AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Zemljostres u WRC! Tanak prešao u Hyundai

Zemljostres u WRC! Tanak prešao u Hyundai

Samo četiri dana nakon što je osvojio titulu svetskog šampiona u reliju, usledila je vest koja je odjeknula kao bomba. Svetski reli šampion, Ott Tanak, posle jedne sezone u Toyoti, odlazi u konkurentski Hyundai...

Zemljostres u WRC! Tanak prešao u Hyundai

U timu Hyundai su se tako našla dva ovogodišnja najveća favorita za šampionsku titulu - Ott Tanak i Thierry Neuville. U trećem vozilu će se naći Sebastien Loeb ili Dani Sordo, koji će se smenjivati na pojedinim takmičenjima. Ovom promenom, tim Hyundai je jasno pokazao da je cilj sledeće godine i vozačka i konstruktorska titula. Da li će Hyundai ove godine stići do konstruktorske titule, biće odlučeno na Rally Australia.

Kakva je situacija u Toyoti posle ovog transfera? Sigurno nisu najsrećniji, jer odlazak broja 1 uvek je bolno za kompletan tim. Kris Meeke je veteran u zenitu, a Jari-Matti Latvali nedostaje brzina. Već se "šuška" da Sebastien Ogier nije zadovoljan u Citroenu i da bi upravo on mogao zameniti Tanaka. Prošle godine, Citroen je angažovao talentovanog Lappija, koji je do tada vozio za Toyotu i čini se, da je idealna prilika da Makinen uzvrati udarac.

Automagazin.rs

Rallye Monte Carlo 2020 - testovi (VIDEO)

Rallye Monte Carlo 2020 - testovi (VIDEO)

Prvi reli u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata 2020 - Rallye Monte Carlo, održava se od 20. do 26. januara. Najbolji reli vozači na svetu su već u svojim sedištima i testiraju za jedan od najatraktivnijih i najtežih relija u sezoni...

WRC - Ott Tanak je novi reli šampion sveta!

WRC - Ott Tanak je novi reli šampion sveta!

Jedna era je završena! Posle 15 godina, svetski reli šampion ne zove se Sebastien i ne dolazi iz Francuske. Estonac Ott Tanak i njegov suvozač Martin Jarveoja u Toyoti Yaris WRC danas su postali novi FIA svetski reli šampioni!

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46