AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Simbol “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” još jednom potvrđuje povezanost kompanije Renault Trucks sa Francuskom i naglašava ekspertizu proizvodnih pogona u Blenvil-sir-Ornu /Blainville-sur-Orne/, Burg-an-Bresu /Bourg-en-Bresse/ i Lionu /Lyon/.

Istorija kompanije Renault Trucks počela je 1894. godine kada je predstavljen prvi Berlie /Berliet/ motor. Od tog trenutka, Renault Trucks nikada nije napuštao Francusku i još uvek proizvodi svoja vozila u toj državi. To potvrđuje i sertifikat “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” koji dodeljuje Udruženje ProFrance, zvanična i nezavisna institucija. Za klijente kompanije Renault Trucks oznaka predstavlja garanciju da su vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE proizvedena u Francuskoj i da kupovinom Renault Trucks vozila doprinose razvoju francuskog industrijskog sektora. Osim toga, ovaj simbol potvrđuje povezanost kompanije Renault Trucks sa Francuskom i naglašava ekspertizu proizvodnih pogona u Blenvil-sir-Ornu (Kalvados), Burg-an-Bresu (En) i Lionu (Rona). Svi zaposleni će biti ponosni na ovo priznanje, budući da ono naglašava nacionalnu dimenziju njihovog svakodnevnog posla. Renault Trucks vozila su jedini kamioni kojima je dodeljen ovakav sertifikat.

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Dva bitna kriterijuma moraju da budu zadovoljena da bi ProFrance dodelio sertifikat. Prvi zahtev je da sve glavne faze kreiranja i izrade proizvoda moraju da se odvijaju u Francuskoj. A drugi da najmanje 50% od jediničnih troškova cene proizvoda mora da bude potrošeno u Francuskoj. Prijave proveravaju institucije kvalifikovane za izdavanje sertifikata, a prema izboru Udruženja ProFrance.

Sertifikat “Garantovano proizvedeno u Francuskoj” dodeljen je kompaniji Renault Trucks u februaru 2014. godine, rok važnosti je tri godine, a provere će se vršiti jednom godišnje.

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

O kompaniji Renault Trucks

Kompanija Renault Trucks proizvodi komercijalna vozila, aktivna je u 100 država sveta, a oko 70% radne snage čini osoblje na teritoriji Francuske. Vozila se proizvode u Francuskoj u Blenvil-sir-Ornu (Kalvados), Burg-an-Bresu (En), Lionu (Rona) i Limožu (Gornji Vijen).

Renault Trucks se pridružio Grupaciji Volvo 2001. godine. Volvo Group je jedan od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinskih mašina i pogonskih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Volvo Group zapošljava oko 110.000 ljudi, ima proizvodne pogone u 19 država, a svoje proizvode distribuira na više od 190 tržišta. U 2013. godini ukupna prodaja Grupacije iznosila je oko 270 milijardi švedskih kruna.

Renault Trucks Serbia PR

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Na najvećem ovogodišnjem specijalizovanom sajmu komercijalnih vozila Solutrans 2023, održanom u francuskom Lionu od 21. do 25. novembra, Krone je predstavio svoj Smart Tyre Monitoring System (TPMS), koji omogućava praćenje najvažnijih parametara svih pneumatika u realnom vremenu...

123456. . .19
BMW M5 (2025)
Slika nedelje