AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija

Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija

U subotu i nedelju, 31. avgusta i 01. septembra, održaće se legendarna kružna auto trka na Ušću “Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija”...

Trka se održava u organizaciji  Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMSB), Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS), “AMS Osiguranje” a.d.o. Beograd, i uz pokroviteljstvo Grada Beograda.

 U istom periodu, u organizaciji AMSS, SAKSS, SAMSB i uz podršku Grada Beograda, na  karting stazi Ada Huja u Beogradu, održaće se takmičenje “Nagrada Beograda – Ada Huja”. Tim povodom, u restoranu “Nacionalna klasa” u Beogradu danas su se okupili brojni mediji kojima su se tom prilikom obratili predsednik AMSS Dejan Stojić, predsednik SAKSS Staniša Lazarac,  predsednik SAMSB Branislav Pijević i takmičar Nikola Miljković.

Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija

“Zadovoljstvo mi je da najavim kružnu trku na Ušću koja će se održati predstojećeg vikenda na dobro poznatoj stazi na kojoj se trke održavaju već preko 50 godina. Samo takmičenje je od velikog značaja kako za grad Beograd tako i za našu zemlju, uzimajući u obzir broj ljudi koji ga prate, ali i broj samih takmičara koji se iz godine u godinu povećava. Naš zadatak je da dobrim promovisanjem obezbedimo budući kontinuitet i popularnost ove kružne trke, što smo i do sada uspešno radili”, istakao je Stojić na konferenciji za medije zahvalivši se svima na podršci i dodao da će se ova manifestacija od sada održavati memorijalno u čast tragično stradalog predsednika AMSS Mirka Butulije, velikog ljubitelja auto i moto sporta, zahvaljujući kome su ovi sportovi u Srbiji nastavili svoj razvojni put, na čemu će AMSS nastaviti da radi i u budućnosti.

Predsednik SAKSS Staniša Lazarac rekao je da su svi klubovi na čelu sa AMSS uložili veliki trud i napor u organizaciju ovog takmičenja. “Prijave su stigle, takmičari pristižu i sve je u najboljem redu. Sutra završavamo i pripreme same staze kako bi bila bezbedna”, dodao je Lazarac i podsetio da će saobraćaj na beogradskom Ušću biti zatvoren.

“SAMSB je spremio iznenađenje za sve gledaoce i doveo Paola Brajnika - Italijana koji vozi Forumulu 3 pod našom licencom. On će za vikend napraviti krug na Ušću, što će biti odlična uvertira stare priče i namere da u budućnosti vratimo formulu na našu stazu”, istakao je Pijević i dodao da ove godine na trci imamo i twingo kup, te da će  se trka voziti u četiri divizije, a da će peta divizija biti čuvena klasa “fiće”.

Automobilista Nikola Miljković izrazio je veliko zadovoljstvo što će ponovo voziti na stazi na kojoj je nekada vozio čuveni Niki Lauda. “Držim rekord od prošle godine i nadam se da ću ga ove godine oboriti”, rekao je Miljković.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće oko 100 vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga, što će svakako biti prava atrakcija za zaljubljenike ovog sporta. U nedelju, u 11:30 časova, visoki zvaničnici otvoriće kružnu trku, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za Šampionat BiH, zajedno sa Šampionatom i Kupom Srbije.

Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija

Pozivaju se svi zaljubljenici u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću i prisustvuju manifestaciji “Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija”, gde će podržati ne samo takmičare, već i auto sport. Tokom oba trkačka dana, gledaocima iz cele Srbije obezbeđen je slobodan ulaz.

Povodom održavanja karting trke na Adi Huji, današnjoj konferenciji prisustvovala je i reprezentacija Srbije u kartingu, koja se nedavno vratila sa Svetskog prvenstva održanog u  Francuskoj, na kom su ostvarili zapažene rezultate. "Nagrada Beograda – Ada Huja" boduje se za plasman Centralno-evropske zone, Sport Stil Kup Evrope, Šampionat Srbije i Šampionat Hrvatske, a očekuje se učešće preko 50 takmičara iz zemlje i regiona.

Foto: Milomir Bošković

Pavlović bez plasmana u Imoli

Pavlović bez plasmana u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi "Grasser racing", nije ostvario očekivani plasman na trci "12 časova Imole", koja se vozila na stazi "Enco i Dino Ferari" u blizini Bolonje...

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

24 sata Le Mana 2017 - Zanimljive informacije

Prestižna ekstremna trka izdržljivosti 24 sata Le Mana počinje danas u 15 sati. U kategoriji najbržih bolida iz kategorije LMP1, ovde godine na stazi će biti pet automobila fabričkih timova Toyota i Porsche, kao i jedan privatni tim...

12345678. . .23
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46