AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Vozač kompanije Bugarinović Transport u drugom polufinalu takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva), održanom 12. i 13. aprila u Prodajno-servisnom centru u Novom Sadu, postigao prosečnu potrošnju od 22,9 litara!

U subotu i nedelju, 12. i 13. aprila, u Prodajno-servisnom centru Volvo kamiona u Novom Sadu održana su još dva kvalifikaciona nadmetanja u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014. Za svojevrsno odmeravanje vozačkog umeća ovog puta se prijavilo 35 vozača.

 

Pogledajte: Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014.

Imali su sličan zadatak kao i njihove kolege u prvom „krugu" ovog takmičenja (održanom 5. aprila u Prodajno-servisnom centru u Novim Banovcima): da uz što manju potrošnju goriva, za maksimalno 22 minuta i 30 sekundi, prevale 20 km i 200 metara na ruti od Volvo centra u Novom Sadu ka putu za Čenej i da se na desetom kilometru od Novog Sada okrenu i vrate na polaznu poziciju.

Vozila i teret su bili isti kao i 5. aprila - tegljači Volvo iz nove generacije FH, sa Euro VI motorima od 500 KS i automatizovanim menjačem I-Shift, koji vuku poluprikolice sa 18 tona tereta. A da su to kamioni koji nude izvanredne vozne karakteristike i troše manje goriva nego ikada ranije, pokazalo se upravo u dvodvenom nadmetanju u Novom Sadu.

 

Pogledajte vest: Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji.


Prvog dana, 12. aprila, vozio je 21 takmičar. Najbolji rezultat je postigao Miodrag Živkov, iz kompanije Transport Đurić d.o.o. iz Zrenjanina, s vremenom 21 minut, 41 sekunda, 65 stotinki, uz prosečnu potrošnju od 25 litar (na 100 km). Drugoplasirani i trećepalsirani su vozili kraće, ali uz nešto veću prosečnu potrošnju: - Jovan Ivošević iz kompanije Markov iz Kikinde postigao je vreme 18:56:16 uz potošnju od 25,3 litra, dok je Predrag Popmijatov iz kompanije NIS Naftagas iz Novog Sada vozio 20 minuta, 38 sekundi i 19 stotinki uz prosečnu potrošnju od 25,7 litara.

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Drugog dana, 13. aprila, učesnicima je naruku išlo manje opterećenje takmičarske rute, pa je zbog toga zabeležen i prvi rekord u istoriji ovog nadmetanja u Srbiji: pobednik, Bojan Bugarinović iz kompanije Bugarinović Transport iz Novog Sada, ostvario je rekordno nisku prosečnu potrošnju - od samo 22,9 litara, a zadatak obavio za takođe rekordno vreme - 20 minuta, 34 sekunde i 67 stotinki. Drugoplasirani Stipo Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenaca je vozio 20 minuta i 57 sekundi, uz prosečnu potrošnju od 23,2 litra, dok je njegov kolega iz iste kompanije, trećeplasirani Branislav Mijatov, vozio najkraće - 20 minuta, 22 sekunde i 68 stotinki, uz nešto veću prosečnu potrošnju - 24,6 litara.

Po dva najbolja vozača iz vožnji 12. i 13. aprila učestvovaće na nacionalnom finalu, koje je zakazano za 7. jun, na aerodromu u Batajnici.

Treća kvalifikaciona runda takmičenja Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji biće održana u okolini Paraćina 15. aprila , a četvrta u Volvo prodajno-servisnom centru u Čačku 25. aprila.

Volvo Trucks Serbia

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers' Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put. Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja - Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji Grade Trans...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Renault Trucks T High Sleeper je savršen za dugolinijski transport. Kabina ima ravan pod, a u zadnjem delu je široka 2,5 metra. Osim toga, vozačima koji žele dodatni komfor, Renault Trucks nudi kabinu Maxispace sa dodatnim smeštajnim kapacitetima, u koju može da se postavi i sto na izvlačenje...

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje