AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW Serije 5 LCI

BMW Serije 5 LCI

Dinamična sposobnost, udobnost, efikasnost, estetska privlačnost i veliki broj inovativnosti dizajniranih da povećaju uživanje u vožnji - BMW Serija 5 sadrži sve što je potrebno jednom od najprodavanijih automobila u premijum klasi...

BMW Serije 5 LCI

Zahvaljujući konstantnom povećanju prodaje, BMW Serije 5 je  postao svetski vodja u svojoj klasi. Preko milion jedinica BMW Serije 5 Limuzine, BMW Serije 5 Touring i BMW Serije 5 Gran Tourismo – koji je zahvaljujući svom luksuznom karakteru zaradio jedinstveni status u tom segment - prodavani su širom sveta od samog lansiranja trenutne generacije. A sada počinje novo poglavlje ove impresivne priče. Precizne izmene u dizajnu automobila, nove verzije motora i inovativni dodaci u postojećoj opremi, kao što je BMW Connected Drive Tehnologija, podižu BMW Seriju 5 na još veći nivo.

Dizajn: precizne izmene ispoljavaju sportski karakter

Dodatne konture koje okružuju BMW masku hladnjaka i usisnici vazduha sa novom strukturom daju novoj BMW Serije 5 Limuzini i BMW Serije 5 Touring-u sportski izgled. Na oba ova modela, naglašena širina zadnjeg kraja je još više istaknuta dodatnim naborom na braniku, kao i uskim zadnjim svetlima sa izraženim konturama.

Novi BMW Serije 5 Gran Tourismo ima modifikovan prednji branik koji odiše čvrstoćom. Njegov redizajniran zadnji kraj odaje utisak “spuštenog” automobila. Trodimenzionalne površine i hromirana traka na zadnjem braniku daju posebnan izgled njegovom već dinamičnom karakteru. Ksenon svetla su standardna na svim modelima, dok adaptivna LED prednja svetla zauzimaju mesto na listi dodatne opreme, po prvi put uz LED svetla za maglu. Bočni migavci su integrisani u spoljne retrovizore. Takođe, novine u BMW Seriji 5 su BMW Luxury Line i BMW Modern Line paketi sa ekskluzivnim karakteristikama i dizajnom. Takođe, M sport paket je dostupan za svaku varijantu modela.

BMW Serije 5 LCI

Funkcionalnost prebačena na viši nivo.

Novi detalji čine enterijer BMW Serije 5 još impresivnijim, a takođe pružaju i potpuno nove funkcionalnosti. Displej iDrive sistema je u Limuzini i Touring verziji uokviren hromiranim ramom. Takođe, pregrade za odlaganje sitnica i držači čaša u centralnim konzolama ovih modela imaju uvećan kapacitet.

Prerađeni zadnji kraj povećava zapreminu gepeka BMW Serije 5 Gran Tourismo za 60 litara, čineći ukupnu zapreminu gepeka od 500 litara. Nove spoljašnje boje vozila, aluminijumski naplaci, boje presvlaka sedišta i ukrasni element enterijera čine modele BMW Serije 5 privlačnijim i uvećavaju mogućnosti za njihovo personalizovanje.

BMW Serije 5 LCI

Motori: Postavljaju nove granice uživanja u vožnji i predstavljaju nove vidove efikasnosti

Brži, ekonomičniji, čistiji: svi modeli BMW Serije 5 dolaze sa širokim izborom optimizovanih detalja. Rezultat je manja potrošnja goriva (u nekim slučajevima značajna), ali bez gubitka sportskih sposobnosti. Neki modeli zaista nude poboljšane performance. Uz to, sve varijante motora ispunjavaju odredbe EU6 standarda koji ne stupaju ne snagu pre Septembra 2014. Dizel motorima je smanjen procenat azotnih oksida uz pomoć nove BMW BluePerformance tehnologije koja je deo standardne opreme.

Pored regeneracije kočione sile, Auto Start-Stop funkcije (koja dolazi sa osmostepenim automatskim menjačem), Indikatora za optimalnu promenu stepena prenosa i ECO PRO režima, BMW EfficientDynamics tehnologija sada uključuje i režim krstarenja, Proactive Driving Assistant koji vam omogućava da prilagodite brzinu automobila dozvoljenoj brzini kretanja, i ECO PRO Route funkciju koja može biti izabrana u opcionom Proffesional Navigation sistemu. Takođe, koeficijent otpora BMW 520d je smanjen na 0.25- i to je jedan od ključnih napredaka inžinjera po pitanju efikasnosti.

