AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Drivers' Fuel Challenge organizuje se od 2009. godine, kao globalno i regionalno takmičenje. Popularnost ovog događaja je rasla od samog osnivanja, a poslednje svetsko takmičenje, održano 2011. godine, privuklo je ni manje ni više nego 3.600 učesnika iz 22 države.

 

Pogledajte vest: Volvo Trucks - Uspešno finale u ekonomičnoj vožnji 2012 + VIDEO.


"Troškovi za gorivo predstavljaju veliki teret za mnoge transportne kompanije. Međutim, unapređen stil vožnje može da dovede do značajnih ušteda. Takmičenjem Drivers' Fuel Challenge želimo da istaknemo činjenicu da potrošnja goriva zavisi od načina vožnje i da podstaknemo vozače kamiona širom sveta da usvoje efikasniji način upravljanja vozilom", kaže Vesna Jović, menadžer projekta Drivers' Fuel Challenge 2014.

Potencijalna ušteda koju pruža ekonomična vožnja je veoma značajna -kompanija Volvo Trucks sprovela je sopstveno istraživanje koje je pokazalo da je, uz pomoć Volvo Trucks usluga za individualno praćenje potrošnje goriva i obuku vozača, moguće smanjiti potrošnju goriva za oko 10 procenata.

Sve u svemu, tokom takmičenja Drivers' Fuel Challenge neće se testirati samo stvarna potrošnja, već će se ocenjivati i ponašanje vozača koje utiče na potrošnju, kao što su predviđanje situacije u vožnji, kočenje i upotreba motora i menjača. Takmičenje će biti sprovedeno u realnim uslovima, u kojima vozači moraju da održe produktivnost i da pokažu da kamion koriste odgovorno i bezbedno.

Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa će takođe učestvovati na globalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014. Posle finala za tržište Srednja i istočna Evropa (Market CEE), prva tri takmičara iz regiona će učestvovati u svetskom finalu i takmičiće se za osvajanje svetskog šampionata u efikasnoj vožnji. Lokalne kvalifikacije koje vode takmičare ka nacionalnom finalu, kao i ka finalu za tržište Srednja i istočna Evrope, biće ove godine sprovedene prema pravilima usvojenim 2012. godine za ceo region, a koja su važila i prošle godine. Vozači će se takmičiti u postizanju minimalne potrošnje goriva na takmičarskim trasama.

 

Pogledajte vest: Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u 2013.


Više informacija o takmičenju, uključujući propise, detaljan program, raspored i postupak za prijavljivanje vozače iz Srbije uskoro će biti dostupni na www.volvotrucks.rs.

Svetsko finale takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014, u kojem će učestvovati 25 najekonomičnijih vozača, održaće se 19. septembra 2014. godine u Geteborgu, u Švedskoj gde je i sedište kompanije Volvo.

Osnovni podaci - Drivers' Fuel Challenge 2014

Drivers' Fuel Challenge je globalno takmičenje u ekonomičnoj vožnji, otvoreno za sve profesionalne vozače kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finalisti se kvalifikuju na regionalnim takmičenjima koja se održavaju od februara do jula 2014. godine (u zavisnosti od individualnog rasporeda u svakoj državi).

*U okviru tržišta Srednja i istočna Evropa na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014 učestvuju sledeće države: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

U zimskom periodu, klizavi putevi i nizbrdice predstavljaju ozbiljan izazov čak i za najveštije vozače koji upravljaju kamionima sa prikolicom. Uvek postoji rizik da vučni voz postane nestabilan i da, u najgorem slučaju, počne da se zanosi. Volvo Trucks je razvio rešenje koje znatno poboljšava bezbednost...

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Nekoliko meseci posle uvođenja na tržište nove generacije modelske serije FH, kompanija Volvo Trucks predstavlja napredan sistem, koji će uticati na povećanje bezbednosti i udobnosti prilikom upravljanja teškim teretnim vozilom...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje