AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC, Rally Vihno Madeira – Magalhaes i Rossetti odustali, Loix vodi

IRC, Rally Vihno Madeira – Magalhaes i Rossetti odustali, Loix vodi

IRC, Rally Vihno Madeira – Magalhaes i Rossetti odustali, Loix vodi

Fantastičan dan trkanja na portugalskom ostrvu Madeira je iza nas a Intercontinental Rally Chalenge još jedanput, prostim činjenicama, pokazuje zašto je reli serija koja je najmanje rame uz rame sa WRC-om iza koga stoji moćna FIA. Belgijanac Freddy Loix u Škodi Fabiji S2000 lider je nakon 13 brzinskih ispita.

Rally – I SAAB se vraća u WRC?

Rally – I SAAB se vraća u WRC?

Nakon potvrde o povratku Minija u vrhunski automobilizam još jedna marka poznata iz ranih dana reli sporta razmišlja o povratku u Šampionat Sveta. Prema pisanju britanskog Autosporta, SAAB koji je od skoro u vlasništvu Spyker-a, planira da se već od sezone 2012 uključi u WRC.

Rally – Kraj S2000 bolida?

Rally – Kraj S2000 bolida?

Prema informacijama koje pristižu iz svetske kuće automobilizma (FIA), pored aktuelnih WRC bolida od sezone 2011 u istoriju odlaze i automobili specifikacije S2000. Kako atmosferski agregati od 2000ccm postaju preveliki za aktuelnu situaciju u svetu automobilizma „klasične“ S2000 bolide zameniće najverovatnije novi S1600T ili kako već!

WRC, Rally Finland – VIDEO

WRC, Rally Finland – VIDEO

Propustili ste najzanimljivije detalje još jednog fantastičnog izdanja relija u Finskoj? Ništa zato. Predstavljamo Vam kratki film sa sažetom akcijom Rally Finland 2010. Pored fenomenalne partije koju su pružili pre svih Latvala i Ogier pogledajte i momente koje Hirvonen, Hening Solberg, Raikkonen, Al-Quassimi i ostali žele što pre da zaborave...

WRC – Poslednji WRC reli Juhe Kankkunena VIDEO

WRC – Poslednji WRC reli Juhe Kankkunena VIDEO

„To je to! Možda nastupim na nekom takmičenju nižeg ranga ali ovo je definitivno moj poslednji nastup u Šampionatu Sveta.“ – izjavio je na cilju relija Finska Juha Kaknkkunen. Ostaće zabeleženo je da je „zbogom“ vrhunskom reliju legendarni Finac rekao osvojivši osmo mesto na čuvenom Rally Finland za volanom Ford Focusa WRC.

IRC, Rally Vihno Madeira – Najava trke

IRC, Rally Vihno Madeira – Najava trke

Predstojećeg vikenda po četvrti put u svojoj 51-godišnjoj tradiciji Rally Vihno Madeira biće domaćin vozačima Intercontinental Rally Challengea, ove godine kao osmo takmičenje sezone. U predhodnih sedam trka IRC-a videli smo šest pobednika pa smo sigurni da će asfaltni putevi ostrva biti poprište još jedne epske borbe najboljih vozača Evrope.

Rally, Bugarska – Bes bugarskih reli timova!

Rally, Bugarska – Bes bugarskih reli timova!

Skandali vezani za prvi, i verovatno poslednji, WRC izlet komšija Bugara nikako da se stišaju! Devet klubova održalo je zajedničku konferenciju za medije na kojoj je oštro napalo domaću automobilističku federaciju optuživši ih za silne gafove pri organizaciji i ponižavanje domaćih pilota pri dodvoravanju moćnicima iz FIA.

WRC, Rally Finland – Leteći Jari-Matti Latvala

WRC, Rally Finland – Leteći Jari-Matti Latvala

Pobediti na reliju Finska za svakog reli vozača je stvar prestiža. Ako je taj vozač još "pride" iz Finske u pitanju je čast. Jari-Matti Latvala od danas se sa ponosom može svrstati u red „Letećih Finaca“. Pobedom na Rally Finland 2010 Latvala je Ford i M-Sport vratio na najvišu stepenicu pobedničkog postolja i povratio poljuljani moral tima i fanova širom planete.

WRC  Rally Finland - Latvala vodi ispred Solberga

WRC Rally Finland - Latvala vodi ispred Solberga

Dva teška "laufa" relija Finska su iza nas. Prvo mesto drži Jari Matti Latvala u bolidu Ford Focus WRC, ali iza njega "oštre zube" piloti u bolidima Citroën C4 WRC. Najveći favorit za pobedu, Mikko Hirvonen (Ford), napustio je takmičenje na 4. brzinskom ispitu, nakon teškog udesa...

Rally – Odluka Toyote u avgustu

Rally – Odluka Toyote u avgustu

Da li ćemo Toyotu ponovo gledati u Šampionatu Sveta u reliju, ili u nekoj drugoj grani sportskog automobilizma, znaćemo nakon završetka sezone godišnjih odmora polovinom avgusta, poručio je šef motorsport odeljenja japanskog giganta, Tadashi Yamashina.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46