BMW Serije 5 LCI

Lansiranje novog modela BMW Serije 5 donosiI proširenu ponuda motora. Na primer, BMW 518d je dodat kao nova ponuda dizel varijante. Njegov četvorocilindrični dizel motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom i snagom od 105Kw/143ks može biti naručen uz novu BMW Seriju 5 Limuzinu i BMW Seriju 5 Touring. Poput BMW 520d Limuzine, i BMW 518d pokazuje impresivne rezultate u prosečnoj potrošnji goriva od 4.5 litra na 100km i emisiju CO2 od 119 grama po kilometru. Gama modela sada uključuje i BMW 520d xDrive Limuzinu i Touring verzije. Ovim je broj automobila koji imaju pogon na sva četiri točka povećan na sedam (u slučaju BMW Serije 5 Touring) i osam (u slučaju BMW Serije 5 Limuzine). Četiri varijante motora BMW Serije 5 Gran Turismo takođe mogu biti kombinovana sa xDrive sistemom.

Vrhunski motor koji se može naći u svim modelima BMW Serije 5 je novi V8 motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom koji razvija 330kW/450ks. BMW Serija 5 Limuzina i BMW Serija 5 Touring sada nude 4 benzinska i 6 dizel motora, a u ponudi su i dva BMW M modela - BMW M550d xDrive Limuzina i BMW M550d xDrive Touring. Kupci takođe mogu birati između dva benzinska i tri dizel motora za BMW seriju 5 Gran Turismo.

BMW Serije 5 LCI

Takođe je poboljšan inteligentni sistem za upravljanje energijom na novom BMW ActiveHybrid 5. Potpuno hibridna Limuzina dolazi sa specijalno podešenom verzijom Proactive Driving Assistant-a, koji adaptira delovanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora.


Tehnologija šasije - koja uključuje dve spone na prednjoj osovini, integrisanu zadnju osovinu i Električno servo upravljanje sa standardnim Servotronic funkcijama – je još više usavršena kako bi se dobila optimalna ravnoteža između sportskih performansi i udobnosti. BMW Serija 5 Touring i BMW Serija 5 Gran Turismo dolaze sa vazdušnim vešanjem i samopodešavajućom zadnjom osovinom. Driving Experience Control taster se nalazi u centru konzole, i deo je standardne opreme u svim modelima. Dynamic Damper Control, M Sport vešanje i Adaptive Drive i Integral Active Steering sistemi su deo opcione dodatne opreme.

BMW Serije 5 LCI

Inovativniji nego ikad: izbor dodatne opreme i BMW ConnectedDrive

Novine koje su uključene na opcionu listu dodatne opreme I u BMW ConnectedDrive tehnologiju čine BMW Seriju 5 nenadmašivom u oblasti povezivanja, pogodnosti i bezbednosti. Na primer, funkcionalnost opcionog Comfort Acess sistema je takva da pomeranje noge blizu zadnjeg branika otvara ili zatvara poklopac prtljažnika. Takođe, BMW Serija 5 nudi kupcima zabavu na zadnjim sedištima u vidu tablet ekrana, Harman Kardon muzičkog sistema i nove verzija ambijentalnog svetla koje dozvoljava izbor između narandžaste i bele boje.

Opseg BMW ConnectedDrive poslovnih sistema I sistema za  pomoć u vožnji je napredniji i bogatiji nego ikad. BMW Serija 5 pruža veliki broj sistema za inteligentnu povezanost, čime postavlja novi standard za upotrebu poslovnih aplikacija u vozilu.

BMW Serije 5 LCI

Prisutan je i sistem Konsijerž Usluga koji pruža mogućnost rezervisanja hotelskih soba direktno iz vozila, kao i veliki broj drugih usluga. BMW ConnectedDrive sistem takođe nudi neuobičajeno veliki broj poslovnih funkcija, uključujući i usluge korišćenja interneta. Funkcija diktiranja, na primer, pruža ugodan način kucanja SMS poruka i email-ova tokom vožnje. Veliki broj usluga vezanih za pretrage, putovanja i društvene mreže se mogu koristiti putem SIM kartice integrisane u vozilo ili sa korisnikovog “pametnog telefona”. BMW Online Entertainment pruža mnoštvo muzičkih usluga u samom vozilu.

BMW Serije 5 LCI

Opcioni navigacioni sistem “Professional” vam pruža mogućnost pristupa trenutnim informacijama u saobraćaju. Novi upravljač sa podlogom osetljivom na dodir, između ostalog, omogućava i unos slova u iDrive sistem. BMW nudi i Inteligentni sistem za hitne pozive kao deo standardne opreme za veliki broj tržišta.

BMW Serija 5 donosi poboljšanje na polju sistema za pomoć u vožnji sa svojim sistemom Asistencije dugih svetala bez odsjaja i BMW Night Vision sistemom, koji uključuje prepoznavanje ljudi i životinja. Od Novembra 2013. godine, Traffic Jam Assistant će biti od izuzetne pomoći vozačima i olakšati im stresne situacije prilikom zastoja u saobraćaju. Ovaj sistem automatski zadržava automobil u istoj traci, čak i prilikom skretanja. To je deo “Driving Assistant Plus” opcije, koja takođe uključuje tempomat sa Stop&Go funkcijom i upozorenje od potencijalnog sudara sa funkcijom kočenja. Tempomat sa radarskim senzorima i kamerama reaguje sa još većom preciznošću. Jos jedna karakteristika omogućena za Limuzinu i Touring verziju od Novembra 2013. je automatski Parking Assistant.

BMW

Nova Opel Astra Sports Tourer: Uspešan karavan bogate tradicije

Nova Opel Astra Sports Tourer: Uspešan karavan bogate tradicije

Preko 24 miliona prodatih Opel Kadetta i Opel Astri predstavlja impresivnu brojku i značajno dostignuće. Kada bi bili poređani jedan iza drugog, svi Opelovi modeli iz C segmenta, napravljeni do sada, preši bi magičnih 100.000 kilometara dužine i kreirali virtuelnu kolonu automobila, koji bi dva i po puta obuhvatila ekvator...

Lexus GS 2016 - unapređen izgled i motor 2.0t

Lexus GS 2016 - unapređen izgled i motor 2.0t

Lexus je jedna od nekoliko automobilskih kompanija, koja je iskoristila priliku i nastupila na "automobilskoj nedelji" u kalifornijskom Montereyu. Pored modernizovanog modela Leuxus LX, svetlost dana je ugledao i modernizovani sedan GS...

Predstavljen Novi Fiat Doblo Cargo

Predstavljen Novi Fiat Doblo Cargo

Početkom februara međunarodnoj štampi u Italiji predstavljen je Novi Doblò Cargo, četvrta generaciju modela Fiat Professional, sada još funkcionalniji, uz bolje performanse i veću vrednost...

Svetska premijera: Novi 2015 Alfa Romeo 4C Spider

Svetska premijera: Novi 2015 Alfa Romeo 4C Spider

Pored legendarne trkačke istorije brenda Alfa Romeo i uzbudljivog iskustva vožnje na otvorenom, najnoviji 2015 Alfa Romeo 4C Spider debituje sa panoramskim pogledom uz karakteristični zvuk izduvnog sistema, kao i suštinski sportski karakter sa nagrađivanog modela 4C Coupe...

Preporod ikone: Predstavljena nova generacija Acura NSX

Preporod ikone: Predstavljena nova generacija Acura NSX

Dvadeset pet godina posle debija originala, superautomobila NSX, Acura otkriva serijsku verziju njegovog dugo očekivanog naslednika – nova generacija Acura NSX, koji je razvijen i proizveden u SAD - u svetskom auto-centru na Međunarodnom sajmu automobila Severne Amerike 2015...

Novi Fiat 500X krosover

Novi Fiat 500X krosover

Nakon premijere na Salonu automobila u Parizu uz originalno predstavljanje, model 500X je danas, 10. Novembra, predstavljen međunarodnoj štampi u Italiji. Novi kompaktni krosover iz porodice 500 koji obeležava evoluciju brenda, kao dodatni izraz tehnološke zrelosti koja mu je u krvi...

Novi Ford Focus 2015 - Predstavljanje

Novi Ford Focus 2015 - Predstavljanje

Novi Ford Focus podiže na viši nivo vozilo sa reputacijom najprodavanijeg u svetu odvažnijim, emotivnijim spoljašnjim dizajnom, finijom izradom, intuitivnijom novom unutrašnjošću, paketom novih tehnologija koje poboljšavaju kvalitet života i velikim poboljšanjima u ekonomičnosti potrošnje goriva...

Novi Jeep Cherokee spreman za Ženevu - Predstavljanje

Novi Jeep Cherokee spreman za Ženevu - Predstavljanje

Jeep Cherokee je SUV vozilo srednje veličine iz asortimana Jeep brenda. Četvrti u generaciji, Cherokee je evoluirao u potpuno novo vozilo koje se isporučuje kupcima uz novo tumačenje stava ovog legendarnog američkog brenda “Go anywhere, do anything“...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje