AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Dvojica srpskih automobilista, Vladan Slavković i Nenad Arsenijević, startovaće ovog vikenda na internacionalnim trkama Formula Predator's za Trofeo Italia na poznatom autodromu u Rijeci. Oni će nastupiti u jedinstvenim trkačkim bolidima takozvane monomarke - sva vozila potiču od istog proizvođača...

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Vladan Slavković (levo) predstavnike medija je upoznao sa novim takmičenjem. Društvo u timu praviće mu Nenad Arsenijević.

 

... imaju iste performanse, pokreće ih isti motor i menjač od motocikla Honda Hornet sa 100 konjskih snaga.

"Zbog male težine i izuzetne aerodinamike, ovi bolidi sa lakoćom dostižu brzine od 200 km/h, a vremena vožnje po krugu su im na nivou trkačkih automobila sa 300 KS." - objasnio je na konferenciji za novinare Vladan Slavković, koji je prvi od srpskih automobilista imao priliku i da testira Formulu Predator's upravo na stazi u Rijeci, gde su svojevremeno održavane gran pri trke za svetsko prvenstvo motocikala.

Ljubiteljima auto sporta u Srbiji, Vladan Slavković je poznat kao jedini automobilista iz naše zemlje, koji je bio prvak Jugoslavije u Formuli Super Folkswagen, jedinom trkačkom bolidu u kojom su se takmičili najbolji automobilisti na ovim prostorima. Mlađi član našeg tima, Nenad Arsenijević, dugogodišnji je takmičar u automobilskoj disciplini kružne trke, u klasi "jugo hibrid" a sa uspehom se ogledao i u karting sportu.

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Konferencija za medije održana je u prijatnoj atmosferi Centra Boban

 

"Formula "predator" je zanimljiva, niskobudžetna alternativa sve slabijim domaćim auto takmičenjima." - istakao je Slavković objašnjavajući detalje ovog projekta. "Ova internacionalna serija omogućava da vozite sedam trka godišnje u izuzetno oštroj konkurenciji na pravim autodromima, kao što su Monza ili Mizano i Rijeka. I to u potpuno ravnopravnim uslovima, umesto da potrošite desetak hiljada evra za učestvovanje sa običnim "jugom" na domaćim stazama, gde se vozi nebezbedno između bandera i gde pravila o dozvoljenim i nedozvoljenim prepravkama za neke važe više, a za neke manje, zavisno od toga koliko ste bliski sa organizatorom ili članovima tehničke i disciplinske komisije koji svoju "neutralnost" prodaju za jednu dnevnicu od 2.000 dinara." - zaključuje Slavković.

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Naši takmičari ističu, da je za njih od velikog značaja i to što nastupaju u okviru Formula Team Serbia. Na taj način postiže se povoljnija cena iznajmljivanja takmčarskog bolida, smanjuju se putni troškovi, obezbeđuje bolja medijska zastupljenost potencijalnih sponzora...

"Naš tim je otvoren za svakog novog takmičara." - kaže Slavković, koji je već dobio i obećanje italijanskih organizatora, da će uskoro promotivna testiranja Formule Predator's biti omogućena i drugim našim vozačima, na stazi NAVAK koja ispunjava bezbednosne norme za ovakve trkačke automobile.

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Formula Predator's


Formula Predator's - detalji:

Dizajn: PADO Design
Dužina: 3.550 mm
Širina: 1.580 - 1.620 mm
Visina: 1.020 mm
Masa: 340 kilograma
Motor: Honda Hornet 600 cm3
Prednje kočnice: OMP disk kočnice prečnika 230 mm

Srpski vozači u Formuli Predators za Trofeo Italia

Cena:

Predator's PC010 "Racing" - 19.500 € + PDV
Predator's PC010 "Free Time" - 16.000 € + PDV
Predator's PC010 "Rolling Chassis - Assembly Kit" - 9.900 € + PDV

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Official Predator's

Dve pobede Pavlovića u Belgiji!

Dve pobede Pavlovića u Belgiji!

Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, imao je savršen trkački vikend u "Lamborgini Super Trofeju", pošto je na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji uspeo da zabeleži dve pobede u dva dana!

Miloš Pavlović - pobeda i u Belgiji!

Miloš Pavlović - pobeda i u Belgiji!

Srpski automobilista Miloš Pavlović u velikom stilu je započeo trkački vikend u "Lamborgini Super Trofeju", koji se ovog vikenda vozi na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji. Naš as je, posle treće startne pozicije, uspeo da u tandemu sa Edoardom Piskopom zabeleži pobedu na prvoj trci!

Miloš Pavlović - pobeda i u Francuskoj

Miloš Pavlović - pobeda i u Francuskoj

Srpski automobilista Miloš Pavlović stigao je do nove pobede u okviru ovogodišnjeg "Lamborgini Super trofej Evropa" takmičenja! Naš automobilista je na prvoj trci dana u Francuskoj, na čuvenoj stazi "Pol Rikar" u Le Kasteleu, u tandemu sa Italijanom Edoardom Piskopom zabeležio siguran trijumf...

Slavković deveti u formuli za Trofej Italija

Slavković deveti u formuli za Trofej Italija

Srpski automobilista Vladan Slavković, član Formula Team Serbia, osvojio je deveto mesto među 21 učesnikom internacionalne trke za "Trofeo Italija" na stazi Grobnik u Rijeci. Najavljeno je, da ovo atraktivno takmičenje jednoseda bude održano i u Srbiji...

24 sata Le Mana 2014 - Audi prvi, Toyota na podijumu, Porsche out!

24 sata Le Mana 2014 - Audi prvi, Toyota na podijumu, Porsche out!

82. izdanje najslavnije automobilske trke izdržljivosti je iza nas. Na startu trke 24 sata Le Mana, na stazi Circuit de la Sarthe, pojavilo se 54 vozila, a kroz cilj je prvi prošao Audi R18 e-tron quattro, za čijim volanom su se smenjivali Marcel Fässler, André Lotterer i Benoit Tréluyer...

Stig vozio Milošev Lamborgini!

Stig vozio Milošev Lamborgini!

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove godine nastupa u izuzetno atraktivnom evropskom "Lamborgini Super Trofej" šampionatu, koji je privukao pažnju čak i producentima najgledanijeg automobilskog šou-programa na planeti - Top Gear!

Milos Pavlović - novčana pomoć Srbiji od Lamborghini Super Trofeo

Milos Pavlović - novčana pomoć Srbiji od Lamborghini Super Trofeo

Srpski automobilista Miloš Pavlović ostvario je nove zapažene rezultate prošlog vikenda, tokom druge runde trke u "Lamborgini Super Trofeju", ali osim takmičenja, kao uostalom i svi ostali naši sportsiti ovih dana, trudio se da što više svetsku javnost upozna sa problemima koji su posle katastrofalnih poplava nastali u Srbiji i regionu.

BMW M5 (2025)
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46