AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Drugi put za redom, Volvo Trucks je osvajio prestižnu evropsku Nagradu za kvalitetnu inovaciju (Quality Innovation of the Year Award) koja se dodeljuje svake godine. Volvo Trucks je nagradu dobio za svoj novi menjač I-Shift sa dvostrukim kvačilom...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Mati Kaulio, vanredni profesor, KTH,  predstavnik SIQ-a u stručnoj komisiji koja je izabrala ovogodišnjeg dobitnika.

 

"I-Shift sa dvostrukim kvačilom predstavlja inovaciju u industriji izrade menjača budući da u velikoj meri poboljšava parametre koji imaju značajan uticaj kako na vozače i transportne kompanije, tako i na vlasnike utovarene robe i društvo u celini", kaže Mati Kaulio /Matti Kaulio/, vanredni profesor Industrijske ekonomije na Kraljevskom institutu za tehnologiju (KTH) u Stokholmu i predstavnik Švedskog instituta za kvalitet (SIQ). Vanredni profesor Kaulio je, takođe, i član stručne komisije koja je izabrala ovogodišnjeg dobitnika.

Osim SIQ-a, godišnju Nagradu za kvalitetnu inovaciju podržavaju i instituti za kvalitet u drugim evropskim državama. Nagradu za 2014. godinu je uručio predsednik Mađarske, Janoš Ader /János Áder/ na svečanosti u Budimpešti, 19. januara.

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Haider Wokil, direktor sektora za kvalitet u kompaniji Volvo Trucks.


Inovacije od kojih klijenti imaju korist

"Zaista je sjajno što je naša sposobnost da stvaramo inovacije još jednom nagrađena na ovaj način. Sistematski radimo na razvoju novih rešenja koja će i klijentima i vozačima doneti nedvosmislenu korist, a reakcije na I-Shift sa dvostrukim kvačilom su prevazišle naša očekivanja. Osvajanje godišnje Nagrade za kvalitetnu inovaciju samo je još jedna potvrda da smo fokusirani na pravu tačku", kaže Hajder Vokil /Haider Wokil/, direktor sektora za kvalitet u kompaniji Volvo Trucks.

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Drugi put za redom Volvo Trucks osvaja prestižnu evropsku Nagradu za kvalitetnu inovaciju (Quality Innovation of the Year Award) koja se dodeljuje svake godine. Volvo Trucks je nagradu dobio za svoj novi menjač, I-Shift sa dvostrukim kvačilom, čije su glavne prednosti – jednostavnija i bezbednija vožnja.

 

Volvo Trucks prvi u svetu

Ukratko, I-Shift sa dvostrukim kvačilom je automatizovani ručni menjač sa dva kvačila. Zahvaljujući ovom izumu, kamion ne gubi ni brzinu ni snagu tokom promene stepena prenosa, naprotiv – kretanje se odvija glatko i bez zastoja. Ovakva vrsta promene stepena prenosa je prvobitno razvijena za sportske automobile visokih performansi i koristi se u automobilskoj industriji. Volvo Trucks je prva kompanija u svetu koja je ovu tehnologiju ugradila u teška vozila.

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

I-Shift sa dvostrukim kvačilom je novi Volvo Trucks menjač koji ne prekida tok snage. Ovde je prikazano kako funkcioniše.  

 

Godine 2013. Volvo Trucks je dobio Nagradu za kvalitetnu inovaciju za Volvo dinamičko upravljanje, sistem za stabilizaciju upravljanja koji je privukao ogromnu pažnju svetske javnosti, ne samo zahvaljujući filmu "Epic Split" sa Žan-Klod van Damom u glavnoj ulozi.

Film o menjaču I-Shift sa dvostrukim kvačilom:Animacija o menjaču I-Shift sa dvostrukim kvačilom:PR

I Imlek na Volvo točkovima

I Imlek na Volvo točkovima

Vozni park Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije...

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Zahvaljujući 3D crtežima šasije, nadgradnja i šasija za nekoliko Volvo Trucks modela sada mogu da se projektuju istovremeno. To znači da je proces pravljenja nadgradnje, a samim time i vreme isporuke kupcima, u nekim slučajevima kraće i do 14 dana, bez ugrožavanja visokog kvaliteta.

MAN opet pripremio božićni kamion

MAN opet pripremio božićni kamion

Kompanija MAN poslala je svoj moderni kamion na "Božićno putovanje", koje će se završiti na Badnje veče. Ove godine, na ovo putovanje humanitarnog tipa, MAN je poslao atraktivno ukrašen kamion šleper, koji će najveći deo vremena provesti u Bavarskoj...

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Volvo FL je sada dostupan u verziji sa pogonom na obe osovine (4x4) i u potpunosti je spreman da vas i po klizavim, strmim i neravnim terenima preveze do cilja. Idealan je kao vozilo za posebne namene, kako u gradskim zonama, tako i u teškim radnim uslovima, ali i kao servisni kamion u kamenolomu i na gradilištu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje