri i po minuta bio brži od drugoplasiranog zemljaka Luce Bettija dok je slavlje Italijana upotpunio Corrado Fontana osvajanjem mesta broj tri.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46