AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Simbol “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” još jednom potvrđuje povezanost kompanije Renault Trucks sa Francuskom i naglašava ekspertizu proizvodnih pogona u Blenvil-sir-Ornu /Blainville-sur-Orne/, Burg-an-Bresu /Bourg-en-Bresse/ i Lionu /Lyon/.

Istorija kompanije Renault Trucks počela je 1894. godine kada je predstavljen prvi Berlie /Berliet/ motor. Od tog trenutka, Renault Trucks nikada nije napuštao Francusku i još uvek proizvodi svoja vozila u toj državi. To potvrđuje i sertifikat “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” koji dodeljuje Udruženje ProFrance, zvanična i nezavisna institucija. Za klijente kompanije Renault Trucks oznaka predstavlja garanciju da su vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE proizvedena u Francuskoj i da kupovinom Renault Trucks vozila doprinose razvoju francuskog industrijskog sektora. Osim toga, ovaj simbol potvrđuje povezanost kompanije Renault Trucks sa Francuskom i naglašava ekspertizu proizvodnih pogona u Blenvil-sir-Ornu (Kalvados), Burg-an-Bresu (En) i Lionu (Rona). Svi zaposleni će biti ponosni na ovo priznanje, budući da ono naglašava nacionalnu dimenziju njihovog svakodnevnog posla. Renault Trucks vozila su jedini kamioni kojima je dodeljen ovakav sertifikat.

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Dva bitna kriterijuma moraju da budu zadovoljena da bi ProFrance dodelio sertifikat. Prvi zahtev je da sve glavne faze kreiranja i izrade proizvoda moraju da se odvijaju u Francuskoj. A drugi da najmanje 50% od jediničnih troškova cene proizvoda mora da bude potrošeno u Francuskoj. Prijave proveravaju institucije kvalifikovane za izdavanje sertifikata, a prema izboru Udruženja ProFrance.

Sertifikat “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” dodeljen je kompaniji Renault Trucks u februaru 2014. godine, rok važnosti je tri godine, a provere će se vršiti jednom godišnje.

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

O kompaniji Renault Trucks

Kompanija Renault Trucks proizvodi komercijalna vozila, aktivna je u 100 država sveta, a oko 70% radne snage čini osoblje na teritoriji Francuske. Vozila se proizvode u Francuskoj u Blenvil-sir-Ornu (Kalvados), Burg-an-Bresu (En), Lionu (Rona) i Limožu (Gornji Vijen).

Renault Trucks se pridružio Grupaciji Volvo 2001. godine. Volvo Group je jedan od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinskih mašina i pogonskih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Volvo Group zapošljava oko 110.000 ljudi, ima proizvodne pogone u 19 država, a svoje proizvode distribuira na više od 190 tržišta. U 2013. godini ukupna prodaja Grupacije iznosila je oko 270 milijardi švedskih kruna.

Renault Trucks Serbia PR

DAF proizveo milionitu kabinu

DAF proizveo milionitu kabinu

Proizvodne pogone kompanije DAF u mestu Westerlo u Belgiji, 4. jula 2014. godine napustila je milionita kabina. Jubilarna kabina je tipa Space Cab i simbolično je predata generalnom direktoru kompanije Vervoer Van Dievel iz belgijskog mesta Mechelen...

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Za pouzdanu svežinu u kabini vozila koja su fabrički već opremljena klima sistemima, za ugradnju klima uređaja u kamione koji ih još nemaju, kao i za nabavku originalnih rezervnih delova za ove uređaje, Renault Trucks je za vlasnike Reno kamiona u Srbiji pripremio posebne, osetno snižene cene...

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI, motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata...

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Volvo Trucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja – demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona – ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dve prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Neuobičajen dizajn izdvaja novu seriju Renault Trucks vozila od ostalih proizvođača. Dizajn je delo Renault Trucks tima Hall of Design (Dvorana dizajna) i njihovog direktora, Ervea Bertrana kome je italijanski časopis Il Mondo dei trasporti dodelio titulu "Ličnost godine", a osvojio je i nagradu "Slice" na prestižnoj ceremoniji D&AD Awards, u Londonu.

The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja na tržištu Srednja i Istočna Evropa

The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja na tržištu Srednja i Istočna Evropa

Ovogodišnje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge – globalno nadmetanje kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva – odvija se punom brzinom u državama tržišta Srednja i istočna Evropa. Do 14. juna završena su nacionalna finalna takmičenja u jednom broju država u regionu, dok će se takmičenja u ostalim državama održati tokom narednih nekoliko nedelja.

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi I-Shift sa dvostrukim kvačilom, prvi menjač na tržištu sa dvostrukim kvačilom za teška vozila. Zahvaljujući promeni stepena prenosa bez ikakvog prekida toka snage, održava se vrednost obrtnog momenta i kamion ne gubi brzinu pri promeni stepena prenosa. Vozač se udobnije i efikasnije vozi putem...

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers' Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put. Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja - Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji Grade Trans...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje