AutoMAGAZIN - Saveti

Najnovije vesti iz auto industrije

Saveti: Češće gledajte na sat u vašem automobilu

Saveti: Češće gledajte na sat u vašem automobilu

Od nedavno je počelo zimsko računanje vremena. To znači da su satovi pomereni jedan sat unazad, što podrazumeva jedan sat više za spavanje, ali dan je sve kraći i mrak sve ranije pada. Zbog toga, mnogi vozači imaju loš osećaj da nekuda kasne i da neće stići da obave sve svoje obaveze. To se značajno odražava i na bezbednost u saobraćaju.

Pogledajte vest Najbolje reklame za bezbednu vožnju.

 

Naša preporuka je da češće gledate na sat u Vašem automobilu i da se ne prepuštate osećaju. Vozači ponekad počinju da reaguju instiktivno, izleću ispred vozila, naglo menjaju traku bez aktiviranja pokazivača smera i tako ulaze u putanju drugog vozila. U ovakvim situacijama obično se vozi prebrzo i ne drži se sigurno odstojanje između automobila, što može rezultirati nepoželjnim razvojem događaja.

Naoružajte se strpljenjem, jer samo tako možete pobediti bezobrazne, glupe i opasne radnje mnogih vozača, koji misle samo na sebe i na svoje vreme. Uz sve ovo, stručnjaci tvrde da prvih nekoliko dana posle pomeranja sata, vozači imaju problem sa pospanosti, zbog poremećaja spavanja.

Goran Sarić - Automagazin portal

Kupujete zimske pneumatike - Šta znači oznaka M+S?

Kupujete zimske pneumatike - Šta znači oznaka M+S?

Zimski dani i niske temperature su pred nama, i sada je idealan trenutak da pripremite vaš automobil za zimske uslove. Jedna od prvih stvari, koja je direktno povezana sa bezbednošću vaše porodice, jeste zamena pneumatika. Možete imati vrhunski bezbedan automobil, ali bez odgovarajućih pneumatika, od njega ćete napraviti samo luksuzne sanke.

Danas je 1. novembar - Imate li zimske pneumatike?

Danas je 1. novembar - Imate li zimske pneumatike?

Iako nam to pogled kroz prozor ne otkriva, vreme za zimske pneumatike se nezadrživo bliži. Kada je potrebno da montiramo zimske pneumatike? Kada je to realno potrebno, a kada to moramo učiniti zbog "slova zakona"? Odgovore na ova pitanja, pronađite u daljem tekstu...

Savetujemo: Ovako NE treba sedeti za volanom! (foto)

Savetujemo: Ovako NE treba sedeti za volanom! (foto)

Svaki malo iskusniji instruktor vožnje će vam potvrditi, da je pravilno sedenje i pravilno držanje volana osnova za bezbednu i udobnu vožnju automobila. Iako možda nekom zvuči banalno, naša analiza nas je dovela do iznenađujućih zaključaka. U tome nam je pomogao četvorostruki državni reli šampion i test vozač Automagazin portala, Vladan Petrović. Kako sedite za volanom?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje